25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Μόνο ο Ντράζεν πιο ψηλά από τον Κάρολ! (Vid)

Ο Ζοάν Πλάθα δήλωσε πριν τον δεύτερο ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης πως μόνο... προσευχόμενος θα μπορούσε να σταματήσει τον Σέρχιο Γιουλ. Ίσως ο προπονητής της Ουνικάχα Μάλαγα, να θέλει να προσθέσει στην προσευχή του και τον Τζέισι Κάρολ. Ο γκαρντ της «βασίλισσας» είχε 8/11 τρίποντα και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη ουσιαστικά. Δεν έφτασε όμως τον μεγάλο Ντράζεν Πέτροβιτς.

Ο Κάρολ έχει το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ τριών πόντων της Ρεάλ Μαδρίτης πλέον, αφού το όνομα του Πέτροβιτς είναι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 9/14 την περίοδο 1988-89.

Ο «Μότσαρτ» σε μία ακόμη περίπτωση, την ίδια αγωνιστική περίοδο, είχε κάνει ακριβώς ότι και ο Κάρολ: Είχε 8/11. Είναι οι δύο από τους τέσσερις που έχουν ευστοχήσει σε 8 τρίποντα φορώντας τη φανέλα της «βασίλισσας». Οι άλλοι δύο είναι ο Χοσέ Μπιριούκοφ (8/10, 1987-88) και ο Ρούντι Φερνάντεθ (8/11, 2014/15).

Το ρεκόρ των playoffs

Ούτε ο Ντράζεν Πέτροβιτς όμως, ούτε ο Τζέισι Κάρολ έχουν το ρεκόρ εύστοχων σουτ τριών πόντων σε έναν αγώνα playoff στην Ισπανία. Αυτό ανήκει στον θρυλικό Τσίκο Σιμπίλιο που ευστόχησε 10 φορές πίσω από τη γραμμή. Ήταν την περίοδο 1985-86, είχε 10/15 τρίποντα και η Μπαρτσελόνα με την βοήθειά του είχε νικήσει εκτός έδρας την Μπρεογάν 137-82. Από οχτώ τρίποντα σε έναν αγώνα playoffs έχουν σημειώσει ακόμη οι Αλμπέρτο Ερέρος, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, Σαούλιους Στομπέργκας, Ιγκόρ Ρακότσεβιτς.

23ος στην ιστορία

Με τα οχτώ τρίποντα που σημείωσε ο Κάρολ, ανέβηκε στην 23η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία της ACB, προσπερνώντας το νυν αφεντικό της μπασκετικής Μπαρτσελόνα, Νάτσο Ροντρίγκεθ. Ο Ροντρίγκεθ μέτρησε 594 τρίποντα στην καριέρα του με τον Κάρολ να φτάνει πλέον τα 598. Και μάλλον θα ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς στην 22η θέση βρίσκεται ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ με 603 και ο Κάρλες Μάρκο με 604.

Μια σημαντική λεπτομέρεια που τον κάνει πρώτο

Τρίτος, δεύτερος, αλλά τελικά πρώτος! Γιατί; Γιατί είναι ο πρώτος που τα καταφέρνει από τότε που η γραμμή των τριών πόντων πήγε στα 6μ75.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ