24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζόνσον στο Basketa.gr: «Ο καθένας να παίζει πρώτα για το διπλανό του»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εντός έδρας της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με 96-81, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Euroleague, σε ένα ματς που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και στο οποίο οι "πράσινοι", υπέπεσαν σε 20 λάθη (τα περισσότερα που έχουν κάνει τη φετινή σεζόν),  δείχνοντας ξανά δείγματα αστάθειας.

Μετά το πέρας της αναμέτρησης, το Basketa.gr μίλησε με τον Ουέσλι Τζόνσον, που έμεινε στο παρκέ για 25 λεπτά, σκοράροντας μεν 5 πόντους, αλλά κάνοντας  δε σημαντική δουλειά στην άμυνα, μαζεύοντας τέσσερα ριμπάουντ, κλέβοντας την μπάλα τρεις φορές και μοιράζοντας τρεις τάπες. 

-Για τα σκαμπανεβάσματα που έχει η ομάδα μέσα στη διάρκεια των αγώνων και τη σταθερότητα που πρέπει να βρει.

«Η Ζενίτ μπόρεσε και ανέδειξε τις αδυναμίες μαςΠρέπει ο καθένας να κριθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαστε εδώ για να προσέχουμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Η σεζόν προχωράει και ο καθένας πρέπει να παίζει πρώτα για το διπλανό του». 

-Για τις δικές του αμυντικές αρετές.

«Απλά έβλεπα πράγματα και αντιδρούσα. Προσπαθούσα να μιλάω με τους συμπαίκτες μου, για να συνεργαστούμε καλύτερα. Ξέρω ότι μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα στις αλλαγές σαν γκρουπ και να παίρνουμε ένα μάθημα από κάθε παιχνίδι για τη συνέχεια».

-Για το αρνητικό ρεκόρ των λαθών. 

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε κάποια λάθη χωρίς να βρισκόμαστε σε πίεση. Απλά συμβαίνει κάποιες φορές. Είτε σου γλιστράει η μπάλα, είτε σε αναγκάζει κάποιο χέρι. Σίγουρα δεν είναι καλό και πρέπει να το βελτιώσουμε εν όψει της συνέχειας».

-Για το αν η ομάδα στοχεύει ψηλά βάσει και της εικόνας της. 

«Σίγουρα. Ο στόχος μας είναι να πάμε στο Final 4 και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι για να πλησιάσουμε το στόχο μας. Όπως προανέφερα, πρέπει να παίζουμε πρώτα και κύρια για τους συμπαίκτες μας και να φροντίσουμε να διατηρήσουμε καλό το κλίμα στα αποδυτήρια».

-Για τη διακοπή που ακολουθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη και πως θα εκμεταλλευτούν αυτό το διάστημα. 

«Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούμε λίγο και να γυρίσουμε όλοι πίσω υγιείς. Ψυχικά σίγουρα όλοι το χρειαζόμαστε και πιστεύω θα γυρίσουμε πιο δυνατοί, γιατί μας περιμένει δύσκολη συνέχεια». 

-Για το αν είναι η επίθεση το μυστικό της επιτυχίας. 

«Η αλήθεια είναι πως ξέρουμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε εναντία σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Νομίζω αυτό είναι ένα πράγμα που το κάνουμε καλά. Βρίσκουμε εύκολα επιθετικό ρυθμό. Αμυντικά πάλι, αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε, προκειμένου να σταματάμε τις αντίπαλες ομάδες και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά στην επίθεση».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ