24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά…

Ακόμα και ο τελευταίος που είχε απορία σχετικά με τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, πλέον γνωρίζει την απάντηση.

Τι σχέση μπορεί να έχει το τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου «Χωρίς Αμορτισέρ» με τον Μάικλ Τζόρνταν; Πιθανότατα καμία, ωστόσο ο στίχος «δεν είναι η δόξα, δεν είναι τα λεφτά» ταιριάζει σε κάποιο βαθμό με τον «Air».

Με τον μπασκετμπολίστα ο οποίος έβαλε την πορτοκαλί μπάλα στα σπίτια ολόκληρου του πλανήτη, ενώ παράλληλα αποτελεί μία φιγούρα η οποία είναι αναγνωρίσιμη απ' όλους και ειδικότερα από ανθρώπους οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και το μπάσκετ.

Ο Τζόρνταν δούλεψε πολύ σκληρά για να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών. Όταν οι υπόλοιποι σταματούσαν την προπόνηση, αυτός συνέχιζε μέχρι να φτάσει το σώμα του και το πνεύμα του στα πιο ακραία όρια, διότι δεν ανεχόταν τίποτα λιγότερο από την παρουσία του στην κορυφή.

Τα χρήματα δεν τον αλλοίωσαν. Συνέχισε να έχει τα πάθη του όπως ο τζόγος. Οι κακές συνήθειες δεν άλλαξαν και δεν κρύφτηκαν. Η δόξα δεν τον έκανε διαφορετικό άνθρωπο.

Παρέμενε ο θνητός ο οποίος στο γήπεδο όμως μετατρεπόταν σε υπεράνθρωπο. Η δημοφιλία του ίσως τον κούρασε, όταν σε κάποιες περιπτώσεις ασχολούνταν μαζί του περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε και ψάχνοντας να βρουν σκάνδαλα γύρω από το όνομά του.

Παρέμενε όμως πάντοτε -με μία μικρή εξαίρεση δύο μηνών- απόλυτος επαγγελματίας, την ώρα που άλλοι αθλητές σε ολόκληρο τον πλανήτη -και στην Ελλάδα- αρνούνται να μιλήσουν στους δημοσιογράφους μετά από τα παιχνίδια...

Η διαφορά που έχει ο Τζόρνταν όμως με όλους τους υπόλοιπους σπουδαίους μπασκετμπολίστες που πάτησαν παρκέ -και φαίνεται στο ντοκιμαντέρ «The Last Dance»- είναι ότι εκείνος είχε το χάρισμα του εκλεκτού. Κανείς δεν έμοιαζε με εκείνον, κανένας δεν είχε και δεν έχει τη δική του λάμψη. Μία λάμψη που πέρα από την προσπάθειά του στο γήπεδο, δεν έκανε τίποτα άλλο για να την αποκτήσει.

Γι' αυτό είναι ο GOAT και γι' αυτό όσα κι αν κάνει ο Λεμπρόν Τζέιμς ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν θα είναι εύκολο να τον εκθρονίσει. Διότι ο κορυφαίος των κορυφαίων, δεν εξαρτάται μόνο από τους τίτλους και απ' όσα αναφέρουν οι στατιστικές κατηγορίες, αλλά κι από κάποια άλλα πράγματα τα οποία ίσως δεν περιγράφονται καλά με λέξεις...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ