15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επιμένουν για Λάρκιν στην Τουρκία

Ο Σέιν Λάρκιν δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να πάρει τουρκικό διαβατήριο, ώστε να μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική Τουρκίας στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της, αρχής γενομένης από το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Ο 27χρονος γκαρντ της Εφές Αναντόλου, που γεννήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο, είχε παραδεχθεί παλαιότερα πως είχε συζητήσει με την Κροατία, για να φορέσει τη φανέλα της. Η υπόθεση δεν προχώρησε, με τους Τούρκους να τον πιέζουν εδώ και καιρό, ώστε να παίξει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της δικής τους χώρας. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, μάλιστα, φαίνεται πως έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία, αφού όπως τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Χινταγέτ Τούρκογλου, θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπό του, στην προσπάθειά του να βρουν κοινό σημείο επαφής.

«Έχω κάνει προσπάθειες τόσο με το Σέιν Λάρκιν όσο και με τον μάνατζέρ του. Περιμένουμε να έρθει ο μάνατζέρ του στην Τουρκία για να μιλήσουμε. Εάν η συζήτηση κυλήσει θετικά, τότε θα φορέσει τη φανέλα της Εθνικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν ισχυρός άνδρας της TBF για τις διαπραγματεύσεις τους με τον Αμερικανό.

Θυμίζουμε πως η Τουρκία θα παίξει το καλοκαίρι στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα λάβει χώρα στη Βικτώρια του Καναδά (23-28/06), διεκδικώντας -μαζί με την Εθνική Ελλάδας- το «εισιτήριο» που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (25/07-09/08). Ο Χινταγέτ Τούρκογλου είχε δηλώσει παλαιότερα πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ουφούκ Σαρίτσα, θα ήταν εκείνος που θα αποφάσιζε εάν ο Σέιν Λάρκιν θα φορούσε τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας, ωστόσο ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε, λίγο αργότερα, την επιθυμία του να τον δει στην ομάδα -ως νατουραλιζέ- και για αυτό προσπαθούν τώρα στην τουρκική ομοσπονδία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ