23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι «αιώνιοι» ισοφάρισαν από ένα αρνητικό, ιστορικό ρεκόρ

Από μία επίδοση που συνιστά ισοφάριση των χειρότερων αντίστοιχων ρεκόρ στην ιστορία των τελικών σημείωσαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μέσα από τον 4ο τελικό.

 

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση παρότι ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση επιθετικών ριμπάουντ στην ιστορία των τελικών. Είχε μόλις δύο –χωρίς ο Ολυμπιακός να πάει πολύ ψηλότερα έχοντας τρία- όσα είχε επίσης στον 4ο τελικό του 2005 κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και ο Ολυμπιακός απέναντι του στον 4ο τελικό του 2011.

 

Τα δύο επιθετικά ριμπάουντ είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του Παναθηναϊκού που είχε τρία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Στο ματς της Πάτρας είχε 25 συνολικά ριμπάουντ επίδοση που ισοφάρισε στον αποψινό αγώνα.

 

Απέφυγε πάντως την ισοφάριση της χειρότερης φετινής επίδοσης που μοιράζονται με ένα επιθετικό ριμπάουντ το Λαύριο (εντός με τον Ολυμπιακό) και ο Άρης (εκτός με τον Απόλλωνα).

 

Στον αντίποδα…

 

Ο Μάικ Τζέιμς αστόχησε μόνο σε μία από τις 10 βολές που εκτέλεσε όμως ήταν αρκετή για να στερήσει από τον Παναθηναϊκό την ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης του Πρωταθλήματος. Είχε 19/20 και ρεκόρ παραμένουν οι 20/20 βολές του Λαυρίου στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό.

 

Αυτό το 95% πάντως είναι η κορυφαία φετινή επίδοση των «πράσινων» που είχαν 91,3% (21/23) στον 1ο ημιτελικό με την ΑΕΚ.

 

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ισοφάρισε δύο κορυφαίες φετινές επιδόσεις της. Με τα έξι λάθη της όσα είχε εντός κόντρα στον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο και στα δύο πρώτα παιχνίδια πλέι οφ με την ΑΕΚ. Παράλληλα είχε 12 κλεψίματα όσα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό.

 

Τα 23 κόκκινα λάθη

 

Ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των τελικών των πλέι οφ ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός κάνοντας 23 λάθη. Τόσα είχε και ο Παναθηναϊκός απέναντι στους ερυθρόλευκους στον 2ο τελικό του 2001.

 

Τα 23 λάθη είναι τα περισσότερα που έκανε ο Ολυμπιακός όχι μόνο φέτος (είχε 17 στα εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ και τα Τρίκαλα) αλλά συνολικά στα τελευταία 8,5 χρόνια περίπου, από τον Δεκέμβριο του 2008 και ένα παιχνίδι με τον Πανιώνιο (81-65) όταν είχε και πάλι 23 λάθη.

 

Παράλληλα οι παίκτες του Ολυμπιακού έχοντας 14/32 δίποντα (43,75%) σημείωσαν τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση τους. Η προηγούμενη ήταν τα 18/39 (46,15%) του παιχνιδιού του ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο.

 

Αυτές οι επιδόσεις οδήγησαν εν πολλοίς τον Ολυμπιακό και στην επίδοση των 58 πόντων του που είναι η χειρότερη του στη φετινή Basket League. Είχε 59 στο αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

 

Αρνητικό ρεκόρ για το φετινό Πρωτάθλημα είναι και τα τρία επιθετικά ριμπάουντ που είχε ο Ολυμπιακός, δύο λιγότερα από το παιχνίδι του με την Κύμη εκτός έδρας.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ