15.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μέιο αντί Στέφενσον στην Κίνα

Εν μέσω πανδημίας και με την κατάσταση να είναι ρευστή όσον αφορά στη συνέχιση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ο Ο Τζέι Μέιο συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα, για λογαριασμό των Λιαόνινγκ Φλάινγκ Λέοπαρντς.

Ο 32άχρονος γκαρντ μετά τη διετή τιμωρία του από το ΝΒΑ για χρήση απαγορευμένων ουσιών, εν έτει 2016, στράφηκε εκτός ΗΠΑ για να συνεχίσει την καριέρα του. Αγωνίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο και την Ταϊβάν, αλλά και το κινεζικό NBL. Πλέον, ήρθε η ώρα να δοκιμάσει την τύχη του στο κινεζικό CBA, όταν επαναρχίσει κι εφόσον επιτραπεί η συμμετοχή ξένων, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τα σύνορα έκλεισαν ξανά.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πάρει τη θέση του Λανς Στέφενσον, ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, πόλη που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό COVID-19, και δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη Σενγιάνγκ πριν από την απαγόρευση εισόδου στους πολίτες άλλων χωρών. Ο Ο Τζέι Μέιο έχει αφιχθεί ήδη στην ασιατική χώρα, από την Παρασκευή (27/03), μέσω Ταϊπέι. Έχει μπει σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών, όπως προβλέπεται για όλους όσοι μεταβαίνουν στην Κίνα, οπότε θα μπορέσει να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα στα μέσα Απριλίου.

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός επιλέχθηκε στο νούμερο 3 του ντραφτ του 2008 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, αλλά έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις. Έπαιξε, επίσης, στους Ντάλας Μάβερικς και τους Μιλγουόκι Μπακς, με συμπαίκτη το Γιάννη Αντετοκούνμπο, και το 2009 συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ρούκι πεντάδα. Ο διετής αποκλεισμός του, για παραβίαση των κανονισμών απαγορευμένων ουσιών, οδήγησε την καριέρα του σε πτώση. Πλέον, έχει μια δεύτερη ευκαιρία στο σαφώς πιο δημοφιλές πρωτάθλημα του CBA εν συγκρίσει με τις προηγούμενες λίγκες που αγωνίστηκε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ