26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Αταμάν: «Κάναμε το τέλειο παιχνίδι»

Ο Εργκίν Αταμάν είχε αυτή τη φορά να πει τα καλύτερα για τους παίκτες του και τη νοοτροπία της ομάδας του στο παρκέ, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αυτή αγωνίστηκε.

«Πιστεύω πως με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι και ειδικά μετά την είσοδο και των παικτών του πάγκου, με τον Ντάνστον και τον Σίνγκλετον, παίξαμε καλή άμυνα. Δεν επιτρέψαμε σε παίκτες όπως ο Σπανούλης να κάνει το παιχνίδι του με το pnr πικ εντ ρολ, κλείσαμε πολύ καλά στη ρακέτα Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη και τις συνεργασίες. Στην επίθεση τα τρία γκαρντ μοίρασαν καλά την μπάλα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι, βρήκαμε τα ανοιχτά σουτ και ήταν μια μεγάλη βραδιά για εμάς. Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να επιστρέψει. Είχε μια ευκαιρία στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ξεφύγαμε και πάλι και ήταν μια καλή νίκη για εμάς».

Στην ερώτηση για την παρουσία του Μίτσιτς, για τον οποίο δεν είχε πει και τα καλύτερα την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν μόνο ο Μίτσιτς. Ίσως ήταν ο χειρότερος, αλλά όλη ομάδα δεν έπαιξε καλά. Κάναμε πολλά λάθη, δεν ήμασταν επιθετικοί, αλλά σήμερα αρχής γενομένης από τον Μίτσιτς όλοι οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι 100% και έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι, όπως και ο Λάρκιν. Δείχνει πως στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο να είσαι 100% συγκεντρωμένος σε κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι η πραγματικότητα της Ευρωλίγκας όμως. Την περασμένη εβδομάδα δεν μου άρεσε η νοοτροπία της ομάδας μου, αλλά σήμερα ήταν διαφορετική, κάναμε το τέλειο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για τους στόχους της ομάδας του, αν είναι ένα ακόμη φάιναλ φορ και ποιες ομάδες πιστεύει πως θα φτάσουν ως την τελική φάση ο Αταμάν απάντησε: «Η ομάδα που έφτασε πέρυσι στον τελικό δεν μπορεί παρά να έχει και πάλι τον ίδιο στόχο. Δεν είναι εύκολο όμως, γιατί υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες στην Ευρωλίγκα και πολλοί νέοι παίκτες σε κάποιες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Μιλάνο. Θα προσπαθήσουμε. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδια. Έχουμε άλλα 27 παιχνίδια. Δύο ομάδες άρχισαν εξαιρετικά η Μπαρτσελόνα και η Μιλάνο, αλλά και η Μακάμπι. Αλλά είμαστε στο 20% των αγώνων μέχρι σήμερα. Είναι δύσκολο να πεις. Γιατί η ΤΣΣΚΑ για παράδειγμα είναι καλή ομάδα, η Φενέρ πιστεύω θα επιστρέψει γιατί έχει πολύ καλό ρόστερ… Οπότε ας δούμε πρώτα το πρώτο μισό της σεζόν έστω για να κρίνουμε. Αυτή τη στιγμή στα πρώτα επτά παιχνίδια η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι και η Μιλάνο είναι οι καλύτερες ομάδες μαζί με εμάς».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ