25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ακόμα και η ρουλέτα, έχει τους κανόνες της…

Το... κατά λάθος όμορφο ματς του ΟΑΚΑ δεν αλλάζει την εικόνα των κάκιστων τελικών, αλλά εδώ που τα λέμε κανείς από τους μετέχοντες δεν μπήκε σ' αυτή τη σειρά για να πάει... για γαμπρός. Τον τίτλο θέλουν, ο μεν Ολυμπιακός για να διευρύνει το πρωταθληματικό σερί του έχοντας να παλέψει με την... εξόντωση από την ευρωπαϊκή προσπάθεια, ο δε Παναθηναϊκός για να κάνει όσο γίνεται πιο μακρινή την ανάμνηση της εσωτερικής περιπέτειας που πέρασε.

Οι ειδικές συνθήκες των τελικών και το μεγάλο διακύβευμα έχουν βγάλει μπροστά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Εν μέρει αναμενόμενο, αφού μεταξύ αντιπάλων τόσο γνωστών μεταξύ τους και με τόσο διαβασμένα επιτελεία, τα συνεταγμένα πλάνα στη πλειψοηφία τους μπλοκάρονται. Αναμενόμενο επίσης αφού με τόσο ικανούς παίκτε εκατέρωθεν, ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα βρεθεί στη βραδιά του σε βαθμό να κρίνει το παινίδι.


Κάπου εκεί, μεταξύ των αναμενόμενων, μπαίνει η διαφορά που έχει φανεί να χωρίζει τις δύο ομάδες σε αυτά τα τρία παιχνίδια. Ο μεν Ολυμπιακός ψάχνει έστω και κατά διαστήματα το μπάσκετ πάνω στο οποίο έχει δουλέψει όλη τη χρονιά, ο δε Παναθηναϊκός δείχνει να ποντάρει μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία κι αν ο αντίπαλος τον πάει στο συντεταγμένο μπάσκετ, να πελαγώνει.


Ναι, είναι λίγο ρουλέτα μέχρι τώρα οι τελικοί. Μόνο που και στη ρουλέτα, υπάρχουν άγραφοι κανόνες. Βλέπεις το χέρι του κρουπιέρη, βλέπει συμπτώσεις, επιλέγεις τόξα, βλέπεις περιοδικότητα, κάτι έχει να δεις για να νιώσεις ότι ορίζεις την τύχη σου. Υπάρχουν και οι παίκτες που απλά πετάνε μάρκες στα αγαπημένα τους νούμερα. Ο Σφαιρόπουλος λέει ότι θα παίξουμε ρουλέτα, αλλά κοιτάζει τη ροή της... μπίλιας. Ο Πασκουάλ λέει θα παίξουμε ρουλέτα μέχρι να... γίνουμε. Είτε να μηδενίσουμε, είτε να δεκαπλασιάσουμε. Πετώντας μάρκες στα νούμερα...


Δεν γίνεται να μείνουν εκτός κάδρου οι προπονητές σε αγώνα που κρίθηκε κάτω από τους 65 πόντους και η μία ομάδα προηγηθήκε με 10 στο 35'. Προφανώς υπάρχει και ψυχολογικό θέμα πλέον. Οι "ερυθρόλευκοι" νιώθουν ότι το έχουν, ότι θα τον βρουν τον τρόπο να το πάρουν στο τέλος όσα εμπόδια κι αν βρουν. Ο Παναθηναϊκός προηγείται και μοιάζει να προβληματίζεται για το πώς θα γίνει να χάσει. Και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο 2-1 στη χειρότερη σειρά τελικών εδώ και χρόνια, απλά δείχνοντας μεγαλύτερα... άντερα που είπε και ο Παπανικολάου και θέλει μια νίκη για το τρίτο πρωτάθλημα στη σειρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ