26.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Διπλή αλλαγή, διπλό ρίσκο στον ΠΑΟΚ

Την ώρα που η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη επιτύγχανε τον διπλό στόχο της απέναντι στον Ιωνικό -νίκη και κάλυψη της διαφοράς των 17 πόντων του αγώνα του πρώτου γύρου- έγινε γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ προχωράει όχι σε μία αλλά σε δύο ακόμη κινήσεις, μετά από εκείνες των Σόρτερ και Μπράουν αντί των Εγκεκέζε και Λιούις. Στο “παλατάκι” επέλεξαν και η πλευρά του Γιώργου Σαββίδη προχώρησε τις επαφές με τους Εμ Τζέι Ρετ και Τζα Κόρεϊ Ουίλιαμς.

 


Πρόκειται για παίκτες ρακέτας με βασικό χαρακτηριστικό την αθλητικότητα τους. Ο Ρετ είναι ύψους 2.06 που μετά τις Πρίστινα Κοσόβου και Σολέ Γαλλίας, βρέθηκε φέτος στην αρχή της σεζόν στην κροατική Τσιμπόνα με την οποία είχε όχι εντυπωσιακούς πάντως αριθμούς (4,4 πόντοι, 2,6 ριμπάουντ). Ο Ουίλιαμς παίκτης που επίσης παίζει και στις δύο θέσεις της ρακέτας με ύψος 2.03, έχει αγωνιστεί στη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα ενώ άρχισε τη σεζόν στην Κορέα με μέσους όρους που επίσης δεν... θαμπώνουν με 5,7 πόντους και 2,6 ριμπάουντ.

 


Οι συζητήσεις μαζί τους έχουν προχωρήσει όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ολοκληρωθούν πριν το παιχνίδι της Τρίτης στο Μπρίντιζι. Είναι αρκετά πιθανό όμως να κάνουν ντεμπούτο στο επόμενο ματς Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Στο ερώτημα ποιοι θα αποχωρήσουν υπάρχει προφανής απάντηση μόνο για τον έναν. Ο Ζέιν Νόουλς είναι φιλότιμος, έδωσε κάποια πράγματα όμως είναι πολύ συγκεκριμένο το ταβάνι του και θα ανοίξει τη μία θέση. Πιο δύσκολη είναι η απόφαση για τη δεύτερη με “υποψήφιους” τον Ουίγκινς και τον Μπεστ και πιθανότερο “θύμα” τον πρώτο παρά τα σημερινά “όργια” απέναντι στον Ιωνικό.

 


Ένα ακόμη ερωτηματικό που προκαλείται από την επικείμενη, διπλή κίνηση έχει να κάνει με το ρίσκο που δημιουργεί η εξάντληση των διαθέσιμων αλλαγών. Ο ΠΑΟΚ έκανε ήδη μία με το τέλος του πρώτου γύρου (Μπράουν αντί Λιούις) οπότε δεν θα έχει άλλη διαθέσιμη μέχρι το τέλος της σεζόν με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Μία μόνο εξήγηση υπάρχει επ' αυτού και είναι η πιθανότητα ενός, τουλάχιστον, νέου ΒΑΝ που θα βάλει “φρένο” σε κάθε αλλαγή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ