16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Άλμα σωτηρίας για τον Κολοσσό που «αποτελείωσε» τον Άρη

Ο Κολοσσός πήρε μεγάλη νίκη, με 90-86, στο ντέρμπι της παραμονής με τον Άρη στη Ρόδο, για την 19η αγωνιστική της Basket League και υποχρέωσε τους «κίτρινους» στη 10η εκτός έδρας ήττα φέτος στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Άρης μπήκε στο ματς αποφασισμένος να πετύχει το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα, το οποίος θα αποτελούσε παράλληλα «βαθιά ανάσα» όσον αφορά την παραμονή. Οι «κίτρινοι» είχαν τον αρχηγό τους, Λευτέρη Μποχωρίδη σε καταπληκτική μέρα, ενώ ο Ντραγκίσεβιτς κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όντας στο +6 (43-37).

O Άρης συνέχισε να κρατά το προβάδισμα στην τρίτη περίοδο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, κυριαρχούσε στα ριμπάουντ και φυσιολογικά αύξησε το προβάδισμά της στους 9 πόντους μετά το πέρασες του δεκαλέπτου (61-52). 

Το black out του 4ου δεκαλέπτου, που συνδυάστηκε με το... ξύπνημα του Λοβ για τον Κολοσσό έφερε τα πάνω κάτω στο ματς. Ο Άρης υπέπιπτε στο ένα λάθος μετά το άλλο (με 20 τέλειωσαν το ματς οι «κίτρινοι») την ώρα που οι γηπεδούχοι ροκάνιζαν τη διαφορά περνώντας τελικά μπροστά στο σκορ. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, με τον Γκρίφιν να ευστοχεί σε μεγάλο τρίποντο που έφερε τον Κολοσσό στο +6 (83-77), αλλά τον Μποχωρίδη να απαντάει με τον ίδιο τρόπο μειώνοντας τη διαφορά στους τρεις και ακολούθησε η «ρουλέτα» των βολών.

Ο Φιτζπάτρικ πήρε το ριμπάουντ από χαμένη βολή του Ντραγκίσεβιτς και ευστόχησε παίρνοντας και το φάουλ με, 2,1'' για τη λήξη, κάνοντας το σκορ 87-86 και δίνοντας ελπίδες στον Άρη, αλλά ο συγκλονιστικός Μποχωρίδης (άγγιξε το «triple double» με 24 π., 10 ασ., 9 ριμπ.) έκανε βήματα αμέσως μετά τις εύστοχες βολές του Λοβ (23 π.) λίγο μετά και «σφράγισε» τη μοίρα του Άρη.

Ο ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Το μεγάλο τρίποντο του Γκρίφιν (18 π.) που ανεβάζει τη διαφορά στους 6 πόντους σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο αποτέλεσε το «μαξιλαράκι» ασφαλείας των γηπεδούχων, για όσα ακολούθησαν με το γκολ-φάουλ του Φιτζπάτρικ, αλλά τα βήματα του Μποχωρίδη σε μία φάση που αμέσως μετά του έγινε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, ήταν που έκριναν το ματς, αφού με το σκορ 89-86 σε εκείνο το σημείο χάθηκε η ευκαιρία να στείλει ο Άρης το ματς στην παράταση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Άρης τέλειωσε το ματς με υπερδιπλάσια ριμπάουντ από τους γηπεδούχους (44-21), ενώ είχε 20 επιθετικά έναντι μόλις τεσσάρων του Κολοσσού, αλλά παρ' όλα αυτά αυτό που έκρινε το ματς ήταν η αστοχία στις βολές (16/25) και φυσικά τα διπλάσια λάθη σε σχέση με τους γηπεδούχους αφού οι «κίτρινοι» είχαν 20 έναντι 10 των «θαλασσί».

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ