18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο ΛεΜπρόν πήρε το clasico (vid)

Το ντέρμπι "αιωνίων" του ΝΒΑ δεν θα μπορούσε να κριθεί παρά μόνο από μια ενέργεια του καλύτερου παίκτη του γηπέδου. Και του κόσμου ολόκληρου. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι σχετικά φρέσκος σε αυτή την αντιπαλότητα, αφού αυτή είναι μόλις η δεύτερη χρονιά του στο L.A., όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει την μπάλα 30'' πριν από το φινάλε και με μια από τις γνωστές κινήσεις του να πετύχει πάνω από τον Τέιτουμ το μεγαλύτερο καλάθι του αγώνα. Οι Λέικερς νίκησαν με 114-112 και εκτός από το γόητρο, διασφάλισαν τη συνέχιση του σερί των πέντε νικών που έχουν και τους διατηρεί στην κορυφή της Δύσης.

Ο ΛεΜπρόν τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Άντονι Ντέιβις είχε 32 πόντους και 13 ριμπάουντ για τους Λέικερς. Ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι για τους Σέλτικς σκοράροντας 41 πόντους, όμως στο τέλος ήταν μοιραίος για την ομάδα του. Όχι μόνο επειδή δέχθηκε το κρίσιμο καλάθι από τον ΛεΜπρόν, αλλά και διότι στην τελευταία επίθεση έκανε επιθετικό φάουλ και δεν μπόρεσε να επιχειρήσει το σουτ της ισοφάρισης ή και της νίκης. Οι Σέλτικς πάντως έπαξαν χωρίς τον Κέμπα Ουόκερ.

Και σε αυτό το ντέρμπι ήταν έντονη η παρουσία του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ. Ο θρυλικός σέντερ των Σέλτικς Μπιλ Ράσελ καθόταν στη εξέδρα φορώντας τη φανέλα των Λέικερς με το 24, ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ, του οποίου ο Κόμπι υπήρξε μέντορας, αγωνίστηκε με ένα περικάρπιο στα χρώματα των Λέικερς.

Στο Σαν Φρανσίσκο οι Πέλικανς νίκησαν τους Ουόριορς με 115-101. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον ενέπνευσε τους συμπαίκτες του με την παρουσία του όχι μόνο στο παρκέ, όπου ήταν και πάλι εξαιρετικός με 28 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά και έξω από αυτό. Όλοι σχολιάζουν σήμερα την ηγετική ομιλία του προς τους συμπαίκτες του στο ημίχρονο, που αποδείχθηκε καταλυτική για τη νίκη της ομάδας της Νέας Ορλεάνης. Ο Τζεϊρού Χολιντέι σκόραρε 23 πόντους, ενώ ο Νικολό Μέλι έκανε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους και 6 τρίποντα. Ο Ντάμιον Λι σκόραρε 22 πόντους για τους Ουόριορς. 

Στο Ντένβερ οι Νάγκετς νίκησαν τους Τίμπεργουλβς με 128-116. Πρωταγωνιστής ήταν ο Πολ Μίλσαπ, που τελείωσε τον αγώνα με season-high 25 πόντους, ενώ ο Νίκολ Γιόκιτς έκανε για μία ακόμα φορά τη δουλειά του με 24 πόντους. Οι Τίμπεργουλβς έπαιξαν χωρίς τους Ντ'Άντζελο Ράσελ και Καρλ Άντονι Τάουνς, ενώ ο Κέλαν Μάρτιν σημείωσε 21 πόντους.

Στο Τορόντο οι Ράπτορς νίκησαν τους Πέισερς με 127-81. Αυτή ήταν η πιο ευρεία νίκη στην ιστορία των Ράπτορς και η 17η στα τελευταία 18 παιχνίδια τους. Ήρθε δε χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Κάιλ Λάουρι, ο οποίος είχε 16 πόντους και 11 ασίστ σημειώνοντας το έκτο συνεχόμενο double double του. Ο Πασκάλ Σιακάμ σκόραρε 21 πόντους και ο Σερζ Ιμπάκα είχε 15 πόντους και 15 ριμπάουντ. Από τους Πέισερς ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο Σικάγο οι Μπουλς νίκησαν τους Ουίζαρντς με 126-117. Κι αυτό το οφείλουν στον υπέροχο πιτσιρικά Κόμπι Ουάιτ, ο οποίος σκόραρε 33 πόντους και πέτυχε κάτι που μόνον ο Μάικλ Τζόρνταν έχει καταφέρει στο Σικάγο. Έχει σκοράρει ως ρούκι πάνω από 30 πόντους σε τουλάχιστον δύο διαδοχικούς αγώνες! Είναι δε ο μοναδικός ρούκι στην ιστορία του ΝΒΑ που σκοράρει πάνω από 30 πόντους σε τουλάχιστον δύο διαδοχικούς αγώνες ερχόμενος από τον πάγκο! Πολύ σύντομα πάντως ο Κόμπι Ουάιτ θα χριστεί βασικός, διότι ως τέτοιος παίζει.

Ο Ζακ Λαβίν πρόσθεσε άλλους 32 πόντους με 6 τρίποντα για τους Μπουλς, ενώ στους Ουίζαρντς ο Μπράντλεϊ Μπιλ έκανε ρεκόρ καριέρας με 53 πόντους, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του.

Στην Οκλαχόμα Σίτι οι Θάντερ νίκησαν τους Σπερς με 131-103. Η ομάδα της Οκλαχόμα Σίτι έκανε περίπατο πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της απέναντι στο Σαν Αντόνιο, καθώς είχε 8 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ είχε 22 πόντους και 13 ριμπάουντ, ο Στίβεν Άνταμς 21 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Κρις Πολ έχασε το τριπλ ντάμπλ για ένα ριμπάουντ (12π., 9ρ., 10ασ.). Αυτή ήταν η 12η νίκη των Θάντερ στα 15 τελευταία παιχνίδια τους. Οι Σπερς έκαναν έξαλλο τον Γκρεγκ Πόποβιτς με την απαράδεκτη απόδοσή τους και είχαν ως διασωθέντες τον Ρούντι Γκέι με 14 πόντους και τον Μάρκο Μπελινέλι με 13.

Στο Πόρτλαντ οι Μπλέιζερς νίκησαν τους Πίστονς με 107-104. Οι Μπλέιζερς δυσκολεύτηκαν, αλλά ήταν εκεί το δίδυμο Σι Τζέι Μακ Κόλουμ-Καρμέλο Άντονι για να "καθαρίσει". Ο Μακ Κόλουμ λίγο έλειψε να κάνει τριπλ νταμπλ με 41 πόντους, 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ενώ ο Άντονι σκόραρε 32 πόντους ξεπερνώντας τους 30 για πρώτη φορά μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Από τους Πίστονς ξεχώρισε ο αναπληρωματικός σέντερ Κρίστιαν Γουντ με 26 πόντους και 9 ριμπάουντ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ