24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Oh Carroll! (vids)

Ένα μεγάλο τρίποντο του Τζέισι Κάρολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο χάρισε στη Ρεάλ μεγάλη, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νίκη στη Μαδρίτη επί της Μακάμπι (86-85), η οποία χάρη στον καταπληκτικό Σκότι Ουίλμπεκιν βρέθηκε μια ανάσα από την πρώτη φετινή νίκη της στην Ευρωλίγκα, αλλά παρότι έφτασε στην πηγή, νερό δεν ήπιε.

Η Μακάμπι μπήκε με θάρρος στο παιχνίδι και δεν επέτρεψε στη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ, παρά το ότι στην επίθεση λειτούργησε πολύ καλά και σούταρε με καλά ποσοστά. Με τον Ουίλμπεκιν μπροστάρη η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατηρούσε συνεχώς την επαφή της με το σκορ απέναντι σε μια Ρεάλ, που με τα σουτ των Ρούντι και Ράντολφ έβρισκε λύσεις.

Η πρώτη περίοδος έληξε ισόπαλη (22-22) και μετά το 13' η Ρεάλ έδειξε διάθεση να ξεφύγει. Ο Μίκι βρήκε χώρο στην άμυνα της Μακάμπι και έδρασε, όμως ήταν οι προσπάθειες των Γιουλ και Κάρολ αυτές που πυροδότησαν ένα σερί 13-4, με το οποίο η Ρεάλ προηγήθηκε με 43-34 στο 16'. Όμως η Μακάμπι αντέδρασε άμεσα. Ο Μπράιαντ είχε ζεσταθεί και τραβούσε το σκοράρισμα, ο Ουίλμπεκιν συνδέθηκε ξανά με το αντίπαλο καλάθι και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μείωσε 47-44 πριν ο Κοσέρ με άλλο ένα τρίποντο κάνει το 50-44 στο τέλος του ημιχρόνου για τη Ρεάλ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα 12-0 της Μακάμπι, που μπήκε δυνατά, έπαιξε καλή άμυνα, έβαλε την μπάλα μέσα στο καλάθι στον Μπλακ και με τον ΝτιΜπαρτολομέο να σκοράρει κατά συρροή από την περιφέρεια, προηγήθηκε με 56-50 στο 24'. Όμως η Ρεάλ αντέδρασε άμεσα. Έτρεξε το δικό της 13-2 με τον Ράντολφ να αφυπνίζεται και τον Καμπάτσο να αναλαμβάνει δράση από την περιφέρεια και στο 27' πέρασε μπροστά με 63-58, αλλά το ντέρμπι δεν είχε κριθεί. Η Μακάμπι επέστρεψε ξανά και στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν και πάλι ισόπαλο 65-65.

H μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε σε όλη την τελευταία περίοδο και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Ουίλμπεκιν πήρε την κατάσταση στα χέρια του σε αυτό το διάστημα οδηγώντας τη Μακάμπι, αλλά η Ρεάλ έβρισκε τρόπους να απαντά και να μένει ζωντανή. Ο Ουίλμπεκιν με δύο βολές έκανε το 83-81 στα 52'', αλλά στη συνέχεια η Μακάμπι έβγαλε μόνη της τα μάτια της, καθώς έχασε δύο διαδοχικά αμυντικά ριμπάουντ και επέτρεψε στον Μίκι με δύο βολές να ισοφαρίσει 83-83 στα 27''. Ο Ουίλμπεκιν ήταν και πάλι εκεί και με μεγάλο καλάθι έκανε το 85-83 υπέρ της Μακάμπι στα 10'', όμως μετά το τάιμ άουτ του Λάσο, ο Γιουλ έδωσε στον Λάσο κι αυτός με τρίποντο-μαχαιριά πήρε την μπουκιά από το στόμα της Μακάμπι και χάρισε στη Ρεάλ τη νίκη.

O ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ: Ό,τι κι αν έκαναν οι υπόλοιποι παίκτες της Ρεάλ δεν θα είχε αξία αν δεν έμπαινε το τρίποντο του Κάρολ. Με τέτοια σουτ βγάζει το ψωμί του ο Αμερικανός, που έδειξε γιατί δεν το κουνάει τόσα χρόνια από τη Μαδρίτη. Πάντως, εκτός από αυτό το τρίποντο, σκόραρε 14 συνολικά πόντους και ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ είχε διπλάσιο αριθμό ασίστ από τη Μακάμπι (18 έναντι 9) σε ένα παιχνίδι όπου η Μακάμπι με σχεδόν ίδιο αριθμό προσπαθειών ήταν πιο εύστοχη (είχε 60% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα έναντι 46% και 39% αντίστοιχα της Ρεάλ). Άρα η Ρεάλ έπαιξε πιο οργανωμένα και ομαδικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ