20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

To κοινωνικό πρόσωπο των “πρασίνων” (pic)

O Παναθηναϊκός δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, έχοντας ως επίσημο καλεσμένο στις θέσεις δίπλα από την μπασκέτα, έναν τυφλό οπάδο του, ο οποίος στηρίζει συνεχώς και αδιαλλέιπτως το τμήμα μπάσκετ ΑΜΕΑ του συλλόγου.

Ο εν λόγω φίλος, συνοδεύεται από μια εργοθεραπεύτρια προκειμένου να βιώσει την ατμόσφαιρα του αγώνα με την Εφές μέσω του συστήματος Braille, το οποίο είναι επίσης δώρο του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ κατασκεύασε σε συνεργασία με το εργαστήριο Σχεδιομελέτης και Κατεργασιών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης - Sparti TechLab απτική αναπαράσταση γηπέδου καλαθοσφαίρισης ώστε οι φίλαθλοι μας με προβλήματα όρασης να παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας.

Η συγκεκριμένη κατασκευή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣΚΑ (Προπονητήριο 2 ΟΑΚΑ) Ευχαριστούμε θερμά τον Μανόλη Μαραβελάκη ο οποίος σχεδίασε το 3D μοντέλο,τον Δημήτρη Σαγιάνvη από το Sparti TechLab και τον Τάκη Αλεξανδράκη για τις χρήσιμες συμβουλές του.

H όλη δράση έχει με τη συνεργασία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της NOVA.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ