18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ιβάνοβιτς: «Η Μπασκόνια ήταν και είναι η ομάδα μου» (vid)

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν το πρόσωπο στο οποίο εστίασε σήμερα η Ευρωλίγκα στη σειρά “Focus” που παρουσιάζει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της. Όπως τόνισε δεν ήταν καθόλου δύσκολο να πει το «ναι» για την επιστροφή στην Μπασκόνια την οποία θεωρεί ομάδα του.

«Ήταν η ομάδα μου, πριν δέκα χρόνια είναι και τώρα. Όχι μόνο η ομάδα, αλλά και η πόλη και ο κόσμος. Είναι όλα μαζί. Ήταν εύκολο να πω το «ναι», γιατί ήταν και είναι η ομάδα μου. Πίστευαν ότι μπορούσα να βοηθήσω και είπα το «ναι». Όταν ήρθα για πρώτη φορά ήταν ένα μικρό κλαμπ, αλλά  όλα άλλαξαν. Τώρα είναι μια υψηλού επιπέδου ομάδα στην Ευρωλίγκα, μια ομάδα που στοχεύει σε όλους τους τίτλους στις διοργανώσεις που παίρνει μέρος. Η φιλοδοξία της ομάδας, η δική μου φιλοδοξία και των παικτών είνα να νικήσουμε όλα τα παιχνίδαι που θα δώσουμε. Να παλεύουμε ως το τέλος. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Για τον Ιβάνκοβιτς μίλησαν τόσο ο Τόκο Σενγκέλια, όσο και ο Σαβόν Σιλντς. «Άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας», τόνισε ο Γεωργιανός για να προσθέσει: «Ήμασταν πεσμένοι, είχαμε χάσει παιχνίδια και τον προπονητή μας. ‘Ολοι πάλευαν με την απογοήτευση. Το μαχητικό του πνεύμα άλλαξε τα πράγματα για όλους μας».

Ο Σαβόν Σιλντς στέκετα στο πόσο.. μπάσκετ ξέρει ο Ιβάνοβιτς: «Ξέρει πραμγατικά το παιχνίδι. Είναι ένα έξυπνος προπονητής. Είχε μια ιδέα για το τι θέλει να κάνει και κάνει εξαιρετική δουλειά στο να μας το διδάξει. Νομίζω όχι μόνο εγώ, αλλά και οι άλλοι παίκτες μάθαμε πολλά από τότε που ήρθε εδώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ