24.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Oυάιλι στο Basketa.gr: «Τελικός σκοπός είναι να κερδίσεις το παιχνίδι»

O Τζέικομπ Ουάιλι ήταν αναμφίβολα, μαζί με τον Καλάθη, ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πρασίνων στην ήττα από την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Ο Ουάιλι σκόραρε 17 πόντους με 8/9 δίποντα, 1/1 βολές, ενώ κατέβασε και 7 ριμπάουντ. Οι 17 αυτοί πόντοι, αποτελούν ρεκόρ καριέρας στη Euroleague για τον αμερικανό φόργουορντ/σέντερ.

Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν οι 16 πόντοι που πέτυχε πέρσι, ως παίκτης της Γκραν Κανάρια και μάλιστα στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ουάιλι μίλησε στο Basketa.gr για το νέο του ρεκόρ και για το το ατυχές γεγονός να μην συνδυαστεί με νίκη:

«Προφανώς και θέλεις να παίξεις καλά, αλλά ο τελικός σκοπός είναι να κερδίσεις το παιχνίδι, οπότε για εμάς ως  ομάδα στόχος  τώρα είναι να καταλάβουμε πως θα βγάλουμε 4 καλές περιόδους στην ομαδική άμυνα και νομίζω έτσι θα είμαστε εντάξει».

Σχεδόν όλα τα καλάθια του έβαλες σήμερα, ήρθαν μετά από δικό σου επιθετικό ριμπάουντ, αυτό είναι δείγμα της αθλητικότητας και της ενέργειάς σου;

«Αυτός είναι ο σκοπός μου στην ομάδα, όχι το να σουτάρω τρίποντα ή κάτι άλλο, αλλά να παίζω σκληρά, να βγάζω τα "βρώμικα" συστήματα».

Το σημερινό παιχνίδι ήταν παρεμφερές με το προηγούμενο, ένα κλειστό ματς που κατέληξε σε ήττα. Πως θα αντιδράσετε σε αυτό;

«Πρέπει να μάθουμε από αυτό, δεν πρέπει να τιμωρούμε πολύ σκληρά τους εαυτούς μας, πρέπει να παλέψουμε και να ανακάμψουμε. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας (σσ με Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Χίμκι), οπότε πρέπει να μάθουμε από αυτό και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά».

Mετά από αυτά τα πρώτα παιχνίδια, κατάφερες να προσαρμοστείς στα συστήματα. Πως σου φαίνεται το υψηλό αυτό επίπεδο;

«Ναι το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό, υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις για τις επιδόσεις μας, αλλά έχουμε μία ταλαντούχα ομάδα, οπότε απλά προσπαθώ να ταιριάξω. Θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι, θα εγκληματιστώ περισσότερο. Νομίζω ότι η ομάδα απέχει αρκετά από το επίπεδο που έχει σε μερικούς μήνες».

Πόσο σημαντικό να έχεις συμπαίκτη τον Νικ Καλάθη;

«Είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη κατά τη γνώμη μου, είναι τρομερός και κάνει τις ζωές μας πολύ πιο έυκολες. Εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να παίζω σκληρά και σταθερά για αυτόν και όλα θα γίνουν».

Πόσο σημαντικό είναι για σένα να παίζεις για ένα τέτοιο κοινό;

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα στην ομάδα, γιατί πιστέυω ότι μπορώ να ταιριάξω με την ενέργειά τους. Εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι έρχονται και μας στηρίζουν και απλά θέλω να τους το ανταποδώσω».

Πως αισθάνθηκες που έπαιξες απέναντι από τον Λουίς Σκόλα;

«Προφανώς είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, ένας θρύλος. Προέρχεται από ένα πολύ καλό Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει ρυθμό. Είναι ένας έξυπνος παίκτης, με πολλά χρόνια εμπειρίας, οπότε σήμερα προσπάθησα να χρησιμοποιήσω την αθλητικότητά μου για να τον περιορίσω όσο γίνεται, αλλά είναι ένας τρομερός παίκτης».

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ