19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Η λίστα των εκατομμυρίων

Τρεις ομάδες της Ευρωλίγκας δαπάνησαν φέτος περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ για να «χτίσουν» το ρόστερ τους, ενώ υπάρχει και μία που ο προϋπολογισμός της ίσα που ξεπέρασε τα οκτώ εκατ. ευρώ.

Η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» δημοσίευσε τα μπάτζετ των δεκαοκτώ ομάδων που συμμετέχουν φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, ύστερα από έρευνα που έκανε. Η Μπαρτσελόνα με 41 εκατ. ευρώ είναι στην πρώτη θέση, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να ακολουθεί στη δεύτερη με 40,7 και τη Ρεάλ Μαδρίτης να κλείνει την πρώτη τριάδα με 40 εκατ. ευρώ. Άλλες τρεις ομάδες ακολουθούν στο «γκρουπ» εκείνων που ξόδεψαν το καλοκαίρι περίπου 30 εκατ. ευρώ για να στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό τους και πρόκειται για τη Χίμκι (33,3), την Αρμάνι Μιλάνο (31) και τη Φενέρμπαχτσε (30).

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επέστρεψε φέτος στην Ευρωλίγκα και δαπάνησε 26,7 εκατ. ευρώ, ούσα μπροστά από τις Εφές Αναντόλου και Μακάμπι Τελ Αβίβ, με μπάτζετ 24 εκατ. ευρώ η καθεμία, και την Μπάγερν Μονάχου (23). Μικρές είναι οι διαφορές όσον αφορά στις ομάδες που ακολουθούν. Ο Ολυμπιακός, μαζί με την Μπασκόνια, έχουν μπάτζετ 16 εκατ. ευρώ, η Βαλένθια 15 εκατ. ευρώ και ο Παναθηναϊκός 14 εκατ. ευρώ, ενώ τα δέκα εκατ. ευρώ ξεπέρασαν και οι Ζαλγκίρις Κάουνας (11,9), Βιλερμπάν (11,4) και Άλμπα Βερολίνου (11). Η πιο «φτωχή» ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Ερυθρός Αστέρας, με μόλις 8,3 εκατ. ευρώ.

Πέρυσι, γαλλικό περιοδικό «Basket Le Mag» είχε κάνει ανάλογη έρευνα, αποκαλύπτοντας πως η πιο ακριβή ομάδα της Ευρωλίγκας ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης με μπάτζετ 42 εκατ. ευρώ, με την Μπούντουσνοστ να έχει το χαμηλότερο (5,8 εκατ. ευρώ). Οι «αιώνιοι» είχαν από 15 εκατ. ευρώ, με τα δέκα εξ αυτών να πηγαίνουν στους μισθούς παικτών και τεχνικής ηγεσίας.

Η λίστα της «L’ Equipe» με τα μπάτζετ των ομάδων της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2019-2020:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ