20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένας… Τζόρνταν ήταν αρκετός!

Η Βαλένθια υποδέχτηκε την Άλμπα στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Euroleague, με τους Ισπανούς να παίρνουν μία σπουδαία νίκη επί των Γερμανών με 91-77, χάρη κυρίως στην εκπληκτική τους εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο και όσα έκανε ο Τζόρνταν Λόιντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με τον Ενκοκό να κάνει... πάρτι μέσα στη ρακέτα και τον Ντούμπλιεβιτς να τα βρίσκει σκούρα. Οι Γερμανοί κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμα και με διψήφια διαφορά (10-20), αφού οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στην σκληρή άμυνα της ομάδας του Αίτο Ρενέσες. Τα προβλήματα στην άμυνα της Βαλένθια επέτρεψαν στην Άλμπα να σκοράρει 27 πόντους στα δέκα πρώτα λεπτά και να πάρει προβάδισμα νίκης από πολύ νωρίς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Βαλένθια προσπάθησε κυρίως από την περιφέρεια και με κύριο εκφραστή τον Ντούρνεκαμπ μείωσε ακόμα και στους τρεις (27-30). Η Άλμπα βρήκε στα πρόσωπα των Έρικσον και Σίκμα υποστηρικτές του Ενκοκό με αποτέλεσμα να μπορέσει να αντιδράσει και να κρατηθεί μπροστά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου (37-42).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε εντελώς. Η Βαλένθια με τους Λόιντ και Αμπάλντε να κάνουν ό,τι θέλει την άμυνα των Γερμανών κατάφερε να πάρει το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου και να το κρατήσει μέχρι το φινάλε της περιόδου, έχοντας μάλιστα και μία καλή διαφορά ενόψει 4ης περιόδου με το +5 που κατάφερε να δημιουργήσει (62-57). Το επιμέρους 25-15 του 4ου δεκαλέπτου θορύβησε τους παίκτες των Γερμανών οι οποίοι μπήκαν αποφασισμένοι στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και να μην απειλούνται, κρατώντας σχετικά εύκολα τη διαφορά και με τον Ντούρνεκαμπ να σκοράρει από παντού πήραν μία μεγάλη νίκη με σκορ 91-77.

Ο MVP: Ο Τζόρνταν Λόιντ ήταν εκείνος που... ξεκλείδωσε την γερμανική άμυνα στην 3η περίοδο και με 16 πόντους και 3 ασίστ βοήθησε τα μέγιστα την Βαλένθια να φτάσει στην σπουδαία επικράτηση.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια χτύπησε την Άλμπα στο ζωγραφιστό και κατάφερε να εκτελέσει 18 βολές εκ των οποίων σκόραρε τις 17 σε αντίθεση με την Άλμπα που εκτέλεσε μόλις 2.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ