20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τεστ για Μάλαγα και Ανδόρρα, ενστάσεις από την Ένωση Παικτών

Η Ισπανία βγαίνει από ένα ιδιαίτερα σκοτεινό τούνελ αυτές τις μέρες βλέποντας τα αρνητικά νούμερα που αφορούν τον κορονοϊό να πέφτουν και τα θετικά να αυξάνονται. Η χώρα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της και μαζί και ο αθλητισμός. Πριν γίνει αυτό όμως οι ομάδες θα πρέπει να περάσουν τα δικά τους τεστ για κορονοϊό. Πρώτες στη λίστα είναι η Ουνικάχα Μάλαγα και η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα.

Παράλληλα, θα αρχίσουν σταδιακά οι ατομικές προπονήσεις, οι οποίες έχουν επιτραπεί με κάποιες ομάδες ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικές. Συνολικά η διαδικασία ελέγχου θα διαρκέσει έξι εβδομάδες και αν δεν υπάρχουν κρούσματα, τότε θα γίνει το επόμενο βήμα με την τελική φάση του ισπανικού πρωταθλήματος όπως το έχει σχεδιάσει η Liga Endesa: Με 12 ομάδες και σε μία πόλη τον Ιούνιο.

Η ελπίδα για το μπάσκετ, αλλά και για το ποδόσφαιρο, είναι να μην υπάρξουν αρνητικά νέα που θα φέρουν κάποιο πισωγύρισμα. Τα παραδείγματα της Κίνας ή της Ιαπωνίας που επιχείρησαν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν και να σταματήσουν άμεσα, καθώς υπήρξε άνοδος των κρουσμάτων από τις πρώτες μέρες.

Η Ουνικάχα Μάλαγα θα υποβάλλει σε εξετάσεις τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, το προσωπικό, αλλά και συγγενείς ή φίλους που πέρασαν την καραντίνα τους με τους παίκτες αυτές τις πενήντα μέρες.

Η Ένωση Παικτών στην Ισπανία έχει τις ενστάσεις για το πρωτόκολο επιστροφής στα γήπεδα και τις κατέθεσε και επισήμως. Βρίσκει αντιφάσεις, αλλά και σημεία τα οποία στην πραγματικότητα δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, όσο καλά κι αν ακούγονται στη θεωρία.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ