21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ζενίτ έστειλε την Φενέρ στον… ναδίρ

Μέχρι και η ουραγός Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατάφερε να νικήσει την απελπιστική  Φενερμπαχτσέ που αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό της, αφού απλά... δεν βλέπεται. Το 84-81για τους Ρώσους ήρθε δίκαια, αφού έπαιξαν πιο σωστά και δεν απογοητεύτηκαν ούτε στα πρόσκαιρα ξεσπάσματα της Φενέρ. Στο 5-10 οι Τούρκοι, ανέβηκαν στο 4-11 οι Ρώσοι.

Η Φενέρ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε και δεν ένιωσε άνετα. Το υπέρ της 43-38 (22-18 το δεκάλεπτο) στηρίχτηκε στα 16-9 ριμπάουντ και στα 4-9 λάθη, ατομικά στον Κάλινιτς, αλλά οι Ρώσοι έβρισκαν τρόπο να είναι κοντά και επέστρεψαν και από το 34-23 στο 14'.

Η Ζενίτ κατάλαβε ότι... την έπαιρνε απέναντι σε έναν κακό αντίπαλο και ξεθάρρεψε. Μπορεί η Φενέρ να προηγήθηκε με εύστοχα τρίποντα με 52-44, αλλά οι Ρώσοι με ίδιο τρόπο αρχικά και με πιο οργανωμένο μπάσκετ συνολικά, όχι μόνο ανέτρεψαν την διαφορά αλλά στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου ήταν και μπροστά με 60-59!

Η Φενέρ πίεσε στην άμυνα, άρχισε την τελευταία περίοδο με σερί 8-0 που την έφερε στο 67-60. Αποδείχθηκε και αυτό πρόσκαιρο ξέσπασμα, αφού η Ζενίτ στο 36' είχε βρεθεί και πάλι σε θέση οδηγού, προηγούμενη με 74-72. Στα 8'' ο Αμπρομάιτις με 1/2 έκανε το 78-81, ο  Σλούκας στα 6'' ευστόχησε σε δύσκολο τρίποντο για την ισοφάριση, όμως, ο Αλμπισί με τον ίδιο τρόπο από την γωνία σφράγισε την μεγάλη έκπληξη.

ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ο Αντριου Αλμπισί μπορεί να έβαλε την... ταφόπλακα στην Φενέρ, αλλά αυτός που σήμανε την μεγάλη αντεπίθεση της Ζενίτ στην τελευταία περίοδο και την έφερε σε θέση οδηγού ήταν ο ΓΚουστάβο Αγιόν που άργησε να πάρει μπρος, αλλά όταν το έκανε ήταν ασταμάτητος.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ζενίτ από τα 9 λάθη του πρώτου ημιχρόνου περιορίστηκε σε μόλις 4 στο δεύτερο, στο διάστημα που κρίθηκε το ματς και έχοντας καθαρό μυαλό και καλύτερο ποσοστό στα δίποντα, είχε τις λεπτομέρειες που την οδήγησαν στον θρίαμβο.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ