19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Βέλγιο και Ολλανδίας ένωσαν τα πρωταθλήματά τους!

Η λίγκα των "κάτω χωρών", έστω και χωρίς το ανύπαρκτο στο μπάσκετ Λουξεμβούργο, BeneLeague με το όνομα, είναι πλέον γεγονός. Βέλγιο και Ολλανδία ολοκλήρωσαν μια διαδικασία τριών μηνών, με συνεχείς επαφές μεταξύ όλων των φορέων και κατέληξαν στην ένωση των πρωταθλημάτων τους, αρχής γενομένης από την σεζόν 2020-21!

Οι ομοσπονδίες, οι χορηγοί και ο Τύπος συμμετείχαν στις διεργασίες και μετά την ύπαρξη συμφωνίας, θα πιάσουν δουλειά οι ομάδες εργασίας για να ρυθμίσουν τα οικονομικά και εμπορικά θέματα του νέου εγχειρήματος.

Αυτοί που ακόμα δεν έχουν δώσει την έγκρισή τους είναι τα κλαμπ των δύο χωρών, τα οποία θα πάρουν σειρά μέσα στους δύο επόμενους μήνες και αν συμφωνήσουν, η νέα λίγκα θα κάνει τζάμπολ στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι πρόεδροι των δύο λιγκών, ο Βέλγος Αρθουρ Γκέταλς και ο Ολλανδός Ράμσες Μπράακμαν, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό όλων των συμμετεχόντων στις διεργασίες για το αποτέλεσμα που οδηγεί στην σκέψη δημιουργίας ενός πολύ πιο ισχυρού πρωταθλήματος με περισσότερα οφέλη για όλους. Ανέφεραν ότι στα τέλη Απριλίου θα υπάρξουν νεότερα και ότι αναμένεται μια σεζόν με πρόωρη έναρξη επειδή θα έχει περισσότερους αγώνες.

Αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι το πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν και το τι θα γίνει με τις άλλες, αν θα συνεχίσουν δηλαδή να υπάρχουν και τα εθνικά πρωταθλήματα της κάθε χώρας. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ