26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Μαρτίνεζ: «Στο υψηλότερο επίπεδο το BCL»

Η Λιμόζ αποχώρησε από το Eurocup για να ενταχθεί στο Basketball Champions League, με τον πρόεδρό της να εξηγεί πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους έπαιξε η σταθερότητα που τους εξασφαλίζει η FIBA.

Οι Γάλλοι θα αγωνιστούν στο BCL για τα επόμενα τρία χρόνια, εφόσον βέβαια πληρούν ετησίως τα αθλητικά κριτήρια που τίθενται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για μεγαλύτερο διάστημα. Ο πρόεδρος Ιβ Μαρτίνεζ αναφέρθηκε στους λόγους που τους οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση, διευκρινίζοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμφωνία μας με το Basketball Champions League για τα επόμενα χρόνια, γιατί επιτρέπει στο σύλλογο να δει το μέλλον του στις διεθνείς διοργανώσεις με διάρκεια και σταθερότητα».

Αναλύοντας το σκεπτικό τους, πρόσθεσε: «Η απόφασή μας προέκυψε από μια σειρά παραγόντων. Πρώτον, μπήκαμε σε μια διοργάνωση που κατάφερε να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης κι έχει ισχυροποιηθεί με κοινούς επενδυτές με το ΝΒΑ και περιλαμβάνει πολύ δυνατές ομάδες, όπως οι Νταρουσάφακα, Μπιλμπάο, Τόφας και Ρίτας Βίλνιους. Επίσης, θέλαμε να είμαστε σωστοί απέναντι στο πρωτάθλημά μας, την LNB, που έχει φτιάξει το καλεντάρι της σε αρμονία με αυτό της FIBA. Τέλος, πήραμε αυτήν την απόφαση γιατί πρέπει να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή ιστορία της Λιμόζ».

Στην ανακοίνωσή της η Λιμόζ ευχαρίστησε το BCL που την υποδέχθηκε στις τάξεις του και εξέφρασε την ανυπομονησία της να δει ξανά τους φιλάθλους στο «Beaublanc», σε αυτό το νέο ευρωπαϊκό «ταξίδι» που ξεκινάει για εκείνη. Θυμίζουμε πως το γαλλικό συγκρότημα πανηγύρισε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα το 1993, ενώ έχει ακόμα τέσσερις κατακτήσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο παρελθόν (Σαπόρτα Καπ 1988, Κύπελλο Κόρατς 1982, 1983, 2000). Από το 2015-2016 αγωνιζόταν στο Eurocup.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ