23.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Εξωγήινοι… πολεμιστές! (vid)

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς διέλυσαν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με 132-113 κι έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ, χωρίς να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους περσινούς πρωταθλητές.

Είναι ορισμένες φορές που μία ομάδα κάνει την άλλη να μοιάζει «λίγη» απέναντί της. Είναι κάποιες φορές που το κλισέ: «Η καλύτερη επίθεση επικρατεί της καλύτερης άμυνας» επιβεβαιώνεται. Ένα άλλο κλισέ πάντως που θέλει «την επίθεση να κόβει εισιτήρια και την άμυνα να δίνει τίτλους» αυτή τη φορά διαψεύστηκε εμφατικά.

Κι αυτό διότι οι παίκτες του Στιβ Κερ ήταν από άλλο πλανήτη! Η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς πάλεψε λυσσαλέα για κάτι καλό. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της να μείνει στον αγώνα. Ωστόσο αυτό ήταν αδύνατο, όταν απέναντί της είχε τις μηχανές σκοραρίσματος. Ο Στεφ Κάρι σημείωσε 32 πόντους, ο Κέβιν Ντουράντ μετά τους 38 του πρώτου τελικού πρόσθεσε άλλους 33, ενώ σε σπουδαίο βράδυ βρέθηκε και ο Κλέι Τόμπσον ο οποίος πέτυχε 22 κι εξελίχτηκε σε xfactor.

Από την άλλη ο επικός «Βασιλιάς» έμοιαζε να παλεύει σχεδόν μόνος του. Σταμάτησε στους 29 πόντους, με τον Κέβιν Λοβ να «επιβιώνει» βάζοντας 27, αλλά να μην πονάει πραγματικά τους Ουόριορς οι οποίοι τον σημάδευαν σταθερά στην άμυνα.

Ιστορία στην «Oracle Arena»

Ό,τι και να γράψει κανείς για τον Λεμπρόν και τον Κάρι είναι λίγο. Αμφότεροι πέτυχαν triple double. Ο Τζέιμς τα κατάφερε για όγδοη φορά σε τελικούς πιάνοντας σε αυτό το στατιστικό στοιχείο τον μυθικό Μάτζικ Τζόνσον, ενώ ο σούπερ σταρ των Ουόριορς τα κατάφερε για παρθενική φορά. 

Μετά τα περσινά και την ανατροπή των Καβς από 3-1, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει την ομάδα του Τάιρον Λου. Με μία σημαντική διαφορά. Τότε στους «πολεμιστές» δεν έπαιζε ο Κέβιν Ντουράντ. Αυτός είναι που «κόλλησε» σαν το τέλειο συμπλήρωμα και κάνει τη μεγάλη διαφορά σταθερά.

Δείτε τις κορυφαίες φάσεις του δεύτερου τελικού στο παρακάτω βίντεο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ