20.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μπουρούσης και Κατσικάρης έδειξαν τον τρόπο στον Παναθηναϊκό (vids)

Σπουδαίο διπλό για την «ελληνική» Γκραν Κανάρια η οποία νίκησε εκτός έδρας την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού Βαλένθια με 88-86 στην παράταση, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Επαγγελματική επικράτηση για την Μπαρτσελόνα κόντρα στη Φουενλαμπράδα (87-74).

Στη «Φοντέτα«, η «Γκράνκα» των Φώτη Κατσικάρη και Γιάννη Μπουρούση πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο. Οι «νυχτερίδες» οι οποίες την προσεχή Παρασκευή (8/11) θα παίξουν στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης. Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι όμως έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα και μετέτρεψαν το εις βάρος τους 65-57 του 30', σε 71-71 και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ήταν πιο ψύχραιμοι κι έφυγαν με το διπλό. 

Ο Γιάννης Μπουρούσης με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη, όμως κορυφαίος για τους νησιώτες ήταν ο βετεράνος γκαρντ Ομάρ Κουκ με 24 πόντους και 8 ασίστ. Για τους ηττημένους οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το εξαιρετικό ποσοστό τους στα τρίποντα (14/29), ο Τζόρνταν Λόιντ ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 17 πόντους. Πλέον αμφότερες οι ομάδες έχουν ρεκόρ 3-4.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», η Μπαρτσελόνα άφησε πίσω της τις διαδοχικές ήττες από Σαραγόσα και Αρμάνι Μιλάνο για Liga Endesa και Euroleague κι έκαμψε την αντίσταση της Φουενλαμπράδα με 87-74. Το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς βρίσκεται μόνο του στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας ρεκόρ 5-2, ενώ οι ηττημένοι με 2-5 βρίσκονται στην ουρά.

Και οι έντεκα παίκτες που έπαιξαν για τους Καταλανούς σκόραραν, με τους Μάλκολμ Ντιλέινι και Μπράντον Ντέιβις να πετυχαίνουν από 12 ο καθένας. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μαρκ Γκαρσία των φιλοξενούμενων με 18 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε τη βαθμολογία έπειτα από επτά «στροφές» ΕΔΩ.

Δείτε videos από τις δύο αναμετρήσεις:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ