26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Η αποχώρηση του Γιαννακόπουλου «ταξίδεψε» στην Ευρώπη (pics)

Το… γύρο της Ευρώπης έκανε η αποχώρηση, που προανήγγειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού, με τα κορυφαία Μέσα Ενημέρωσης της Γηραιάς Ηπείρου και της Τουρκίας να αναδεικνύουν το ζήτημα σε κορυφαία ευρωπαϊκή είδηση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε τη «βόμβα», αναφέροντας πως μετά από 33 χρόνια ενασχόλησης, η οικογένεια Γιαννακόπουλο δε θα έχει στα χέρια της, τις τύχες του Παναθηναϊκού, είτε στο μπάσκετ είτε στον Ερασιτέχνη. Ο ίδιος το προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, το ανέφερε και μέσω Instagram, ζητώντας 25 εκατομμύρια ευρώ, για να πουλήσει την ΚΑΕ.

Το θέμα αυτό, επειδή μιλάμε για ένα σύλλογο με το όνομα και το κύρος του Παναθηναϊκού, απέκτησε διεθνή διάσταση, με κορυφαία Μέσα Ενημέρωσης ανά την Ευρώπη, όπως και στην Τουρκία, να αναδεικνύουν ως κορυφαία την είδηση.

Οι Ισπανοί (Marca, As, Mundo Deportivo) στέκονται, τόσο στην πώληση που ανέφερε ο κύριος Γιαννακόπουλος, όπως και στη δήλωσή του, ότι θα ήθελε η ομάδα να συνταχθεί με την FIBA. Η «Sport», βέβαια, έκανε ξεχωριστή μνεία στον Νικ Καλάθη, αναφέροντας πως η αποχώρηση του Γιαννακόπουλου φέρνει τον ηγέτη του «τριφυλλιού» πιο κοντά στην Μπαρτσελόνα.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη στα ιταλικά (BasketUniverso), τα γαλλικά (L' Equipe), τα σερβικά και τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Τα ζητούμενα 25 εκατομμύρια ευρώ, όπως και η κόντρα με την Ευρωλίγκα, είναι τα κύρια θέματα συζήτησης, με την είδηση να προκαλεί «ταραχή» σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ