21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

With the first pick, the second etc etc…

Ο Μαρκέλ Φουλτζ μετράει αντιστρόφως για να ακούσει πρώτος το όνομα του στο Draft αλλά υπάρχουν κι άλλα παιδιά από πίσω που περιμένουν ένα καλό pick

Τίμια και αξιοκρατική διαδικασία το Draft, στέλνει το καλύτερο ταλέντο των ΗΠΑ στην χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ. Με τις… ζυμώσεις όμως και το εντυπωσιακό παρασκήνιο, η πρώτη επιλογή της λοταρίας μπορεί και να καταλήξει στην καλύτερη. Κι αν όχι στους πρωταθλητές, σε μια δυνατή ομάδα. Ο Μαρκέλ Φουλτζ έφτασε πολύ κοντά στο να ζήσει το όνειρο και να επιλεγεί από τους Σέλτικς αλλά η ομάδα της Βοστώνης αντάλλαξε την επιλογή της με τους Σίξερς. Έτσι, πήρε το τρίτο pick και άφησε σε αυτή της Φιλαδέλφεια τον 19χρονο γκαρντ. Το θέμα είναι που θα πάνε οι υπόλοιποι 59! Μεγάλα αμερικανικά δίκτυα όπως το “DraftExpress”, το “The Vertical” καθώς και το “CBS Sports” προσπάθησαν να μαντέψουν τις δέκα πρώτες επιλογές αλλά με το Draft, δεν είναι να παίζει κανείς. Εδώ ο Μάικλ Ολοβοκάντι και ο Άντονι Μπένετ ήταν Νο1 μια φορά κι έναν καιρό

Μαρκέλ Φουλτζ (Point Guard - Washington)

Έχει μπόι 198 εκατοστών και άνοιγμα χεριών που ξεπερνάει τα δύο μέτρα. Είναι πολύ γρήγορος στα πόδια, διαθέτει κορμί… λαμπάδα και είναι πολύ αθλητικός. Αυτά ως προς την σωματοδομή του. Στις μπασκετικές του δεξιότητες, σουτάρει με 57% από το τρίποντο, είναι… μαέστρος στο pick n roll και μπορεί κατά καιρούς θα θυμίσει με τον τρόπο που παίζει, τον… Κέβιν Ντουράντ. Όλα αυτά διαπιστώθηκαν στον μόλις ένα χρόνο φοιτητικής ζωής. Ωστόσο, επειδή δεν έπαιξε σε κάποιο κολέγιο που να πρωταγωνιστούσε, οι ειδικοί πιστεύουν πως δεν ξέρει από πίεση και πως δύσκολα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε αυτή καθότι μόλις 19 χρονών. Μέσα σε όλα, τον χαρακτήρισαν… Τζέιμς Χάρντεν για τον τρόπο που αμύνεται. Δηλαδή, δεν παίζει άμυνα! Παρ’ όλα αυτά, θα ακούσει πρώτος το όνομα του και θα ανέβει με κανά κοστούμι Nike καθώς πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο το οποίο θα τον κάνει πλούσιο κατά 15 εκατομμύρια δολάρια. 

Λόνζο Μπολ (Point Guard - UCLA)

Ο μοναδικός παίκτης που δοκιμάστηκε μόνο από μία ομάδα, τους Λέικερς διότι μόνο από αυτούς δέχεται να επιλεγεί. Θέλει (λέει) να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να φορέσει την φανέλα που τίμησαν οι Μάτζικ Τζόνσον και Κόμπε Μπράιαντ αλλά είναι τόσο… ψώνιο που αρνήθηκε συμβουλές από τους δύο “θρύλους” του ΝΒΑ κι αυτό ίσως να του στοιχίσει (ο Μάτζικ είναι ο πρόεδρος τους και ο Black Mamba θα έχει θεσμικό ρόλο στους Λιμναίους). Επίσης, δεν τα πήγε καλά στις προπονήσεις! Γενικά, από την μέρα που αποφάσισε να αφήσει την φοιτητική ζωή, δεν θυμίζει τον γκαρντ που είχε 15.4 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 7.6 ασίστ και ένα σουτ που θα άφηνε εποχή (σχόλιο αναλυτή). Το “DraftExpress” και το “The Vertical” θεωρούν πως θα επιλεγεί στο Νο2, ενώ το “CBS Sports” στο Νο3. 

Τζος Τζάκσον (Small Forward - Kansas)

Έπαιξε 29 παιχνίδια στο NCAA και έφτασε έως τον τελικό της Midwest όπου ηττήθηκε από το Oregon του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Έχει μπόι δύο μέτρα και εφτά εκατοστά, ζυγίζει 93 κιλά και ξεχωρίζει για τον τρόπο που παίζει κυρίως έξω από το ζωγραφιστό. Οι αναλυτές διέκριναν υψηλό μπασκετικό IQ και ικανότητες στο αμυντικό παιχνίδι που δύσκολα μπορεί να αναπτύξει ένα παιδί 20 χρονών. Τα στατιστικά του ωστόσο, φανερώνουν και έναν εξαιρετικό επιθετικό καθότι είχε 16.5 πόντους, εφτά ασίστ και 3.1 ασίστ. Ο προπονητής του στο κολέγιο τον χαρακτήρισε μία μίξη Κάουι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ. Με εξαίρεση το “The Vertical” που τον κατατάσσει στο Νο3, “DraftExpress” και “CBS Sports” θεωρούν πως θα επιλεγεί στο Νο2. 

Τζέισον Τάτουμ (Small Forward - Duke)

Ενδεχομένως ο πιο θεαματικός παίκτης του φετινού Draft αλλά και αυτός με την πιο “χτυπητή” αδυναμία. Όταν δεν έχει την μπάλα στα χέρια του, μπορεί να… εξαφανιστεί από το παρκέ. Όταν όμως την έχει, κάνει… παπάδες! Με τo Duke έπαιξε 21 παιχνίδια μέχρι να αποκλειστεί στους “32” της East Regional και σε αυτά μέτρησε κατά μέσο όρο 16.1 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ. Οι αναλυτές είδαν πως στα 19 του χρόνια έκανε πολλάκις τους θεατές στις εξέδρες να σηκωθούν από τις θέσεις τους και αναρωτιόνται τι μπορεί να κάνει όταν μεγαλώσει και γίνει πιο ώριμος στο παιχνίδι του (αν γίνει). DraftExpress, The Vertical και CBS Sports συμφωνούν πως θα επιλεγεί στο Νο4. 

Ντε Άαρον Φοξ (Point Guard - Kentucky)

Ο πιο γρήγορος παίκτης του NCAA με την μπάλα στα χέρια. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο καλός σουτέρ και αυτό αποτυπώνεται στο 17% που είχε από το τρίποντο, στα 27 παιχνίδια που έπαιξε. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί τον συγκρίνουν με τον… Τζον Γουόλ. Στα 19 του χρόνια δήλωσε “διαθέσιμος” αφού πρώτα σημείωσε 15.5 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ.  Οι απόψεις διίστανται για την θέση που θα επιλεγεί με το DraftExpress να τον τοποθετεί στο Νο5, το “The Vertical” στο Νο6 και το  “CBS Sports” στο Νο8.

Τζόναθαν Άιζακ (Small Forward - Florida State)

Πετσί και κόκκαλο (στην κυριολεξία) αλλά άκρως αθλητικός, ο 19χρονος φόργουορντ έχει εντυπωσιακό άλμα αλλά και potential. Ωστόσο δεν είναι ολοκληρωμένος παίκτης καθώς υστερεί σε σουτ, σε αντίληψη ενώ δεν βλέπει και πολύ γήπεδο. Μέχρι να αποκλειστεί στον τελικό της East Regional από το κολέγιο της South Carolina είχε προλάβει σε 26 αγώνες να σημειώσει 12.8 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και μόλις μία ασίστ κατά μέσο όρο. Το “DraftExpress” θεωρεί πως θα επιλεγεί στο Νο8, το “The Vertical” στο Νο9 και το “CBS Sports” στο Νο5.

Λόουρι Μαρκάνεν (Power Forward - Arizona)

Κατάγεται από την Φιλανδία και το μπάσκετ το έμαθε πολύ μικρός καθότι ο πατέρας του ήταν επαγγελματίας παίκτης. Του δίδαξε να σουτάρει πολύ καλά από μακριά και αυτό είναι το προτέρημα του αλλά… και το μόνο. Διότι το μπόι του (2.13μ.) αλλά και η σωματοδομή του, δεν τον βοηθάνε και πολύ εντός ζωγραφιστού. Είναι αρκετά… soft παίκτης. Αγωνίστηκε σε 29 παιχνίδια στο NCAA και μέτρησε κατά μέσο όρο 15.6 πόντους, 7.5 ριμπάουντ, μία ασίστ και κέρδισε το παρατσούκλι του “σκοπευτή”. Το “DraftExpress” θεωρεί πως ο 20χρονος ψηλός θα επιλεγεί στο Νο6, το “The Vertical” στο Νο8 και το “CBS Sports” στο Νο7.

Ντένις Σμιθ Τζούνιορ (Point Guard - NC State)

Το ταλέντο του δεν βοήθησε το κολέγιο του αλλά ο ίδιος επωφελήθηκε μια χαρά. Έπαιξε 30 αγώνες μετρώντας 18.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ και σε πολλές περιπτώσεις ξεσήκωσε το κοινό με τις εμπνεύσεις του. Δυστυχώς για τον ίδιο, είναι… παρτάκιας και όχι παίκτης ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, θα επιλεγεί στο Νο9 σύμφωνα με το DraftExpress,  το The Vertical τον βλέπει πιο ψηλά και στο Νο7, ενώ το CBS Sports στο Νο6.

Μαλίκ Μονκ (Point Guard/Shooting Guard - Kentucky)

Σκόρερ ολκής και αυτό το κατάλαβαν καλά στο North Carolina όταν ο 19χρονος γκαρντ σκόραρε 47 πόντους. Γενικά, έχει πολύ καλή σύνδεση με το αντίπαλο καλάθι, εξού και 21.5 πόντοι κατά μέσο όρο αλλά όταν βρει απέναντι του “παγίδες” έναν πολύ καλό αμυντικό, τα χάνει και δεν ξέρει να κάνει. Υπήρχε σχόλιο αναλυτή που έλεγε πως “όταν ο Μονκ μπαίνει στο παρκέ, το παιχνίδι τελειώνει” θέλοντας να δείξει πως “καθαρίζει” για την ομάδα του. Με 21.5 πόντους, το έκανε πολλές φορές. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ