23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

“Ανάσα”…. 40 χιλιάδων ευρώ για τις ΚΑΕ (pic)

Ο μεγάλος "ντόρος" γύρω από τον νόμο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή γίνεται για την ακριβή ερμηνεία του θέματος των χρεών των Αθλητικών Ανώνυμων Εταιριών, όμως σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, υπάρχει μια διάταξη η οποία δεν επιδέχεται παραπάνω ερμηνειών πέραν της... προφανούς.

Το ύψος της (μίνιμουμ) εγγυητικής των ΚΑΕ για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Basket League μειώνεται στις 60.000 ευρώ από τις 100.000 ευρώ που ήταν  μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει... ανάσα 40.000 ευρώ για πολλές ΚΑΕ που τα φέρνουν δύσκολα πέρα. Για τις περισσότερες δηλαδή...

Στην ουσία, όσες προϋπήρχαν στην κατηγορία, αποκτούν το δικαίωμα να "τραβήξουν" το... περίσσευμα στα ταμεία τους και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι την σημερινή εποχή με 40 χιλιάρικα οι μισές ομάδες "βγάζουν" εύκολα 2-3 συμβόλαια παικτών τους πέριξ της πεντάδας. Για τις ΚΑΕ, μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί και διπλό όφελος αφού πλέον θα έχουν και μικρότερη... κάβα για να μπορεί κάποιος να "μπλοκάρει" νομικά σε περίπτωση χρεών, αφού από εκεί αντλούνται χρήματα όταν τελεσιδικήσουν αποφάσεις υπέρ εργαζόμενων που έχουν λαμβάνειν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ