23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαγιάννης στο Basketa.gr: «Υπάρχουν προσδοκίες από όλους, αλλά πρέπει να πάμε βήμα-βήμα»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Βιλερμπάν με 100-88 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Euroleague, φτάνοντας τις 3 σερί νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις εντός έδρας. 

Ένας εκ των πρωταγωνιστών των "πρασίνων" το τελευταίο διάστημα είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, που με τη σταθερά ανοδική του πορεία, έχει πείσει ακόμη και τους πιο απαισιόδοξους επικριτές του. Ο έλληνας σέντερ του "τριφυλλιού", στο χθεσινοβραδινό (24/01) ματς με τους γάλλους, σκόραρε 12 πόντους, κατέβασε 8 ριμπάουντ, ενώ πέτυχε και ρεκόρ καριέρας με τις 5 τάπες που μοίρασε. 

Το Basketa.gr μίλησε μαζί του μετά το πέρας της αναμέτρησης για το σερί του Παναθηναϊκού, το καλό πρόσωπο που δείχνει ο ίδιος τελευταία, αλλά και για τις βλέψεις που έχει η ομάδα για τη συνέχεια. 

-Για τη σοβαρότητα που έδειξαν εξαρχής παρά την απόκλιση δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και την ευρεία διαφορά που έχτισαν στο πρώτο μισό της αναμέτρησης (52-35). 

«Έπρεπε να δείξουμε σοβαρότητα και συγκέντρωση στο 100%, γιατί η Βιλερμπάν είναι μία ομάδα που παλεύει σε κάθε παιχνίδι, όπως κάθε ομάδα της διοργάνωσης δηλαδή, για αυτό δεν πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Υπήρξε μια χαλαρότητα στο τέταρτο δεκάλεπτο και αυτό φάνηκε από το τελικό σκορ. Πρέπει να κοιτάξουμε ξανά αυτό το δεκάλεπτο, να διαγράψουμε τα λάθη και να πάμε στο επόμενο ματς».

-Για το 3/3 που πέτυχαν στις τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις και για το προσεχές (31/01, 21:00) παιχνίδι με τη Βαλένθια στην Ισπανία. 

«Σίγουρα θέλουμε να διευρύνουμε αυτό το σερί.  Υπάρχουν προσδοκίες από όλους, αλλά πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, προπόνηση με την προπόνηση και αγώνα με τον αγώνα. Να έχουμε υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Η Βαλένθια παίζει πολύ καλά αυτό το διάστημα, μάχεται από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, σε μια δύσκολη έδρα και σίγουρα πρέπει και θέλουμε να κερδίσουμε εκεί μέσα». 

-Για την ανεβασμένη του επίδοση το τελευταίο διάστημα.

«Έκατσα κάτω και σκέφτηκα. Το μυαλό είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε έναν αθλητή και αυτό ήταν που με βοήθησε,χωρίς αμφιβολία. Εγώ θέλω να δίνω όσα περισσότερα μπορώ στα πρώτα λεπτά του αγώνα και αυτό έχει παίξει τεράστιο ρόλο για μένα και την επίδοσή μου στους τελευταίους αγώνες. Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος που πάει τόσο καλά η ομάδα, αλλά κι εγώ προσωπικά, όμως πρέπει να κρατήσω αυτό το ρυθμό και σε αυτό έχω μεγάλη στήριξη από τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου». 

-Για το γεγονός ότι πάλι, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, 6 παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. 

«Νομίζω έχει φανεί από νωρίς ότι φέτος είμαστε πολύ καλοί επιθετικά και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, για να βρίσκουμε λύσεις όταν κολλάμε κάπου».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ