22.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δυσκολότερο καλοκαίρι (και) από το 2012

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του και μένει να φανεί που θα κάτσει η... μπίλια.

Οκτώ χρόνια μετά το καλοκαίρι του 2012 οι «πράσινοι» βρίσκονται ξανά σε αχαρτογράφητα νερά. Η μεγάλη διαφορά του τότε με το τώρα αφορά την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Διότι τότε ήταν πρωτάρης στα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ με τεράστια διάθεση για επιτυχίες και για να καλυφθούν τα κενά που άφηναν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης, αλλά και όλοι οι αθλητές που έφευγαν από το κλαμπ για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Σήμερα, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ έχει αποστασιοποιηθεί και όπως είχε γνωστοποιήσει άφησε την ομάδα στα χέρια του Μάνου Παπαδόπουλου και του Τάκη Τριαντόπουλου. Μόνο που και ο πρώτος είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει σύντομα παρελθόν, καθώς έχει στα χέρια του μία εξαιρετική πρόταση από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης η οποία μπορεί να διέψευσε ότι τον έχει στο στόχαστρο της, όμως αυτό συνέβη για καθαρά τυπικούς λόγους.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που το ενδεχόμενο αποχώρησης του Φραγκίσκου Αλβέρτη έπειτα από τριάντα χρόνια στο «τριφύλλι» μοιάζει πιο ορατό από ποτέ. Πριν μερικά καλοκαίρια ο «Φράγκι» είχε βρεθεί ξανά στα πρόθυρα της εξόδου, όμως την τελευταία στιγμή οι δύο πλευρές τα είχαν βρει και είχε παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Πλέον αυτό το ενδεχόμενο δεν μοιάζει ορατό και όλα δείχνουν ότι θα αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Η τωρινή κρίση είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και πιο μεγάλη κι από εκείνη του 2012. Η αποχώρηση του Γιαννακόπουλου έφερε αμέσως τριγμούς, ενώ σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Μάνος Παπαδόπουλος αλλά και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, θα έχει τελειώσει ο Παναθηναϊκός, με τον τρόπο που τον ήξεραν οι φίλοι του και οι αντίπαλοί του.

Προφανώς και ένας τόσο μεγάλος σύλλογος δεν θα εξαφανιστεί, ούτε δεν θα βρεθεί διάδοχη κατάσταση, ωστόσο πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι υπερβολή, αν ισχυριστεί κάποιος ότι έχουν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους στον σύλλογο.

Καλό θα ήταν πάντως να κρατούν άπαντες μικρό καλάθι διότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για εύκολες αποφάσεις και γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν πάντοτε οι πιθανότητες ανατροπής. Δεν είναι πολλές όμως είναι υπαρκτές.

Όπως και να' χει πρόκειται για ένα άκρως ταραχώδες καλοκαίρι το οποίο θα μείνει στην ιστορία και θα μνημονεύεται για χρόνια. Προς το παρόν όμως τα πάντα είναι στον «αέρα» και μέχρι να υπάρξουν οριστικές κι επίσημες αποφάσεις, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει με σιγουριά τι θα συμβεί μελλοντικά στον πράσινο πλανήτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ