22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέρασε σαν… σίφουνας από το Ρέθυμνο το Περιστέρι (pics)

To Περιστέρι δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο επικράτησε με 79-60 της ομώνυμης ομάδας και έκανε το 2/2 στη Basket League και δείχνει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Γκρέι, Βασιλόπουλος και Μόρισον με 13 πόντους ο καθένας.

Δύο ομάδες πάτησαν στο παρκέ αλλά μία ομάδα φάνηκε στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και αυτό ήταν το Περιστέρι. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα και έλεγχε τα ηνία από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν μόνο ο Φράνκαμπ και ο Γκάρετ με 21 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων έγιναν φανερές από τα πρώτα λεπτά. Το Ρέθυμνο προσπάθησε να στηριχτεί στον Φράνκαμπ ο οποίος όμως είναι αδύναμος και εύκολα αντιμετωπίσιμος από μια σκληρή άμυνα σαν του Περιστερίου, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι με ισορροπία σε όλες τις θέσεις και τον Σκορδίλη να μην έχει αντίπαλο μέσα στα καλάθια, έστησαν... πάρτι. Το 15-25 του δεκαλέπτου και το 25-40 του ημιχρόνου ήταν απόλυτα δίκαια με βάση την εξέλιξη του αγώνα και το Περιστέρι μόνο για χαλάρωση δεν είχε, αυξάνοντας διαρκώς την υπέρ του διαφορά. Το πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο των γηπεδούχων φάνηκε στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ισορρόπησε το παιχνίδι και δίχως αρκετά λάθη έκλεισε την περίοδο 18-18 αλλά στο συνολικό σκορ παρέμενε σταθερά πίσω (43-58). Στο τελευταίο δεκάλεπτο παρέδωσαν τα... όπλα και αποδέχθηκαν την ήττα οι Κρητικοί και το Περιστέρι δίχως να ανεβάσει ένταση έφτασε στην άνετη νίκη με 79-60.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ:
 
Ο Πρινς Ουίλιαμς αποκτήθηκε από το Ρέθυμνο με μεγάλες προσδοκίες για την περιφέρεια αλλά και για ηγετικό ρόλο, όμως ακόμη δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις του και συνεχίζει να μην προσφέρει τα αναμενόμενα και να προβληματίζει τον Βαγγέλη Ζιάγκο. Για την ακρίβεια σε 15:30 λεπτά σημείωσε μόλις 1 πόντο με πολύ κακά ποσοστά, μάζεψε 2 ριμπάουντ αλλά υπέπεσε σε 4 λάθη.
 
Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: 

Μπορεί η δυναμικότητα των δύο ομάδων να ήταν εμφανής μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά στα στατιστικά δεν υπήρχε τεράστια διαφορά. Το μοναδικό... μελανές σημείο των γηπεδούχων ήταν το ποσοστό στα δίποντα (13/30) σε σχέση με την εξαιρετική ευστοχία των φιλοξενουμένων (22/35). Ακόμη ένα στοιχείο που έκανε τη διαφορά ήταν οι 19 ασίστ του Περιστερίου έναντι μόλις 8 ασίστ του Ρεθύμνου αποδεικνύοντας την καλύτερη συνεργασία των νικητών και της σωστής εκμετάλλευσης των καλών πασών.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 25-40, 43-58, 60-79

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ