22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήφαιστος στα σημεία

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι ο Ήφαιστος αποδείχθηκε περισσότερο αποτελεσματικός και νίκησε στη Λήμνο τον Κολοσσό με 72-64, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες και εδραιώνοντας τη θέση του στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Με εμφανή διάθεση να παίξουν καλή άμυνα, αλλά και να επιτεθούν κυρίως μέσα στη ρακέτα μπήκαν στον αγώνα και οι δύο ομάδες. Ο Ήφαιστος με τον Έβανς και τον Μούρτο να δίνουν λύσεις προηγήθηκε με 15-10 στο 8'30'', αλλά ο Κολοσσός με τον Γκρίφιν να παίρνει πρωτοβουλίες μάζεψε γρηγορα τη διαφορά και στο τέλος της περιόδου πέρασε μπροστά με 18-17.

Όχι για πολύ, όμως, καθώς ο Ήφαιστος βελτίωσε ακόμα περισσότερο την άμυνά του, πίεσε πιο πολύ και ανάγκασε τον αντίπαλό του να κάνει λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε και κατάφερε να ξεφύγει λίγο. Στα μισά της δεύτερης περιόδου και με τον Τζέρι Σμιθ να μπαίνει στην εξίσωση, η ομάδα της Λήμνου προηγήθηκε με 31-23. Ο Κολοσσός με τον Τουτζιαράκη να κάνει καλή δουλειά μείωσε 32-29 στο 17', αλλά ο Ήφαιστος διατήρησε με καλή άμυνα το προβάδισμά του ως το τέλος του ημιχρόνου (37-33), καθώς και ο Χαριτόπουλος βοηθούσε πολύ.

Μεγάλη αστοχία και λανθασμένες επιλογές και από τις δύο ομάδες σημάδεψαν το μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ήφαιστος να διατηρεί ένα προβάδισμα 3-5 πόντων, αλλά ούτε ο ίδιος να μπορεί να ξεφύγει περισσότερο ούτε ο Κολοσσός να πλησιάσει. Μετά το 27' όμως και με αφετηρία ένα τρίποντο του Λιτλ, που ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (50-40), ο Ήφαιστος έδειξε διάθεση να ξεφύγει, καθώς μάλιστα ο Κολοσσός, παρά τις συνεχείς αλλαγές του Λυκογιάννη δεν μπορούσε να βρει μια πεντάδα, που θα τον ξεκολλούσε επιθετικά. Ένα νέο τρίποντο του Σταμάτη έκανε το 54-42 για τους γηπεδούχους πριν ο Μπρέιζελτον μειώσει 54-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ήφαιστος προηγήθηκε με 59-46 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, καθώς η ελληνική πεντάδα με Σταμάτη, Μούρτο, Πελεκάνο, Τσαϊρέλη και Χαριτόπουλο αποδείχθηκε αποτελεσματική και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ και ο Κολοσσός συνέχιζε να κάνει λάθη και να είναι άστοχος. Όμως μετά το 33' ο Άρης Λυκογιάννης βρήκε στον Γιώργο Τσαλμπούρη τον άνθρωπο που θα έδινε λύσεις στο σκοράρισμα. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ πήγε σχεδόν μόνος του το σκορ από το 61-48 στο 61-56 στο 34', όμως σε εκείνο το σημείο που ο Κολοσσός επιχειρούσε την ανατροπή, ο Σταμάτης πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, το οποίο έδωσε βαθιά ανάσα στον Ήφαιστο. Αμέσως μετά ο Μολντοβεάνου με δύο βολές ανέβασε και πάλι τη διαφορά σε διψήφια τιμή (66-56 στο 36'), ωστόσο ο Κολοσσός δεν τα παράτησε.

Μείωσε 66-60 στο 37' και παρόλο που στη συνέχεια έχασε ευκαιρία να εκμηδενίσει τη διαφορά παίζοντας βιαστικά, έχοντας μεγάλη αστοχία και ξεχνώντας να αξιοποιήσει τον Τσαλμπούρη, που μετά το ξέσπασμά του δεν ξανακούμπησε την μπάλα, εντούτοις 1'20'' πριν απο το τέλος έκανε το 66-62 με τον Αγκμπελέσε. Σε εκείνο το σημείο όμως ο Έβανς πήρε ένα κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε κάνοντας το 68-62 ένα λεπτό πριν από το τέλος κι αυτό το καλάθι απέβη καθοριστικό, καθώς ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να επιχειρήσει νέα ανατροπή στο μικρό χρονικό διάστημα που απέμενε. Έτσι ο Ήφαιστος πήρε την πολύτιμη νίκη.

Η ΚΟΛΩΝΑ: Ο Σον Έβανς ήταν ο στυλοβάτης της νίκης του Ηφαίστου με την πληθωρική παρουσία του μέσα στις ρακέτες. Τελείωσε τον αγώνα με double double (14π., 10ρ.), ενώ πέτυχε και το καθοριστικό καλάθι ένα λεπτό πριν από τη λήξη του, με το οποίο η ομάδα του "κλείδωσε" τη νίκη.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η αστοχία των δύο ομάδων στα τρίποντα ήταν απελπιστική. Και οι δύο μαζί σούταραν 8/47!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ