28.8 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρίβερς: «Αν είστε μαζί μας, να είστε μαζί μας! Και στα καλά και στα άσχημα»

Ήταν από αυτούς που έδειχνε να δυσκολεύεται περισσότερο να «χωνέψει» την ήττα στο ΣΕΦ. Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει στα χέρια του –όσο μπορείς να το πεις αυτό σε αυτή τη σειρά- το παιχνίδι με το +10 απέναντι στον Ολυμπιακό, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Κέι Σι Ρίβερς έλεγε ξανά και ξανά σαν μάντρα για τις δύο βολές που έχασε... Και φάνηκε πως είχε να... βγάλει πολλά από μέσα του, δηλώνοντας πίστη στην ομάδα και στους συμπαίκτες του.

Η πρώτη ερώτηση για τον αγώνα έφερε μάλλον μια «ήπια» απάντηση, αλλά ήταν μόνο η αρχή: «Χάσαμε καθοριστικά σουτ κι εγώ έχασα δύο ελεύθερες βολές σε καθοριστικό σημείο. Είναι μέρος του παιχνιδιού, το ξέρω, αλλά δεν είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Ήμασταν στο +10 και τους δώσαμε ζωή. Με τα δύο τρίποντα που έβαλαν τους δώσαμε αυτοπεποίθηση ξανά, κάτι που δεν γίνεται να κάνεις όταν παίζεις στο δικό τους σπίτι. Άρχισαν να κυνηγάνε περισσότερο. Παίξαμε καλά, αλλά δεν γίνεται να το κάνεις αυτό όταν παίζεις εδώ».

 

Στην παρατήρηση πως κάποιοι λένε πως η σειρά τελείωσε χθες στο ΣΕΦ, ενώ κάποιοι άλλοι πως ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει δύο φορές στην πηγή χωρίς να πιει νερό αλλά αυτό δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει την τρίτη, αν καταφέρει να πάρει το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Ρίβερς, φάνηκε να ακούει μόνο το πρώτο μισό. Ή ακόμη πιο σωστά ήθελε περισσότερο να δώσει τις απαντήσεις του στο πρώτο μισό. Έτσι κι αλλιώς γι’ αυτόν το δεύτερο μισό δεν αποτελεί ερώτηση ή τοποθέτης, αλλά στόχο: «Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος σχετικά με αυτό. Κάποιοι όταν πηγαίνουν λάθος τα πράγματα, αρχίζουν να λένε διάφορα. Αν είστε μαζί μας, να είστε μαζί μας! Και στα καλά και στα άσχημα. Αν δεν είστε μαζί μας κι έχεις άποψη οκ... Αλλά είναι απλά η άποψή σου. Είναι ένα άθλημα. Δεν ήρθαμε να χάσουμε. Ήρθαμε να νικήσουμε. Δεν τα καταφέραμε στο τέλος, χάσαμε. Υπάρχει ο επόμενος αγώνας. Η σειρά δεν τελείωσε. Επιστρέφουμε στο ΟΑΚΑ και θέλουμε να είναι γεμάτο, να είναι μαζί μας ο κόσμος, να έχουμε τη στήριξη, να πάρουμε ένα παιχνίδι και μετά να έρθουμε ξανά εδώ. Θέλουμε όσοι είναι εδώ να μας εμπιστευτούν. Ήταν μια μακριά σεζόν και πολλά έχουν συμβεί, αλλά όλα είναι παρελθόν. Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί. Είναι δύσκολο το ξέρω, αλλά θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ότι κι αν λένε οι άλλοι, αυτό που έχει σημασία είναι τι λένε αυτοί οι τύποι εδώ στα αποδυτήρια (δείχνει προς τα αποδυτήρια στα οποία βρίσκονται οι συμπαίκτες του) και οι προπονητές μας. Πιστεύουμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε και αυτό  θα κάνουμε. Βρεθήκαμε κάτω ξανά, σηκωθήκαμε, περάσαμε πολλά φέτος. Οπότε δεν μας νοιάζει τι μπορεί να λένε οι άλλοι. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τις νίκες που χρειάζονται».

Ο «μονόλογος» κάπου σταματά για να έρθει η ερώτηση για το αν τα τελευταία λεπτά ήταν αποτέλεσμα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης: «Όχι, δεν χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Κάποιες φορές όταν προσπαθείς να κάνεις κάποια πράγματα, το... παρακάνεις. Αυτό κάναμε κι εμείς. Και έβαλαν το ένα σουτ, μετά το άλλο και το καλάθι άρχισε να μοιάζει μεγαλύτερο γι’ αυτούς. Αυτά τα δύο τρίποντα που έβαλαν άλλαξαν το παιχνίδι. Τους έδωσαν ζωή... Κάτι που ίσως να μην γινόταν αν πήγαιναν στις βολές ή κάτι άλλο.»

Τα συναισθήματα παλεύουν μέσα του μετά την ήττα σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να το κερδίζουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, αλλά και στην προοπτική της συνέχειας: «Δεν είμαι απογοητευμένος. Είμαι πολύ απογοητευμένος από το πως τελείωσε το παιχνίδι. Αλλά την ίδια στιγμή δεν γίνεται να καθόμαστε να σκεφτόμαστε τι έγινε. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως πρέπει να ισοφαρίσουμε τη σειρά στο ΟΑΚΑ. Και να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τη σειρά σε πέμπτο αγώνα.»

Για τον ίδιο η προετοιμασία έχει να κάνει περισσότερο με την ψυχολογία και τη δύναμη που πρέπει να βρεθεί: «Είναι περισσότερο θέμα μυαλού. Να κλείσουμε τις πληγές μας και να παλέψουμε. Είναι μια συναρπαστική σειρά όπως εξελίσσεται. Όλα τα παιχνίδια ήταν κλειστά, κανείς δεν υπερίσχυσε του άλλου. Θα είναι δύσκολο και το επόμενο παιχνίδι, σκληρό. Ο στόχος είναι η νίκη στο ΟΑΚΑ και να ξαναφέρουμε τη σειρά εδώ.»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ