24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Να αποφύγει το… πάθημα του «αιώνιου»

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται από τη Βιλερμπάν στο «Αστρομπάλ» (21.45) έχοντας ως... οδηγό τη «βαριά» ήττα του Ολυμπιακού πριν από μία εβδομάδα.

Η δεύτερη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας φέρνει τους «πράσινους» στη Λιόν και μάλιστα στην έδρα όπου την είχε... πατήσει πριν μία εβδομάδα ο «αιώνιος» αντίπαλός τους. Αν οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να πετύχουν το στόχο της εισόδου στην οκτάδα θα πρέπει τέτοιους αγώνες απέναντι στις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης να τους νικούν και να προχωρούν παρακάτω. Ενδεχόμενη ήττα θα αποτελεί πισωγύρισμα ακόμα κι αν μιλάμε για τη δεύτερη «στροφή» από τις συνολικά 34 της κανονικής περιόδου.

Ο «διπλός πράκτορας»

Ο Άντριαν Πέιν αποτελεί τον άνθρωπο ο οποίος συνδέει τις δύο ομάδες. Θα ίσχυε το ίδιο και για τον Έι Τζέι Σλότερ αλλά ο Αμερικανός -με το πολωνικό διαβατήριο- «μπόμπερ» αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι για το ισπανικό πρωτάθλημα και την Μπέτις. Ο Πέιν ο οποίος στο παρελθόν έπαιξε δύο φορές για τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι διαθέσιμος, καθώς είναι ταλαιπωρήθηκε από μία ίωση. Μάλιστα όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με την ελληνική ομάδα πέρσι το καλοκαίρι μετακόμισε απευθείας στο «Αστρομπάλ» βοηθώντας στην κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Δεν τα έχει καταφέρει οκτώ χρόνια!

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει τη σεζόν με δύο σερί νίκες στην Ευρωλίγκα το «τριφύλλι». Τυχαίο; Πιθανότατα ναι, αλλά η τελευταία φορά που μπήκε με 2Χ2 ο Παναθηναϊκός, το τέλος του δρόμου τον είχε βρει να συμμετέχει στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Από τότε αγνοεί και την τετράδα, αλλά και τις δύο νίκες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες του.

Τα «κλειδιά»

Για να νικήσει το σύνολο του Αργύρη Πεδουλάκη θα πρέπει να προσέξει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι τα επιθετικά ριμπάουντ των πρωταθλητών Γαλλίας οι οποίοι πάνε... μανιασμένα για να τα διεκδικήσουν και το δεύτερο η περιφερειακή άμυνα, καθώς φάνηκε και με τον Ολυμπιακό ότι εφόσον βρουν ρυθμό μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι των «πράσινων», θα πρέπει να έχουν σωστές αποστάσεις, καλή κυκλοφορία και να εκτελέσουν καλά από την περίμετρο. Δύσκολα θα κατορθώσουν να σουτάρουν πολλά περισσότερα δίποντα σε σχέση με τρίποντα, όπως είχε συμβεί στην πρεμιέρα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Τόμας ο... παλιόφιλος

Ο Ντεσόν Τόμας θα συναντήσει δύο παλιούς του φίλους, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι αντίπαλοί του για ένα βράδυ. Ο 28χρονος φόργουορντ της ελληνικής ομάδας υπήρξε συμπαίκτης τη σεζόν 2013/14 στη γαλλική Ναντέρ με τον Ντέιβιντ Λάιτι. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο (2014/15) έπαιξε στην Μπαρτσελόνα μαζί με τον Έντουιν Τζάκσον.

Το... παρελθόν

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί όλες κι όλες δύο φορές, τη σεζόν 1996/97. Αρχικά η Βιλερμπάν είχε υποτάξει το «τριφύλλι» και μάλιστα μέσα στο ΟΑΚΑ με 72-66, προσγειώνοντας απότομα την ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς η οποία είχε ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης λίγους μήνες νωρίτερα. Στο δεύτερο γύρο όμως οι «πράσινοι» άλωσαν το «Αστρομπάλ» με 80-74, παίρνοντας πίσω το «αίμα» τους.

Το συμπέρασμα

Η Βιλερμπάν εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και τον νίκησε, αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αποτελεί φόβητρο. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι νέα ομάδα και χρειάζεται δουλειά για να «δέσει», αλλά το συγκεκριμένο διπλό πρέπει να το πάρει αν δεν θέλει να αγχωθεί από νωρίς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ