26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Έπνιξε» την ΤΣΣΚΑ η Βιλερμπάν στη Γαλλία

Η Βιλερμπάν υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ στην δεύτερη της ήττα στην κανονική διάρκεια της Euroleague, μιας και με τρίποντο του Τέιλορ 13΄΄ πριν από τη λήξη χάρισε το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του με 67-66, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι Γάλλοι κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα του Ιτούδη σε χαμηλά ποσοστά, που φανερά επηρεασμένη από τις απουσίες των Χάκετ και Τζοέλ δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ ρυθμό στο παρκέ του Αστρομπάλ. Έτσι το ντεμπούτο του Κώστα Κουφού με την φανέλα των Ρώσσων δεν είχε ευτυχές κατάληξη, με την ΤΣΣΚΑ μα μένει στο 5-2 και την Βιλερμπάν να κάνει το 4-3 στη σειρά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΤΣΣΚΑ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στην Γαλλία με 10-5 και στη συνέχεια με 16-10. Οι γηπεδούχοι όμως έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στους... αιθέρες μάζεψαν αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ (8) και κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά στο -4 (16-12), για να κλείσει η περίοδος μς ½ βολές του Σέμεν στο 17-12 υπερ της ομάδας του Ιτούδη.

Με τρίποντο του Λάιτι οι γηπεδούχοι μείωσαν στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως οι Ρώσσοι είχαν «απάντηση» με τον Κώστα Κουφό να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στο ματς και να ανοίγει σε 19-15 και στη συνέχεια σε 21-17. Η Βιλερμπάν συνέχισε να «επιμένει» και με ένα μίνι σερί τεσσάρων πόντων έφερε το ματς στα ίσια (21-21), για να πάρει το προβάδισμα για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με τρίποντο του Ριχαρντς στο 14ο λεπτό. Τα καλάθια των Γεκίρι και Τζόρνταν έδωσαν περεταίρω «αέρα» στους γηπεδούχους (29-21), τον οποίο και έκοψε ο Χαινς για το 29-23. Ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μισού, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε φάουλ και ο  Στρέλνιεκς με 2/2 βολές έκανε το 30-28. Ο Λετονός ήταν αυτός που έφερε για ακόμα μια φορά την αναμέτρηση στα ίσια (30-30) κερδίζοντας καλάθι και φάουλ, όμως  δεν κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα για την ομάδα του, καθώς αστόχησε από την γραμμή των βολών. Εν τέλει η περίοδος έκλεισε στο 33-30, με τον Τζόρνταν να ευστοχεί σε ¾ βολές που σούταρε στα τελευταία 13’’.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε δυναμικά για τους δυο διεκδικητές, με την ΤΣΣΚΑ να βγαίνει δυο φορές μπροστά με καλάθια του Φόιγκτμαν και τους γηπεδούχους να «απαντάνε» με τον Λαίτι. Στο 23ο λεπτό η Βιλερμπάν έτρεξε ένα γρήγορο σερί, το οποίο και της έδωσε το προβάδισμα με 44-35. Με δυο καλάθια από τον Τζειμς και ένα του Φόιγκτμαν η ΤΣΣΚΑ πλησίασε στο -2 (44-42). Στο 27’ το σύνολο του Ιτούδη κατάφερε να πάρει τα... ηνία με καλάθι του Χιλιαρντ (47-46), όχι όμως και να τα διατηρήσει, αφού ο Τζακσον με 2/3 βολές έκανε το 48-47. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και την ολοκλήρωση της περιόδου, με τους φιλοξενούμενους εν τέλει να κλείνουν με 52-50.

Το τρίποντο του Βορόντσεβιτς έβγαλε τους Ρώσσους μπροστά με 55-50 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Λαιτι όμως για ακόμα μια φορά έβαλε το... χεράκι του προκειμένου η Βιλερμπάν να μη μείνει πίσω. Έτσι με καλάθι και φάουλ μείωσε στους δυο πόντους (55-53). Οι δυο διεκδικητές συνέχισαν τις εκατέρωθεν εναλλαγές στο σκορ, μέχρι που ο Φόιγκτμαν με δυο καλάθια απάντησε εις διπλούν των Γάλλων και κράτησε την ομάδα του σταθερά μπροστά. Στο ταμείο της ΤΣΣΚΑ προστέθηκε μια βολή από τον Στρέλνιεκς για το 61-58. Ο Γεκιρι εκανε το 61-60, όμως ο Χαινς έδωσε και πάλι... πνοή (64-60) στο σύνολο του Ιτούδη. Στο 39ο λεπτό ο Λομάζ έκανε το 64-62, για να απαντήσει ο Στρέλνιεκς από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας (66-62). Στα 25'' ο Τζειμς αστόχησε, ο Τέιλορ με τρίποντη «βόμβα» στα 13’’ έγραψε το 67-66, αφήνοντας όμως την τελευταία επίθεση στους Ρώσσους. Εκείνοι δεν κατάφεραν να πετύχουν καλάθι με τον Τζειμς, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να πανηγυρίσει μια τεράστια  νίκη.

ΗΡΩΑΣ
O Τζόρνταν Τέιλορ ήταν ο παίκτης που έδωσε τη νίκη της Βιλερμπάν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ καθώς 13΄΄πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ευστόχησε σε τρίποντο και έγραψε το τελικό 67-66. Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους 7 ασίστ και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
Μπορεί οι γηπεδούχοι να υπέπεσαν σε περισσότερα λάθη από την ΤΣΣΚΑ (13-9), όμως η υπεροχή τους στα συνολικά ριμπάουντ (34 9/24) αλλά και αυτή στις ελεύθερες βολές ήταν στοιχεία που τους χάρισαν τη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ