21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Νίκη τετράδας για το Περιστέρι

Το Περιστέρι υποδέχτηκε και υπέταξε τον Προμηθέα Πάτρας στο Κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου για την 19η αγωνιστική της Basket League, επικρατώντας με 78-64, χάρις σε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι υπερκάλυψαν και τη διαφορά 4 πόντων (64-60) που είχαν οι Αχαιοί από τον πρώτο γύρο. Έτσι το Περιστέρι αναρριχήθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 12-7 και έβαλε τον Προμηθέα τέταρτο, με το ίδιο ρεκόρ. 

Ο Προμηθέας στρέφει πλεόν το βλέμμα του στην προσεχή και ιδιαιτέρως κρίσιμη  αναμέτρηση (03/03, 21:00) με την Όλντενμπουργκ στη Γερμανία, καθώς χρειάζεται τη νίκη αν θέλει να συνεχίσει στο Eurocup. Αντίστοιχα, το Περιστέρι θα μεταβεί στο Ισραήλ, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ (04/03, 19:15), ελπίζοντας να ξεκινήσει με νίκη τα πλέι οφ του Basketball Champions League. 

Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να πατάνε καλύτερα μέσα στο ζωγραφιστό (11/23 δίποντα έναντι 5/14) και τους φιλοξενούμενους να είναι σαφώς πιο εύστοχοι έξω από τη γραμμή των 6.75μ (1/8 τρίποντα έναντι 6/22). Το Περιστέρι πήγε τελικά στα αποδυτήρια με διαφορά ενός καλαθιού, 33-31.

H κατάσταση άλλαξε άρδην μετά την ανάπαυλα, καθώς οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου, άρχισαν να "πυροβολούν" και με 5 εύστοχα τρίποντα, έκλεισαν την τρίτη περίοδο προπορευόμενοι με 14 πόντους, 62-48. 

Το εν λόγω προβάδισμα ήταν αρκετό για να δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, αλλά και την απαιτούμενη διαφορά στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων.  

Ο ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ: Ο Προμηθέας τελείωσε το ματς χωρίς να πετύχει ούτε μισό πόντο στον αιφνιδιασμό, την ώρα που δέχτηκε 14 πόντους σε αντίστοιχες κατάστασεις. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γιανίκ Μορέιρα με double double 20 πόντων και 10 ριμπάουντ. Απο πλευράς Πάτρας πρώτος σκόρερ ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 14 πόντους. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ