25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Κεμζούρα: «Να μην τους δώσουμε τίποτα εύκολο» (pics)

Στο δρόμο των επιτυχιών θέλει να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στον εντός έδρας αγώνα του με τη Χίμκι, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν την Τετάρτη (18/21, 21.00) το ρωσικό συγκρότημα, στο ΣΕΦ, με τον Κεστούτις Κεμζούρα να αναφέρει σχετικά: «Η Xίμκι είναι ομάδα που μπορεί να πάει το παιχνίδι σε υψηλό σκορ. Μπορεί εύκολα να σκοράρει 90-100π. Παίζει πολύ πικ εν ρολ, έχει ύψος κι έχει τον Αλεξέι Σβεντ, έναν από τους καλύτερους παίκτες, που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει. Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε επιθετικά και να μην τους δώσουμε τίποτα εύκολα στην transition άμυνα. Επίσης, θα πρέπει να περιορίσουμε το πικ εν ρολ παιχνίδι τους και τον Αλεξέι Σβεντ. Δεν θα είναι εύκολο, θα σκοράρει, αλλά θα εξαρτηθούν πολλά από το πώς θα σκοράρει και με τι ποσοστά. Δεν θέλω να τους δώσουμε τίποτα εύκολο. Δεν είναι μόνο ο Αλεξέι Σβεντ σε αυτήν την ομάδα. Είναι, όμως, ο παίκτης-"κλειδί". Θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, γιατί παραμένει ο βασικός παίκτης, καθώς σχεδόν όλες οι επιθέσεις περνούν από εκείνον. Θα πρέπει, λοιπόν, να περιορίσουμε το παιχνίδι του και να μη δώσουμε τίποτα εύκολο στους άλλους παίκτες».

Στον απέναντι πάγκο θα βρίσκεται ένας συμπατριώτης του, ο Ριμάντας Κουρτινάιτς, ο οποίος εκτός από τεράστια μορφή του λιθουανικού μπάσκετ είναι και πρώην συμπαίκτης του. «Έχει αποδείξει πόσο καλός είναι και ως προπονητής. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς έχουμε υπάρξει και στο παρελθόν αντίπαλοι ως προπονητές, όταν εκείνος ήταν προπονητής στη Χίμκι κι εγώ ήμουν στο Κράσνονταρ και τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Είναι πάντα δύσκολο να κοουτσάρεις εναντίον ομάδας του. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι», εξήγησε ο 49χρονος προπονητής του Ολυμπιακού.

Ερωτηθείς για το εάν ο αντίπαλος προπονητής είναι τόσο ελεύθερο πνεύμα όσο ήταν και ως παίκτης, απάντησε: «Ήταν διαφορετικοί καιροί. Όμως, καταλαβαίνει το μπάσκετ και έχει προσαρμόσει το σύστημά του στο ρόστερ που διαθέτει. Δίνει κάποια ελευθερία στους παίκτες του, αλλά την ίδια στιγμή οι ιδέες του για το πώς θα παίξουν και το πώς θα επιτεθούν είναι ξεκάθαρες».     

 

Ο Γιώργος Πρίντεζης, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Σε γενικές γραμμές και συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια η Χίμκι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Έχει αθλητικότητα και φαίνεται πως ύστερα από πολλά χρόνια έχουν βρει σωστή χημεία μεταξύ τους οι παίκτες και σε συνδυασμό με τον προπονητή. Έχουν ξεκινήσει αρκετά καλά. Για εμάς όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε. Το θέλουμε πάρα πολύ για να έχουμε ελπίδες για τη δύσκολη συνέχεια. Οι πόντοι της Χίμκι προέρχονται από δημιουργία, επιθετικά ριμπάουντ, αιφνιδιασμούς… Οπότε θα πρέπει να περιορίσουμε τη δημιουργία κυρίως του Αλεξέι Σβεντ, που σκοράρει πολύ. Θα πρέπει να ελέγξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ, που πάνε όλοι πάρα πολύ και να περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται τον αιφνιδιασμό τους».

 

Σε ερώτηση για το εάν είναι έτοιμος εκείνος και οι συμπαίκτες του, να αφήσουν πίσω τους τις διαδοχικές ήττες από Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης, απάντησε: «Επιβάλλεται να επανακάμψουμε. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Το τελευταίο παιχνίδι μας δεν ήταν καθόλου καλό κυρίως αμυντικά, αλλά και δημιουργικά και εκτελεστικά. Ήμασταν πολύ κακοί κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και αύριο (18/12) είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να αντιδράσουμε».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ