18.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

BCL: Ρέφαρε η Βόννη, “βροχή” τριπόντων από τη Μανρέσα (vids)

Η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου του BCL μπήκε στα βιβλία. Η κατάσταση παραμένει περίπλοκη αφού και στους τέσσερις ομίλους οι περισσότερες ομάδες έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.

 

Α' ΟΜΙΛΟΣ


ΤΟΡΟΥΝ – ΜΑΝΡΕΣΑ 102-121

 

Η άμυνα της Τόρουν θυμίζει παιδική χαρά και έτσι σήμερα, μετά τους 122 που δέχτηκε στις 29 Οκτωβρίου από τη Χολόν και τους 113 που δέχτηκε από την Ντιναμό Σάσαρι στις 5 Νοεμβρίου, δέχτηκε 121 από τη Μανρέσα. Οι Ισπανοί δεν χρειάστηκε να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα και το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού αφού η επίθεση, με τα 19/31 τρίποντα (!), αρκούσε για να γίνει η δουλειά. Με την αποψινή νίκη “έπιασαν” στην κορυφή του 1ου ομίλου την Τουρκ Τέλεκομ και την Ντιναμό Σάσαρι.

 


Ο Ντέιβιντ Κράβις ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 18 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ ενώ από την άλλη πλευρά ο Κιθ Χόρνσμπι είχε 23 πόντους και έξι ασίστ.

 


Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 

 

ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΧΟΛΟΝ 85-71

 

Στην κορυφή του ομίλου -μαζί με τη Μανρέσα και τη Σάσαρι- είναι και η Τουρκ Τέλεκομ. Οι Τούρκοι επιβλήθηκαν της Χολόν με 85-71, χάρη στην κυριαρχία τους στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου της οποίας το επιμέρους σκορ ήταν 30-19. Για τους νικητές ο Χάντερ είχε 24 πόντους, ο Φαλ 15 με 10 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ και ο Κάιλ Ουίλτζερ 11 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Από την πλευρά των Ισραηλινών ο Κλάιν είχε 19 με έξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 

 

ΟΣΤΑΝΔΗ – ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ 64-71

 

Πίσω από την τριάδα των ομάδων που μοιράζονται την κορυφή, επικρατεί ένας... κακός χαμός αφού τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο που θα δώσει ο όμιλος για τα πλέι οφ. Η Στρασμπούρ πήρε ένα προβάδισμα με την αποψινή νίκη της επί της Οστάνδης στο Βέλγιο με 71-64. Έτσι έφτασε στο 4-4 αφήνοντας στο 3-5 τη σημερινή αντίπαλο της μαζί με τη Λιετκαμπέλις και τη Χολόν.

 


Ο Νταμιέν Ίνγκλις με επτά πόντους, πέντε ριμπάουντ, πέντε ασίστ και δύο κλεψίματα έκανε σχεδόν τα πάντα για τους νικητές, ενώ από την άλλη πλευρά ο Σέβον Τόμπσον έφτασε σε “double-double” με 16 πόντους και 14 ριμπάουντ.

 


Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ 87-79

 

Τη θέση του στην τετράδα του ομίλου του διατήρησε το Περιστέρι με την επικράτηση του επί της Γκαζιαντέπ με 87-79. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έβαλε από την πρώτη περίοδο τις βάσεις της νίκης (30-21), προηγήθηκε ακόμη και με 18 πόντους ενώ δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πάρουν ούτε στιγμή το προβάδισμα.

 


Ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες πρόσθεσε μία ακόμη παραγωγική βραδιά στο ενεργητικό του, τελειώνοντας το παιχνίδι με “double-double” (17π, 12ρ.) ενώ πολύτιμη βοήθεια έδωσαν στην ομάδα τους ακόμη ο Ουίλ Χάτσερ με 15 πόντους και τέσσερις ασίστ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 10 πόντους και 4/4 σουτ αλλά και ο Στίβεν Γκρέι με εννιά πόντους και έξι ασίστ.


Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 

 

ΜΟΡΝΑΡ ΜΠΑΡ – ΡΙΓΑ 106-99


Στην παράταση κρίθηκε το ντέρμπι των ουραγών του 3ου ομίλου του BCL, με τη Μόρναρ Μπαρ να επικρατεί τελικά της Ρίγα με 106-99, στη δεύτερη διαδοχική επιτυχία της και να ξεκολλάει από την τελευταία θέση, φτάνοντας στο 2-6. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν μοιάζει ικανό να τη βάλει σε σενάρια πρόκρισης αφού απέχει τρεις νίκες από την τετράδα.

 


Ο Τζέικομπ Πούλεν με 27 πόντους, τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ ηγήθηκαν των νικητών ενώ από την πλευρά των Λετονών ο Ρόμπερτς Φρεϊμάνις είχε 22 πόντους.

 


Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 

 

Δ' ΟΜΙΛΟΣ

 


ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΒΟΝΝΗ 72-77

 

Μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας ήττα της από τον ΠΑΟΚ, η Βόννη ρέφαρε με το “διπλό” της επί της Σαραγόσα. Οι Γερμανοί έκαναν ένα σερί 10-0 μετατρέποντας το εις βάρος τους 70-65 στα 2:21 πριν το τέλος, στο 70-75 στα 11''.


Τους οδήγησαν στην επικράτηση οι Φρέζιερ με 14 Μπράουνινγκ με 13, και Μπαρτολό με 12 πόντους. Για τη Σαραγόσα ο Μπένζινγκ είχε 13.

 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 


ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ 96-82

 

Ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση της στα πλέι οφ του BCL έκανε η Μπρίντιζι. Η ιταλική ομάδα μέσα από την επίθεση της βρήκε τον τρόπο να λυγίσει την αντίσταση της Νεπτούνας, κάνοντας ένα εντυπωσιακό τρίτο δεκάλεπτο (27-10).

 


Οι νικητές είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίο τον Άντριαν Μπανκς που είχε 22 πόντους με 10/13 σουτ εντός παιδιάς ενώ 19 με 11 ριμπάουντ είχε ο Τζον Μπράουν. Από την πλευρά της λιθουανικής ομάδας ο Ντεϊβίντας Γκαϊλιους είχε 19 πόντους με 12/13 βολές αλλά 3/11 σουτ και 17 ο Γκίτις Μασιούλις.

 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

 

Δείτε τις βαθμολογίες των τεσσάρων ομίλων ΕΔΩ

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ