24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Σαρωτικός Ολυμπιακός!

Με άμυνα που έσπαζε κόκκαλα και πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός και συνέτριψε την ουγγρική Τσεκ Γκέγκλεντ (93-53) πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες στο Eurocup γυναικών.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-0 στα πρώτα 40'' του αγώνα, αλλά μετά έκανε σχεδόν 5,5 λεπτά να πετύχει πόντο. Η Τσεκ κυριαρχώντας κάτω από τα δύο καλάθια χάρη στις πολύ καλές Μπρεζίνοβα και Χίγκινς κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και με σερί 19-3 να προηγηθεί με 19-9 στο 8'.

Όμως ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα. Ο Παντελάκης πέρασε στο παρκέ τις Παυλοπούλου και Σπυριδοπούλου, με τις οποίες άλλαξε εντελώς ο ρυθμός, γύρισε την άμυνα σε ζώνη και εγκλώβισε τις αντιπάλους. Συγχρόνως οι παίκτριες του Ολυμπιακού βρήκαν το χέρι τους από την περιφέρεια και σταδιακά η διαφορά εξανεμίστηκε. 

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός μείωσε 21-18 και στο 12' πέρασε και πάλι μπροστά με 23-21. Το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι, όμως οι "ερυθρόλευκες" με τις Σταμολάμπρου και Σταμάτη να πιέζουν και να βοηθούν πολύ κατάφεραν 2,5 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου να δημιουργήσουν μια διαφορά 8 πόντων (39-31). Στο μεταξύ είχαν περάσει ξανά οι βασικές, με τις Γέμελος και Σωτηρίου να βοηθούν ιδιαίτερα και το ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 41-35.

Με όπλο την πολύ καλή και πιεστική στην περιφέρεια άμυνα ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και καθώς η Γέμελος είχε βρει ρυθμό, προηγήθηκε στο 25' με 57-38 έχοντας ελέγξει πλήρως τις μάχες μέσα στις ρακέτες και εξακολουθώντας να σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια. Η διαφορά στο 26' ξεπέρασε τους 20 πόντους (61-39), στο 28' το σκορ έγινε 69-42 και ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε απόλυτα επί μιας ουυγρικής ομάδας που τα είχε χαμένα και ουσιαστικά είχε ρίξει λευκή πετσέτα.

Η τρίτη περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό μπροστά με 73-45, η διαφορά ανέβηκε και πάνω από τους 30 στο ξεκίνημα της τελευταίας (77-45), πάνω και από τους 40 στο 38' (92-49) και οι ερυθρόλευκες χωρίς να χαλαρώσουν ούτε λεπτό στην άμυνα, καθώς σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης οι διαφορές μετρούν, έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Ολυμπιακός είχε πολλές παίκτριες που διακρίθηκαν, όμως ο τίτλος της κορυφαίας μάλλον πρέπει να πάει στην Τζάκι Γέμελος. Διότι με την ενέργεια που έβγαλε και τις επιθετικές λύσεις που έδωσε στο τέλος του πρώτου και τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ο καταλύτης ώστε ο Ολυμπιακός να χτίσει μια διαφορά ασφαλείας και να μην κοιτάξει ξανά πίσω του.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Ολυμπιακός σούταρε με 48% εντός παιδιάς έναντι 34% της Τσεκ, ενώ είχε 6 λάθη έναντι 14 της Τσεκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ