20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε κι έπιασε οκτάδα η Βιλερμπάν (vids)

Η Βιλερμπάν ανάγκασε και τη Χίμκι να δει «αστράκια» στο «Αστρομπάλ» και τη νίκησε 92-88, μπαίνοντας για πρώτη φορά στην οκτάδα μετά από 16 αγωνιστικές.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έχουν πλέον ρεκόρ 8-8 και συγκατοικούν στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα τόσο με τους Ρώσους τους οποίους «λύγισαν» εντός έδρας όσο και με την Αρμάνι Μιλάνο η οποία νωρίτερα είχε ηττηθεί στο Καλίνινγκραντ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το σύνολο του Ζβέζνταν Μίτροβιτς φαινόταν ότι θα επικρατούσε άνετα, καθώς προηγήθηκε με διαφορά 17 πόντων (74-57) στο φινάλε της τρίτης περιόδου και με 78-61 λίγο αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν το έβαλαν κάτω και με εντυπωσιακή αντεπίθεση πλησίασαν 80-75 στο 36'. Στα 15'' για το τέλος ο Τζόρνταν Τέιλορ έβαλε μία βολή και διαμόρφωσε το 90-88, αλλά ο Κρις Κρέιμερ αποδείχτηκε μοιραίος για τους Ρώσους, καθώς αστόχησε σε βολές ισοφάρισης στα 9''. Ο Ντέιβιντ Λάιτι  ήταν εκείνος ο οποίος με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 92-88.

ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ: Ο Λάιτι βρήκε στόχο στις δύο βολές που έκριναν οριστικά τον αγώνα, αλλά ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του με 20 πόντους και 8/9 δίποντα. Από κοντά και ο Τέιλορ με 17 πόντους. Για τους ηττημένους ο Γιάνις Τίμα με 6/11 τρίποντα ήταν ο καλύτερος, ενώ 15 πρόσθεσε ο Αλεξέι Σβεντ, με τον σούπερ σταρ της Χίμκι πάντως να μένει εκτός στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, μετά από απόφαση του Ρίμας Κουρτινάιτις.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σ' ένα άκρως ισορροπημένο ματς όπως το συγκεκριμένο, η διαφορά έγινε από την κυριαρχία της Βιλερμπάν μέσα στη ρακέτα, καθώς ήταν πολύ εύστοχη με 24/33 δίποντα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ