32.1 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Παπαπέτρου στο Basketa.gr: «Αποφασίσαμε να βάλουμε το κορμί μας στη φωτιά»

Η Μπάγερν Μονάχου (15/30 τρίποντα) έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, όμως οι "πράσινοι" αφυπνίστηκαν όταν τα περιθώρια άρχισαν να στενεύουν και κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική εντός έδρας νίκη με 98-83, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Euroleague, επικρατώντας κατά κράτος μέσα στο ζωγραφιστό (30/47 δίποντα και 40 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 19 ήταν επιθετικά).

Καθοριστικής σημασίας, για πολλοστή φορά φέτος, ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ένας εκ των πιο βελτιωμένων παικτών στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, με μέσο όρο 11.2 πόντους και 4.2 ριμπάουντ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Στη χθεσινοβραδινή (15/01) νίκη κόντρα στους Βαυαρούς, άγγιξε το double-double, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους (5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος.

Ο, οσονούπω, 26χρονος φόργουορντ του "τριφυλλιού", μίλησε στο Basketa.gr αναφορικά με τη σκληράδα και τη σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα στο τέλος, τους παίκτες που βγαίνουν μπροστά αλλά και το επόμενο εντός έδρας ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

-Για το σημείο που γύρισαν το διακόπτη προς τα τέλη της τρίτης περίοδου και έπαιξαν άμυνα:

«Σίγουρα, κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι αποφασίζεις ότι πρέπει να παίξεις πιο σκληρά. Εμείς δώσαμε αρκέτα εύκολα σουτ και εύκολη κυκλοφορία της μπάλας στη Μπάγερν στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως έβαλαν σίγουρα και δύσκολα σουτ. Παρόλα αυτά, στο τέταρτο δεκάλεπτο αποφασίσαμε να παίξουμε πιο σκληρά, "να βάλουμε το κορμί μας στη φωτιά", να χρησιμοποιήσουμε τα φάουλ μας, να μην επιτρέψουμε εύκολα καλάθια και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα».

-Για τους παίκτες έκπληξη, Τι Τζέι Μπρέι (14 πόντοι, 4/8 τρίποντα, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο αλλά και 3 λάθη) που έκανε το ντεμπούτο του με τη Μπάγερν και Τζόσουα Χούστις (11 πόντοι, 2 ασίστ).

«Ο Μπρέι έπαιξε όντως πάρα πολύ καλά. Δεν είναι όμως έκπληξη, γιατί σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες, πάρα πολλοί καλοί παίκτες, που μπορεί να παίξουν καλά σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και με εμάς, με παιδιά, όπως ο Παπαγιάννης και ο Μήτογλου που βγαίνουν μπροστά και παίζουν εξαιρετικά για την ομάδα, οπότε δεν μας εκπλήσσει κάτι. Σίγουρα έκαναν έναν πολύ καλό παιχνίδι, αλλά εμείς είμαστε χαρούμενοι, ιδίως για την επίδοσή μας στο τέλος, αλλά και για το ότι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

-Για την επερχόμενη εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις (17/01, 21:30).

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να ξεκουραστούμε. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να ηρεμήσει το μυαλό μας. Δεν έγινε και κάτι εξαιρετικό σήμερα (σσ χθες), πήραμε σίγουρα μια καλή νίκη, αλλά πρέπει να δώσουμε χρόνο στο κορμί μας να αναρώσει, ώστε να είμαστε όλοι όσο καλύτερα έτοιμοι γίνεται και να δώσουμε το 100% και την Παρασκευή. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι και περιμένουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ