21.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Πίτερς: «Η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν επέτρεπε να σταματήσει η σεζόν»

Το πρωτάθλημα της Τουρκίας ήταν το τελευταίο στην Ευρώπη που αποφάσισε να διακόψει έστω προσωρινά την αγωνιστική δράση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και ο Άλεκ Πίτερς ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Έπειτα από την έντονη αντίδραση του κόσμου και των παικτών ως προς την ομοσπονδία και την κυβέρνηση της Τουρκίας αποφασίστηκε με καθυστέρηση να μπει λουκέτο στο πρωτάθλημα ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων.

Όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του φόργουορντ της Αναντολού Εφές, Άλεκ Πίτερς, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς δεν επέτρεπε στην ομοσπονδία να βάλει τέλος στη σεζόν.

«Τράβηξε μία εβδομάδα παραπάνω. Εμείς παίζαμε ακόμα, έστω και χωρίς θεατές στην εξέδρα. Ήταν πολύ παράξενο συναίσθημα. Ήμασταν η μόνη λίγκα σε δράση. Αστειευόμασταν πως έπρεπε το ESPN να έρθει να μεταδώσει Live τους αγώνες επειδή ήμασταν η μοναδική μπασκετική ομάδα παγκοσμίως που ακόμα έπαιζε. Ήταν κάτι διαφορετικό» ενώ συνέχισε:

«Στην Τουρκία η τελευταία λέξη ανήκει στην κυβέρνηση. Δεν είναι τα πράγματα όπως στο ΝΒΑ όπου υπάρχει ο κομισάριος, ο Άνταμ Σίλβερ. Υπάρχουν προφανώς νόμοι. Η τουρκική κυβέρνηση διαθέτει έναν υπουργό των σπορ που καλύπτει την μπασκετική ομοσπονδία. Όλοι πρέπει να δίνουν λόγο σε αυτόν. Ήταν μία ενδιαφέρουσα κατάσταση στην οποία μπήκαμε, γνωρίζοντας πως η κυβέρνηση ήθελε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, ενώ η ομοσπονδία ήταν έτοιμη να τα κλείσει όλα όπως γινόταν παντού».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ