18 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Ξεχωρίζει το ματς στα Ιλίσια και τα στερεοελλαδίτικα ντέρμπι

1ος Όμιλος

Με έξι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθεί η 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου νότου της Γ’ Εθνικής. Συγκεκριμένα, το ματς ανάμεσα σε Αχαγιά 82 και Άρη Νίκαιας πήρε… παράταση για της 16 Νοεμβρίου, λόγω Εθνικής Ενόπλων.

Απο εκεί και έπειτα το παιχνίδι που ξεχωρίζει στη δεύτερη «στροφή» του πρωταθλήματος είναι αυτό στα Ιλίσια. Το σύνολο του Καυκή καλείται να φέρει εις πέρας ακόμα μια δύσκολη αποστολή απέναντι στο Παλαιό Φάληρο. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο την πορεία στη φετινή σεζόν, κάτι το οποίο αμφότεροι θέλουν να συνεχίσουν.

Άκρως ανταγωνιστικό ματς αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στην Κόρινθο, με την τοπική ομάδα να φιλοξενεί τον ΝΕΟΛ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και έτσι ο Κώστας Ρουμελιώτης θα έχει στη διάθεση του για το συγκεκριμένο παιχνίδι τους τραυματίες Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Μακρής, Γιώργος Μπούτρης και Αλέξανδρος Αυγενικός οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα κάνει τζάμπολ στις 13:00.

Για το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα θα παλέψουν οι ΑΕΝ Κ και Τρίπολη στο κλειστό «Δ. Βικέλας». Οι γηπεδούχοι φαίνεται να έχουν το αβαντάζ όμως όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Την αναμέτρηση αναμένεται θα σφυρίξουν οι Μαρουδιάς και Καρανικόλα.

Ακόμα ένα «τοπικό ντέρμπι» θα απασχολήσει τις εθνικές κατηγορίες. Γλαυκος και Παναχαϊκή διασταυρώνονται στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, σε ένα ματς που φέρνει μνήμες από τις «κόντρες» της ΕΣΚΑ-Η. Το παιχνίδι αναμφίβολα κρύβει αρκετές ιδιαιτερότητες καθώς και στις δυο ομάδες υπάρχουν παίκτες οι οποίοι κατά το παρελθόν εχουν φόρεσει την αντίπαλη φανέλα, ενώ και ο τεχνικός του Γλαύκου Σπύρος Δεράος ήταν προπονητής στους «κοκκινόμαυρους».

Απέναντι στο δυναμικό Κορωπί θα διεκδικήσει την πρώτη της νίκη η Ακράτα. Η ομάδα του Νίκου Ζιζήλα έμεινε στο -6 του ΑΟ Ερμιόνης στην πρεμιέρα, με αποτέλεσμα να μπαίνει στο παρκέ ακόμα πιο πεισμωμένη για το θετικό αποτέλεσμα. Στην άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έχουν στο μυαλό τους μόνο το «δυο στα δυο».

Στο Χαλάνδρι θα κυνηγήσει το πρώτο του «διπλό» το σύνολο του Παναγιώτη Ζωντου. Το έργο του αναμένεται αρκετά δύσκολο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, καθώς οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με την «πλάτη στον τοίχο», το οποίο τους έχει πεισμώσει για ένα θετικό ξεκίνημα στο κλειστό «Ν.Περκιζας». 

 

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ακράτας 17.00 Ακράτα-Κορωπί Μαντήλας-Κουτσοδήμος (Κοκορδάτος)

Ν.Περκιζας 17.00 Χαλάνδρι-Ερμιόνη Χατζημάρκος-Ξυλάς (Σταματόπουλος)

Κορίνθου 13.00 ΚΑΟ Κορίνθου-Νέο Ληξούρι Χριστοδουλάκης-Ζιώγας (Μαυραντζάς)

Δ. Βικέλας 17.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΣΔΥ Τρίπολης Μαρουδιάς-Καρανικόλα Ελ. (Κουλούρης)

Αντ. Φώτσης 17.00 Ηλυσιακός-Π. Φάληρο Πολυχρόνης-Μαρτινάκος (Μπουρνάς)

Γλαύκος 17.00 Γλαύκος-Παναχαϊκή Ελ Ανύ-Λάμπος (Μάρκου)

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Κάτω Αχαγιάς 19.30 Αχαγιά 82-Άρης Νίκαιας -

2ος Όμιλος

Τα δυο στερεοελλαδίτικα ντέρμπι ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο. Ο Άρης Θήβας θα υποδεχθεί στις 17:00 τον Ερμή Σχηματαρίου με στόχο την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Νίκου Οικονόμου θέλουν να κάνουν το «δυο στα δυο». Για την ιστορία, στην πιο πρόσφατη συνάντηση τους μέσα στο κλειστό «Ερ. Χατζόπουλος», οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 81-77.

Την ίδια ώρα, στο κλειστό της Αυλίδας, ο Αίαντας θα φιλοξενήσει την ΧΒΑ στο ντέρμπι της Εύβοιας. Και οι δυο ομάδες είναι νεοφώτιστες στην κατηγορία με τους γηπεδούχος να προέρχονται από ήττα στη Νάξο και τους φιλοξενούμενους από νίκη κόντρα στο ΒΑΟΛ Χίου. Στον πάγκο της ΧΒΑ αναμένεται να βρεθεί ο Λευτέρης Καλογήρου, τον οποίο και ανακοίνωσε η ομάδα της Χαλκίδας την περασμένη Τρίτη (15/10).

Την πρώτη της νίκη στη Γ εθνική θα «ψάξει» η ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ απέναντι στον ΕΦΑΟΖ. Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας μετά το «κάζο» της πρεμιέρας, στον Άγιο Δημήτριο δεν σκοπεύει να αφήσει περεταίρω χώρο στους αντιπάλους της. Από την άλλη ο ΕΦΑΟΖ «πιστός» στην φιλοσοφία του να χτυπάει κάθε ματς, θα αγωνιστεί για το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα.

Ένα θετικό εντός έδρας ξεκίνημα στοχεύει να κάνει ο Μίλωνας. Οι «πράσινοι» υποδέχονται τα Τα Φανάρια στο «Κροίσος Πέρσης» στις 13:30 με μόνη σκέψη τη νίκη. Από την άλλη, η ομάδα της Νάξου μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα ταξιδεύει πάνοπλη στην πρωτεύουσα προκριμένου να πανηγυρίσει τον παρθενικό «διπλο» στις εθνικές κατηγορίες.

Δύσκολη έξοδος αναμένεται να είναι το πρώτο εκτός έδρας ματς για την Ένωση Ιλίου. Αυτό γιατί η ομάδα του Τάκη Πανούλια θα βρεθεί στα Χανιά προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πεισμωμένο ΑΟΚ Χανια. Η ομάδα της Κρήτης που γύρισε απογοητευμένη στο νησί από το αποτέλεσμα στο Σχηματάρι δούλεψε σύσσωμη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προκειμένου να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Τον Αργοναύτη Τριγλίας θα φιλοξενήσει το Πέρα στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι. Μετά τη δύσκολη «έξοδο» στου Ζωγράφου ακολουθεί ακόμα ένα απαιτητικό ματς για το σύνολο του Γκαναβία. Στην αντίπερα, η ομάδα με την πιο παραγωγική επίθεση της πρεμιέρας στοχεύει να «χτυπήσει» τη νίκη και εκτός έδρας.

Με τον «έκτο παίκτη» στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο ΒΑΟΛ κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Η ομάδα της Χίου έχει αποδείξει τα τρία συνεχόμενα χρόνια παρουσίας της στη Γ εθνική ότι  μέσα στην έδρα της δίνει και την… ψυχή της για τη νίκη και αυτό έχει κατά νου να κάνει και απέναντι στην ομάδα των Δεγαϊτα και Κοψιά.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Κροίσος Πέρσης 13.30 Μίλων-Τα Φανάρια Σκανδαλάκης-Αντωνίου Γ. (Ζώης)

Kλαδισού 17.00 ΑΟΚ Χανιά-Ένωση Ιλίου Ντάσης-Ξηροκώστας (Χριστινάκης)

Ερ. Χατζόπουλος 17.00 Άρης Θήβας-Ερμής Σχηματαρίου Φασόλης-Σιδέρης (Σταμάτης Φ.)

Βυζαντινό 17.00 Πέρα-Αργοναύτης Τριγλίας Ορφανός Εμμ.-Παπαδόπουλος Χρ. (Παπαδόπουλος Κ.)

Ν. Φιλαδέλφειας 17.00 ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-ΕΦΑΟ Ζωγράφου Ραχιώτης-Κούλης Χαρ. (Ευστρατίου)

Χίου 16.00 Βούρειος ΑΟΛ Χίου-Κρόνος Αγ. Δημητρίου Λαμπίρης-Τσακιράκη (Σκούφαλος)

Αυλίδας 17.00 Αίαντα Αυλίδας-ΑΚ Χαλκίδας Παπαφωτίου-Κούλης Κ. (Κάλφα)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ