24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

H Εθνική Γυναικών 13η στον κόσμο

Ένα νέο σύστημα κατάταξης των εθνικών ομάδων γυναικών παρουσίασε η FIBA και η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση στον κόσμο!

Η νέα παγκόσμια κατάταξη στηρίζεται στα αποτελέσματα αγώνων στους οποίους συμμετέχουν οι ομάδες, από τα ηπειρωτικά προ-προκριματικά μέχρι και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το προηγούμενο σύστημα κατάταξης στηριζόταν κατά βάση στις διοργανώσεις και λάμβανε υπόψιν την τελική βαθμολογία των τουρνουά. 

Μετά την αλλαγή στο σύστημα κατάταξης, στο FIBA World Ranking Women,  η Ελλάδα είναι στη 13η θέση με 364.4 πόντους, παραμένοντας στη θέση που είχε και με το προηγούμενο τρόπο αξιολόγησης. Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Χρυσή Ολυμπιονίκης διατηρείται στην πρώτη θέση με 835.6 πόντους, η Αυστραλία είναι στη 2η θέση με 714.1 πόντους, ακολουθεί η Ισπανία με 692.7 πόντους, ο Καναδάς είναι στην 4η θέση με 641.9 πόντους και την πεντάδα συμπληρώνει ηη Γαλλία με 639.3 πόντους. 

Η βασική αρχή του νέου συστήματος είναι αυτή που επικρατεί και στους Αντρες, σε ένα σύστημα που καθιερώθηκε το Νοέμβριο 2017, πριν την έναρξη των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κάθε παιχνίδι πριμοδοτεί συνολικά 1000 βαθμούς στις ομάδες που συμμετέχουν και οι οποίοι μοιράζονται διαφορετικά σε νικητή και ηττημένο και ανάλογα με την τελική διαφορά στο σκορ. Επιπλέον βαθμοί δίνονται για συμμετοχή σε αγώνες που διεξάγονται στα πιο προχωρημένα στάδια μίας διοργάνωσης, που σημαίνει ότι όσο προχωράει μία ομάδα σε ένα τουρνουά, ή σε μία διοργάνωση, τόσο περισσότερους πόντους μαζεύει. Και οι νίκες της αξίζουν περισσότερους βαθμούς.  

Επίσης το νέο σύστημα αξιολογεί και τις νίκες εκτός έδρας, καθώς επίσης και τις νίκες που επιτυγχάνονται απέναντι σε αντιπάλους που έχουν υψηλότερη θέση στην κατάταξη 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ