18.4 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα ο Σάκοτα

Ο Ντράγκαν Σάκοτα είναι ο νέος προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Ο 67χρονος προπονητής αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του σερβικού συγκροτήματος, η οποία είχε μείνει «ορφανή» μετά την αποχώρηση του Μίλαν Τόμιτς.

Οι διοικούντες τους «ερυθρόλευκους» έψαχναν εδώ και καιρό την ιδανικότερη λύση, για την αντικατάστασή του, και τη βρήκαν στο πρόσωπο του έμπειρου προπονητή, που κατείχε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ. Η «Ένωση» ήταν η τελευταία ομάδα που είχε προπονήσει (2017-2018), κατακτώντας τον τίτλο τόσο στο Basketball Champions League όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας. Στην τροπαιοθήκη του έχει, ακόμα, ένα Κύπελλο Σερβίας από την προηγούμενη θητεία του στον Ερυθρό Αστέρα (2005-2007), ένα Κύπελλο Σαπόρτα (1991, ΠΑΟΚ), ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2002, ΑΕΚ) κι ένα Κύπελλο Γιουγκλοσλαβίας (1987, ΙΜΤ Βελιγραδίου).

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έχει προπονήσει επίσης, στην πολυετή καριέρα του, τη Ζαντάρ, την Τσιμπόνα, τον Απόλλωνα Πατρών, τον Ηρακλή, το Περιστέρι, τον Άρη, τον Ολυμπιακό, τη Φορτιτούντο Μπολόνια, την Τραμπζονσπόρ και την Αντάλια, καθώς και τις Εθνικές Γιουγκλοσλαβίας και Σερβίας. Ο Ερυθρός Αστέρας, μετά τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, έχει ρεκόρ μόλις 3-7 και ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, τη Φενέρμπαχτσε και την Άλμπα Βερολίνου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ