26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Μπέντιλ: «Όταν σε στηρίζουν οι συμπαίκτες σου, θέλεις να τα δώσεις όλα για αυτούς»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε από τη Μπαρτσελόνα (92-81), ωστόσο έδειξε εμφανή σημάδια βελτίωσης και μεγαλύτερης διάρκειας στο αμυντικό πλάνο. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στους ψηλούς, που θωράκισαν καλύτερα τη ρακέτα. Η πρόοδος του Γιώργου Παπαγιάννη έχει διαφανεί προ καιρού και κλιμακώνεται ανοδικά, στο χθεσινό (21/02) ματς όμως, οι "πράσινοι" πήραν σημαντικές βοήθειες και από τους Ίαν Βουγιούκα και Μπεν Μπέντιλ. 

O 25χρονος Γκανέζος φόργουρντ, που ατενίζει τον κόσμο από τα 2,06μ, έπαιξε για 16'15" σημειώνοντας 9 πόντους (περισσότεροι από κάθε άλλη συμμετοχή του στη Euroleague) και κατεβάζοντας 2 ριμπάουντ, ενώ η ενέργεια και η αυτοθυσία που έβγαζε στις επαφές με τους αντιπάλους, τον έφεραν σε θέση να δεχτεί το θερμό χειροκρότημα όλης της εξέδρας.

Το Basketa.gr μίλησε μαζί του μετά το πέρας της αναμέτρησης, για το τι πήγε στραβά στην τελευταία περίοδο και ήρθε η ήττα, για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα πάνω στο παρκέ, αλλά και για τη δύκολη συνέχεια. 

-Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία του ματς για περίπου 30 λεπτά αλλά τελικά ηττήθηκε. 

«Το παιχνίδι κρίθηκε στα μποξ αουτ και στα ριμπάουντ. Χάσαμε κάποια ριμπάουντ σε κρίσιμες φάσεις προς το τέλος και μας έκαναν να το πληρώσουμε, βάζοντας τα μακρινά σουτ. Κάπως έτσι ήρθε αναπόφευκτα η ήττα. Έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν το παιχνίδι ήταν στο όριο. Να είμαστε πιο σκληροί, τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά. Να εκτελέσουμε κατά γράμμα το πλάνο του αγώνα και το πιο σημαντικό από όλα, να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ». 

-Για το γεγονός ότι η ομάδα έκανε το καλύτερο παιχνίδι της αμυντικά, αλλά προδόθηκε από τα τρίποντα (ο Παναθηναϊκός πέτυχε 6/28, 21.4% ευστοχία, ενώ η Μπαρτσελόνα έβαλε 11/29, δηλαδή ποσοτό ευστοχίας στο 37.9%). 

«Ένα από τα πράγματα που είχαμε συζητήσει και δουλέψει αυτές τις μέρες, ήταν το να κρατήσουμε τη Μπαρτσελόνα μακριά από τη γραμμή του τριπόντου, να μη τους δώσουμε εύκολα σουτ, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που κερδίζουν τα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι το καταφέραμε αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό. Παρόλα αυτά έπρεπε να παίξουμε έτσι για 40 λεπτά και όχι για 35', όπως έγινε τελικά. Το παιχνίδι κρατάει 40 λεπτά. Ελπίζω, όμως, ότι την επόμενη φορά δεν θα γίνει αυτό και θα κάνουμε το σερί νικών που χρειαζόμαστε». 

-Για τη βελτίωση που έδειξε ο ίδιος αλλά και όλη η ομάδα μετά την ολιγοήμερη διακοπή της Euroleague και το τι άλλαξε σε αυτό το διάστημα. 

«Σίγουρα πολλή προπόνηση, ομαδική δουλειά και αυτοπεποίθηση. Όταν βλέπω τους συμπαίκτες μου να με εμπιστεύονται, να θέλουν να με δουν να παίζω άμυνα και να δίνω ενέργεια στην ομάδα, αυτό το λατρεύω. Όταν όλοι σε "σπρώχνουν", σε ανεβάζουν ψυχολογικά και σε στηρίζουν, θέλεις να βγεις εκεί έξω και να τα δώσεις όλα για αυτούς». 

 

-Για το αν είχε γλυκόπικρη γεύση αυτή η ήττα, δεδομένης της εμφάνισής του και της επιδοκιμασίας του κόσμου. 

«Εκτιμώ πολύ το standing ovation του κόσμου και τους ευχαριστώ πραγματικά, όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλη την ομάδα. Μας δίνουν ενέργεια όταν γεμίζουν το γήπεδο και τους θέλουμε στο πλευρό μας. Στο τέλος της ημέρας, όμως, αυτό που μετράει πραγματικά είναι η νίκη ή ήττα και εμείς σήμερα δεν τα καταφέραμε, οπότε δεν μπορώ να το χαρώ». 

-Για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, το οποίο μάλιστα θα γίνει τη Δευτέρα (24/02, 22:00).

«Χάσαμε και πρέπει να πάρουμε κάποια μαθήματα από αυτή την ήττα, ιδίως σε ότι αφορά στο κομμάτι των ριμπάουντ. To προπονητικό τιμ κάνει εξαιρετική δουλειά, μας δείχουν βίντεο και μας εξηγούν επακριβώς τα λάθη μας. Πρέπει να ανασυνταχθούμε γρήγορα γιατί το παιχνίδι είναι πρόωρο, αλλά πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι, να είμαστε σκληροί γιατί σίγουρα και το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες πάλι». 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ