26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εφές δεν είναι μόνο ο Λάρκιν

Αν και τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Ζαλγκίρις, η ποιότητα της Εφές Αναντολού ήταν αρκετή για να της επιτρέψει να φύγει νικήτρια από το Κάουνας (74-68) και να συνεχίσει να οδηγεί μόνη της την κούρσα στη βαθμολογία (12-2 νίκες). Πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μια άτυπη επανάληψη του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας στη Βιτόρια.

Την ίδια ώρα άφησε τους Λιθουανούς στην τελευταία θέση (3-11) μαζί με τη Ζενίτ. Ευτυχώς για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δεν υπάρχει υποβιβασμός στο Eurocup αλλά ισχύουν τα πολυετή συμβόλαια.

Το σημαντικότερο στοιχείο για την Εφές ήταν ότι ξεπέρασε την κακή αγωνιστική βραδιά του Σέιν Λάρκιν (μόλις 6 πόντους) και κατάφερε με άλλους πρωταγωνιστές να δείξει ότι διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο και ότι δεν περιστρέφεται μόνο γύρω απο έναν παίκτη, τον χαρισματικό της σκόρερ.

Ο Βασίλι Μίσιτς (18π.), ο Τιμπόρ Πλάις (18π.) και ο Ροντρίγκ Μπομπουά (16π.) έπαιξαν και για τον Λάρκιν και ήταν ουσιαστικά οι τρεις σωματοφύλακες για την ομάδα του Αταμάν. Σημαντική η συνεισφορά και του Κρίς Σίνγκλετον ιδιαίτερα στην άμυνα μαζεύοντας συνολικά 10 ριμπάουντ και ας μην σκόραρε ούτε πόντο (0/5 σουτ).

Η φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκας δείχνει ικανή για να ξαναταξιδέψει στο φάιναλ φορ αυτή τη φορά στην Κολωνία, όπου στόχο θα έχει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι, να πάρει το τρόπαιο. Η Ζαλγκίρις από την πλευρά της κατάφερε με όπλο την άμυνα να μείνει ανταγωνιστική ώς το τέλος, αλλά δεν απέφυγε μια ακόμα ήττα, γεγονός που την κρατάει καθηλωμένη στην ουρά της βαθμολογίας.

Το κλειδί για τους παίκτες της Ζαλγκίρις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ότι κράτησαν μόλις στους δύο πόντους το «πυρηνικό όπλο» των Τούρκων τον Σέιν Λάρκιν και κατά συνέπεια μόλις στους 16 πόντους τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια οι Λιθουανοί προηγούμενοι με 43-42.
Από την πλευρά τους οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, ενώ μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο (και προηγήθηκαν με 26-17) στη συνέχεια μπλόκαραν στην άμυνα των Λιθουανών με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να «σημαδεύει» τον Λάρκιν στην άμυνα.

Με την ίδια συνταγή μπήκαν οι Λιθουανοί και στο δεύτερο μέρος, έχοντας εξουδετερωμένο τον Λάρκιν (μόλις 4 πόντους στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα !) αλλά δεν κατάφεραν το ίδιο με την τριάδα των Μπομπουά, Πλάις και Μίσιτς που έκαναν όλη τη ζημιά.

Ο Τζόκ Λάνταλ και ο Εντγκάρας Ουλανόβας ήταν αυτοί που κρατούσαν τους γηπεδούχους στο παιχνίδι, την ώρα που η άμυνα της Εφές πάντως είχε βρει αντίδοτο για τον Ζάκ Λεντέι, ο οποίος ουσιαστικά σκόραρε κυρίως με βολές. 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Βασίλι Μίσιτς έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, βγαίνοντας μπροστά και επιθετικά όταν χρειάστηκε (18π., 3 ριμπ., 3 ασιστ) και καθοδήγησε τους συμπαίκτες του, ιδιαίτερα στα κρίσιμα σημεία όπου οι Λιθουανοί πλησίαζαν σε απόσταση βολής.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές εκτέλεσε μόλις 2 βολές, αλλά έκανε πολλές περισσότερες επιθέσεις (49 δίποντα έναντι μόλις 32 των γηπεδούχων) σκοράροντας κυρίως κάτω από το καλάθι. Είχε τέσσερις λιγότερες ασίστ από την Ζαλγκίρις αλλά και τέσσερα λάθη λιγότερα, ενώ υπερίσχυσε έστω με μικρή διαφορά στα ριμπάουντ (35 έναντι 28).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ