23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Διαγωνισμός αρνητικών επιδόσεων από τους «αιώνιους»

Ο χθεσινός τελικός ασφαλώς και δεν θα μείνει στην ιστορία για την ποιότητα του όμως αυτό είναι το μπάσκετ. Ακόμη και ένα παιχνίδι όπως αυτό του ΣΕΦ μπορεί να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

 

Αυτό όμως δεν εξαφανίζει τη σειρά αρνητικών επιδόσεων που σημειώθηκε και από τους δύο φιναλίστ. Ας αρχίσουμε από τον νικητή Ολυμπιακό…

 

Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην επικράτηση και στο πολύτιμο όπως δείχνει η ιστορία 2-1, παρότι στατιστικά τουλάχιστον έκαναν τη χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση τους στο Πρωτάθλημα. Αυτό μαρτυρούν οι 72 βαθμοί στο ranking, λιγότεροι κατά τρεις από το προηγούμενο χειρότερο ρεκόρ τους (75 στο παιχνίδι με τον Κολοσσό).

 

Ο Πρίντεζης έκανε το μοναδικό κλέψιμο του Ολυμπιακού όμως ακόμη και έτσι αυτή είναι η χειρότερη εντός έδρας επίδοση των Πειραιωτών που είχαν δύο στον 3ο ημιτελικό με τον Άρη.

 

Ακόμη ο Ολυμπιακός απέφυγε… οριακά τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του στις βολές έχοντας 13/22 (59,09%). Χειρότερη παρέμεινε εκείνη του παιχνιδιού με την Κύμη στο οποίο είχε 7/12 (58,33%).

 

Πέραν του ότι ισοφάρισε την 3η χειρότερη επίδοση της ιστορίας του στους τελικούς με τους επτά πόντους της 3ης περιόδου, ο Ολυμπιακός σημείωσε και τη χειρότερη φετινή του στο Πρωτάθλημα. Είχε οχτώ πόντους στη 2η περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην κανονική περίοδο.

 

Η χειρότερη εντός έδρας επίδοση του πριν τη χθεσινή ήταν οι 13 πόντοι που σημείωσε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια με τελευταίο τον 1ο τελικό στην ίδια μάλιστα περίοδο, την 3η.

 

10 ασίστ Χ 3 στο ΣΕΦ για τον Παναθηναϊκό

 

Για τον Παναθηναϊκό αυτή ήταν η 150ή ήττα του στα χρόνια της Basket League και σε σύνολο 720 αγώνων.

 

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των ομάδων που επισκέφτηκαν φέτος τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Πρωτάθλημα με τα 12 εύστοχα δίποντα που είχε. Από 13 είχαν η ΑΕΚ στην κανονική περίοδο και ο Άρης στον 1ο ημιτελικό.

 

Παρότι μοιάζει περισσότερο με σύμπτωση, έχει την αξία του. Οι «πράσινοι» είχαν και στους δύο αγώνες της σειράς στο ΣΕΦ τον ίδιο αριθμό λαθών (8) και ασίστ (10). Κάτι περισσότερο από σύμπτωση δείχνει να είναι το ότι και στις τρεις επισκέψεις του στο ΣΕΦ για το φετινό Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είχε 10 ασίστ αφού την ίδια επίδοση σημείωσε και στην κανονική περίοδο.

 

Κρατώντας πάντως τον Ολυμπιακό στους επτά πόντους στην 3η περίοδο, ο Παναθηναϊκός σημείωσε την καλύτερη φετινή, εκτός έδρας επίδοση του. Είχε παθητικό οχτώ πόντων στη 2η περίοδο των εκτός έδρας παιχνιδιών του με τον ΠΑΟΚ, την Κύμη και τον Απόλλωνα.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ