15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

“1000άρης” ο Μιλουτίνοφ, ο πασέρ Πρίντεζης και το ιστορικό 74,35%

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έφτασε σε ένα ξεχωριστό, ατομικό επίτευγμα μέσα από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άλμπα. Με τους 15 πόντους που σημείωσε, έφτασε τους 1.000 πόντους με τα ερυθρόλευκα στην Ευρωλίγκα στο 129ο παιχνίδι του με αυτά στη διοργάνωση.

 


Ο Σέρβος σέντερ είναι μόλις ο 4ος παίκτης του Ολυμπιακού που φτάνει σε τετραψήφιο αριθμό πόντων στην Ευρωλίγκα, μετά τον Βασίλη Σπανούλη (3.278), τον Γιώργο Πρίντεζη (2.926) και τον Κώστα Παπανικολάου (1.369).

 


Το χθεσινό παιχνίδι ανέδειξε μία ακόμη σημαντική επίδοση σε ατομικό επίπεδο. Ήταν αυτή των έξι ασίστ που μοίρασε ο Γιώργος Πρίντεζης και που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των πέντε ασίστ που είχε πριν από σχεδόν ένα χρόνο (8 Ιανουαρίου 2019) κόντρα στην Μπασκόνια. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση συνολικά της καριέρας του αφού είχε έξι ασίστ στο περσινό Πρωτάθλημα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

 


2η κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού

 


*Η άμυνα του Ολυμπιακού έβγαλε για μία ακόμη φορά τις αδυναμίες της. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του στο οποίο η αντίπαλος του ξεπέρασε τους 90. 98 είχε η Χίμκι παρότι νίκησε ο Ολυμπιακός, 96 η Φενέρμπαχτσε και 93 χθες η Άλμπα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σε αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια του στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δέχτηκε 45 τρίποντα! Χίμκι, Φενέρμπαχτσε και Άλμπα μέτρησαν 45/92 σουτ από την περίμετρο (48,91%) στοιχείο που φανερώνει την αδυναμία των “ερυθρόλευκων” στην περιφερειακή άμυνα.

 


*Οι “ερυθρόλευκοι” χθες σημείωσαν αρνητικές επιδόσεις περιόδου με τα 20 αμυντικά ριμπάουντ που είχαν -όσα και στα εντός έδρας ματς με Εφές και Φενέρμπαχτσε- τα πέντε επιθετικά και τα 25 συνολικά ριμπάουντ. Αρνητικό ρεκόρ στη σεζόν συνιστούν και τα τρία μόλις κλεψίματα που έκαναν αφού είχαν από τέσσερα με τη Ζαλγκίρις εντός και την Μπασκόνια εκτός έδρας.

 


*Στην επίθεση ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει τη δουλειά από μέση και κοντινή απόσταση αφού είχε μόλις 5/18 τρίποντα. Έτσι μετρώντας 29/39 δίποντα σημείωσε ρεκόρ περιόδου με αυτό το 74,35% αφού πριν το χθεσινό παιχνίδι η κορυφαία επίδοση του ήταν το 68,75% του προηγούμενου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (22/32). Αυτή η επίδοση όμως ξεφεύγει από τα στενά όρια της φετινής σεζόν. Το 74,35% με το οποίο εκτέλεσε χθες ο Ολυμπιακός στα δίποντα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα. Καλύτερη της είναι μόνο εκείνη που σημείωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2009 όταν κόντρα στην Προκόμ για το ΤΟΡ16 είχε 30/37 δίποντα (81,08%).

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ