26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Όπου το απρόβλεπτο γίνεται συνήθεια

Το έχουν χαρακτηρίσει το καλύτερο πρωτάθλημα των Εθνικών κατηγοριών και όχι άδικα!

Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κάνει τζάμπολ (τυπικά έκανε χθες [5/10] με την αναμέτρηση του Δούκα με τον Λοκρό Αταλάντης), με τον Νότιο όμιλο να εμφανίζεται για μια ακόμη φορά αμφίρροπος, σε μια λίγκα όπου το απρόβλεπτο έχει γίνει συνήθεια.

Θεωρητικά Έσπερος Καλλιθέας, Πανερυθραϊκός, Εθνικός Πειραιά και Νεανική Εστία Μεγαρίδος θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη δυάδα που οδηγεί στην Α2, αλλά επειδή πολλές φορές οι ρεαλιστικές προβλέψεις μένουν εκτός πραγματικότητας, θα περιμένουμε σε 30 στροφές να δούμε ποια ή ποιες ομάδες θα έχουν καταφέρει να μπούνε σφήνα, καταργώντας για μια ακόμη φορά τη θεωρία.

Επειδή εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει η Β' Εθνική, το basketa.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 16 ομάδες που αναμένεται να μας απασχολήσουν την τρέχουσα σεζόν.

ΜΑΡΟΥΣΙ

Προπονητής : Γιώργος Σκαραφίγκας (καινούργιος)

Έδρα : Κλειστό Αγίου Θωμά Αμαρουσίου 

Δυναμικό 

Έμειναν : Παύλος Ξυδάς, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, Γιώργος Σουρλής, Παντελής Κανέλλης, Γιώργος Μπακέας, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Λάμπρος Πετρόπουλος

Ήρθαν : Γιώργος Λάππας (Ερμής Αγιάς), Ντίνος Δούκας (Πανελευσινιακός), Γιάννης Πλουτέτσκι (Υπεροχή Εξαρχείων), Σταύρος Αποστόλου (Ποσειδώνας Νέου Ψυχικού), Γιάννιος Γιαννόπουλος (Νέα Κηφισιά), Γιάννης Τζελέπης (Κεραυνός Αιγίου), Γιάννης Γκαγκαλούδης (Αιγάλεω), Θοδωρής Μπακέας (Ήφαιστος Λήμνου), Χάρης Λιούνης (Αμύντας), Γιώργος Διαμαντόπουλος (Ίκαρος Νέας Σμύρνης), Κωνσταντίνος Κούλιος (προωθήθηκε από το εφηβικό)

Έφυγαν : Κώστας Κεραμιδάς (προπονητής), Χριστόφορος Λυκογιάννης (Πανερυθραϊκός), Γιάννης Μιχαλούτσος (Παγκράτι), Μανώλης Χατζηδάκης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Μανώλης Κουκουλάς, Βίκτωρας Γκουαλτιέρι (Μανδραϊκός), Ορφέας Στασινος (Ήφαιστος Λήμνου)

Στόχος : Ο κύκλος μια ομάδας που έφερε επιτυχίες για μια τετραετία έκλεισε στην Αμαλιάδα, όταν το Μαρούσι έχανε από τον Κόροιβο και επέστρεφε μετά από δυο σεζόν στην Α2, στην Β' Εθνική. Αυτό έφερε αλλαγή και στον πάγκο, με τον Κώστα Κεραμιδά να αποχωρεί, και τον Γιώργο Σκαραφίγκα να πιάνει δουλειά. Μετά από 8 χρόνια επέστρεψε και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο οποίος στα 41 του χρόνια θα προσπαθήσει να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Αποχώρησε η μεγάλη ελπίδα της ομάδας, ο ταλαντούχος Ορφέας Στασινός, ενώ παρέμεινε το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού. Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρει και ο έμπειρος Γιώργος Λάππας, ενώ ρεαλιστικά, και παρά το γεγονός ότι στο Μαρούσι έχουν θέσει ως στόχο την άνοδο, εμείς θα αναφέρουμε πως η ομάδα των βορείων προαστίων θα πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί σε μια μεταβατική χρονιά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προπονητής : Κώστας Σορώτος (καινούργιος)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Παναγιώτης Σαλπέας

Δυναμικό 

Έμειναν : Θοδωρής Ασημακόπουλος, Βασίλης Γιατρούδης, Μάριος Σκιαθίτης, Τάσος Μαραγκίδης, Πάνος Λεκάκης

Ήρθαν : Γιάννης Καπερώνης (Πειραϊκός), Χαράλαμπος Κοντραφούρης (Έσπερος Καλλιθέας), Νίκος Γεωργοπαπαδάκος (Μανδραϊκός), Γιάννης Πικέας (Πανελευσινιακός), Αριστότελης Στέφος (Κρόνος Αγίου Δημητρίου), Νίκος Πέττας (Ιωνικός ΝΦ), Νίκος Τσαούσης (Δάφνη Δαφνίου), Νίκος Αγγελόπουλος (Αιγάλεω) , Αδάμ Ασπρόπουλος (Πόλις Καλλιθέας), Νίκος Μανιάτης (Α.Ε.Ε.Π. Χαλκίδα B.C), Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Ακράτα), Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Μανδραϊκός)

Έφυγαν : Ηλίας Μανδραγός (προπονητής), Ιορδάνης Μουριχίδης (προπονητής - αποχώρησε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, έχοντας κοουτσάρει 2 παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδας), Νίκος Μίχαλος (Παγκράτι), Ανδριανός Περδικάρης (Ιωνικός ΝΦ), Τάσος Κοκορόγιαννης (Κορωπί), Βασίλης Τζίμης, Νίκολα Στανόγεβιτς (Τρίτωνας) , Νίκος Μαραγκίδης (Πανιώνιος), Ρόμπερτ Χουγκάζ (Νορθγουέστερν Στέιτ, Πορφύριος Κωτσόπουλος (Ηλυσιακός), Παύλος Ίβκοβιτς, Μάκης Νικολαϊδής (Άρης Σύρου), Αντώνης Κυρίτσης, Αλέξης Λοίζος, Δημήτρης Μπινιάκου.

Στόχος : Ο Εθνικός έκανε τον δικό το κύκλο, και μετά την σεζόν 2013-2014 επιστρέφει στην Β' Εθνική, προερχόμενος από μια πολύ δύσκολη σεζόν στην Α2. Η διοικούσα αρχή άλλαξε και πάλι, ενισχύοντας τους Πειραιώτες με ποιοτικούς αθλητές, όπως ο εξαιρετικός σκόρερ Νίκος Πέττας, ο πολύπειρος Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά την σεζόν 2014-2015, ο Νίκος Αγγελόπουλος, τα αδέλφια Σάκης και Νίκος Γεωργοπαπαδάκος και ο Αριστοτέλης Στέφος. Ωστόσο, το μπέρδεμα παρουσιάστηκε με το θέμα του προπονητή, με τον Ιορδάνη Μουριχίδη να απομακρύνεται μετά από δυο παιχνίδια Κυπέλλου, και λίγες ημέρες πριν το τζάμπολ να αναλαμβάνει ο πολύπειρος Κώστας Σορώτος, ο οποίος επίσης επέστρεψε στον Εθνικό. Με βάση δυναμικού ο στόχος είναι οι «μπλε» να πρωταγωνιστήσουν, αλλά αυτό θα φανεί στο «πάντρεμα» των έμπειρων και των πολλών νεαρών παικτών.

ΔΟΥΚΑΣ

Προπονητής : Κώστας Αγγέλου (αναβαθμίστηκε από μέλος του τεχνικού τιμ)

Έδρα : Αθλητικό κέντρο Δαΐς

Δυναμικό

Έμειναν : Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Γιάννης Γκίνης

Ήρθαν : Γιάννης Παναρετάκης (Loughborough Riders - Αγγλία) , Ευγένιος Σεργιένκο (Μανδραϊκός), Γιώργος Θωμάς, Γιώργος Τζελάλης (St. Thomas University - Florida) , Αριστοτέλης Ζαραϊδώνης (Ηλυσιακός), Βασίλης Ζαρκαδούλας (ΑΕΚ), Κωνσταντίνος Κορκόντζελος (ανέβηκε από το παιδικό), Κωνσταντίνος Λαγός (ανέβηκε από το παιδικό), Θανάσης Πετρίδης (ανέβηκε από το εφηβικό) , Δημήτρης Αρσενικός (ανέβηκε από το εφηβικό), Θανάσης Τζέμης (Πικέρμι), Βασίλης Τόλιας (Πανιώνιος), Σωτήρης Μαράντος (Ερμής Σχηματαρίου), Ανδρέας Παπαδημητρίου (Ιπποκράτης Κω)

Έφυγαν : Νάσος Χούμπαυλης (προπονητής - Διαγόρας Δρυοπιδέων), Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός), Ντίνος Δενδρινός (Πρωτέας Βούλας), Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ), Άλεξ Βουγιούκας (Πανερυθραϊκός), Κώστας Ευστρατίου (Έσπερος Καλλιθέας),  Χρήστος Ξύδης (Παγκράτι), Γιώργος Τσιτσιγιάννης (Παπάγου), Άγγελος Δραγάτης, Ιάσονας Πέτς (Πρωτέας Βούλας), Χρήστος Μήτσιαλος (Μεγαρίδα), Αλέξανδρος Μήτσιαλος (Πρωτέας Βούλας), Αλέξανδρος Αποστολίδης, Βίκτωρας Καρακατάσνης (Παπάγου)

Στόχος : Όλα καινούργια. Στο Δαΐς άπαντες γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν μια εύκολη σεζόν, αλλά σίγουρα θα έχουν πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος, σε σχέση με την περσινή καταστροφική σεζόν, στο συγκεκριμένο τομέα, με τον Νάσο Χούμπαυλη και τους παίκτες του να οδηγούν ουσιαστικά τον Δούκα μια θέση από την άνοδο (το Παγκράτι πήρε την 4η θέση χάρη στην διαφορά πόντων και πήρε και την άνοδο για την Α2). Στη σεζόν που ξεκινάει, προπονητής θα είναι ο Κώστας Αγγέλου, ο οποίος βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ομάδα, ενώ το ρόστερ αποτελείται από άπειρους και ταλαντούχους αθλητές. Το δείγμα στο Κύπελλο ήταν θετικό, ενώ βασικός στόχος είναι η αποφυγή της τελευταίας τετράδας.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

Προπονητής : Περικλής Ταυρόπουλος (καινούργιος)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Βούλας

Δυναμικό

Έμειναν : Θοδωρής Κυριλής, Στέφανος Ματσάγγος, Βαγγέλης Μόρφης, Στάθης Παπαδάκης, Αντώνης Φιλίππου

Ήρθαν : Στέλιος Σκουλούδης (Έσπερος Καλλιθέας) , Ντίνος Δενδρινός (Πρωτέας Βούλας), Ιάσονας Πέτς (Πρωτέας Βούλας) , Γιώργος Παπαπέτρου (Παπάγου), Χάρης Παναγιωτίδης (Άρης Θήβας), Γιώργος Πολιτόπουλος (Στρατώνι), Αλέξανδρος Μήτσιαλος (Δούκας), Ηλίας Καραμαλέγκος (ανέβηκε από το εφηβικό), Χρήστος Φιλίππου

Έφυγαν : Βαγγέλης Βλάχος (προπονητής), Αλέξανδρος Αυγενικός (ΚΑΟ Κορίνθου), Νίκος Παπαρέγκας (Τρίτωνας), Αναστάσιος Καματερός (South Dakota Coyotes - ΗΠΑ), Γιάννης Αγγελόπουλος (Διαγόρας Δρυοπιδέων), Μανώλης Ματαλιωτάκης (Έσπερος Καλλιθέας), Βασίλης Γάργαλης, (Τρίτωνας), Βαγγέλης Γεωργιάδης

Στόχος : Αλλαγή προπονητή, αλλά ίδια φιλοσοφία. Ο Πρωτέας κλείνει τετραετία στην Β' Εθνική, και αποτελεί μια από τις ομάδες που έχουν αφήσει την σφραγίδα τους, αλλά όπως έχει φανεί, και βάση δυναμική κόσμου, το ταβάνι του είναι το καλό πλασάρισμα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το περσινό καλοκαίρι έγινε μια προσπάθεια να αλλάξει η λογική στα Νότια προάστια, αλλά προτιμήθηκε το μοντέλο της παρουσίας έμπειρων παικτών, αλλά και παιδιών από την εξαιρετική ακαδημία του Πρωτέα. Στην θέση του Βαγγέλη Βλάχου ήρθε ο δάσκαλος, Περικλής Ταυρόπουλος, ενώ αποκτήθηκαν παίκτες με ποιότητα και κίνητρο, όπως οι Στέλιος Σκουλούδης, Ντίνος Δενδρινός, Ιάσοντας Πετς, Γιώργος Παπαπέτρου, Χάρης Παναγιωτίδης, Γιώργος Πολιτόπουλος και Αλέξανδρος Μήτσιαλος. Ο Πρωτέας ανήκει στην κατηγορία των απρόβλεπτων ομάδων, ικανή να έχει περισσότερες εκτός από εντός έδρας νίκες, και έτσι είναι ικανός να μας εκπλήξει για μια ακόμη σεζόν. Πολύ επικίνδυνος για όποιον τον υποτιμήσει.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

Προπονητής : Δημήτρης Χουχουλής (συνεχίζει)

Έδρα : Κλειστό Νέας Ερυθραίας «Στέλιος Καλαϊτζής»

Δυναμικό

Έμειναν : Γιώργος Δέλλιος, Τάσος Καλλιανιώτης, Θανάσης Ντουζίδης, Χρήστος Σκάνδαλος, Λουκάς Γιαουρτόγλου, Παναγιώτης Στάθης, Τάσος Αντωνίου

Ήρθαν : Άλκης Παππάς (Δούκας), Άλεξ Βουγιούκας (Δούκας), Γιώργος Τσικόπουλος (επιστροφή από τις Η.Π.Α), Τάκης Νικολακόπουλος (Τρίτωνας),  Γιάννης Πασχαλίδης (ΑΕΚ), Στέλιος Κόπτσας (Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη), Χριστόφορος Λυκογιάννης (Μαρούσι), Βασίλης Στασινόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Έφυγαν : Ματέι Στογιάνοβιτς (Έσπερος Λαμίας), Μιχάλης Κουντούρης (Απόλλων Σμύρνης), Σάββας Γεωργίαδης (Delta University - Η.Π.Α), Γιάννης Καστανιώτης (ΦΕΑ), Νίκος Μαντζιώρης (Ιωνικός ΝΦ), Έλισον Σπάχια (Νέα Κηφισιά), Γιάννης Μπακοδήμος, Μούσα Σούμαν (Δάφνη Δαφνίου)

Στόχος : Είκοσι χρόνια Δημήτρης Χουχουλής. Ο πολύπειρος τεχνικός έχει περάσει σχεδόν όλη του την μπασκετική ζωή στο «Στέλιος Καλαϊτζής», αλλά η νέα σεζόν που ξεκινάει σίγουρα είναι διαφορετική, και έχει υψηλούς στόχους. Αυτούς τους έβαλε η παρουσία στη διοίκηση του Δημήτρη Τσικόπουλου, ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι σε μια διετία θέλει να δει την ομάδα του στην Α2. Δαπανήθηκαν χρήματα, και αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Άλκης Παππάς, Αλέξανδρος Βουγιούκας και Χριστόφορος Λυκογιάννης, ενώ παρέμεινε ο βασικός κορμός, με τον Τάσο Καλλιανιώτη να συμπληρώνει δεκαετία. Αν ο έμπειρος τεχνικός καταφέρει να βρει την κατάλληλη χημεία, και να μοιράσει ρόλους, ο Πανερυθραϊκός αποτελεί ένα από τα φαβορί για την πρώτη τετράδα.

ΠΑΠΑΓΟΥ

Προπονητής : Γιώργος Διμαντόπουλος (καινούργιος)

Έδρα : Κλειστό Παπάγου «Σαλούν»

Δυναμικό

Έμειναν : Λευτέρης Χρυσός, Δήμος Αγγελόπουλος, Αλέξανδρος Παπαζήσης

Ήρθαν : Γιώργος Τσιτσιγιάννης (Δούκας), Βίκτωρας Καρακατσάνης (Δούκας), Αλέξης Κυρίτσης, Νικόλαος Τρίχας (Μελίσσια), Αδάμ Ρεγκούζας, Ιωάννης Κώτσης (Ολυμπιάδα Παπάγου), Γιάννης Ψαθάς (Ιπποκράτης Κω), Κώστας Μπασδέκης (Ψυχικό), Ηλίας Σοφρωνάς (Μελίσσια)

Έφυγαν :Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής - Πρωτέας Βούλας), Δημήτρης Πίνης (Παγκράτι), Αναστάσιος Πρισκομάτης (Ιωνικός ΝΦ), Γιάννης Λεκάκης (Πορφύρας), Γιώργος Παπαπέτρου (Πρωτέας Βούλας), Τόλης Κουτρούλιας (σταμάτησε), Ρένος Μπάλος (Δάφνη Δαφνίου), Δημήτρης Μακρίδης, Κωνσταντίνος Παστήρας, Ανδρέας Γιαννίκος (Ιωνικός ΝΦ), Νίκος Μάνδαλος, Κώστας Ζώρζος (Οίακας Ναυπλίου)

Στόχος : Όπου Κουτρούλιας...Κυρίτσης! Στο «Σαλούν» έχουν βρει τη συνταγή, και έτσι μετά τον τεράστιο αθλητή Τόλη Κουτρούλια, την τρέχουσα σεζόν κόσμησαν το ρόστερ τους με τον Αλέξη Κυρίτση, ο οποίος επέστρεψε στους «Στρατηγούς», αλλά δεν είναι ο μόνος. Στον πάγκο βρίσκεται ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος ουσιαστικά ξεκινάει την προπονητική του καριέρα σε υψηλό επίπεδο από τον Παπάγου, έχοντας μια πολύ καλή παρουσία στην Ερμιονίδα. Στο Κύπελλο οι «μπλε» έδειξαν εξαιρετικό πρόσωπο, ενώ σημαντικές μονάδες δίπλα στον Κυρίτση, είναι οι Γιάννης Ψαθάς, Κώσταας Μπασδέκης και Ηλίας Σοφρωνάς. Στόχος είναι μια καλή πορεία, και μια άνετη παραμονή στην κατηγορία.

ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ

Προπονητής : Σάββας Κατσούνης (συνεχίζει)

Έδρα : Κλειστό Γήπεδο Μάνδρας

Δυναμικό

Έμειναν : Δημήτρης Παπανικολάου

Ήρθαν : Γιάννης Ροδοστόγλου (Παγκράτι), Γιώργος Λυτόπουλος (Μανδραϊκός), Ανδρέας Σκούφης (Ιπποκράτης Κω), Διονύσης Καραμπάτσος (Δάφνη Δαφνίου), Φώτης Γεωργίου (ΚΑΟ Κορίνθου), Βίκτωρας Γκουαλτιέρι (Μαρούσι), Σωτήρης Μαρούγκας (Μεγαρίδα), Παναγιώτης Κοντούλης (Ακαδημία Ελευσίνας), Βασίλης Μαλτέζος (Ιωνικός ΝΦ), Σάκης Βεσκούκης (Ακράτα), Γιώργος Τσιάκος (Κόροιβος Αμαλιάδας), Αλέξανδρος Μαγιντόμπε (Παγκράτι), Θανάσης Χανιάς - Πανταζής (Αγία Παρασκευή)

Έφυγαν : Θοδωρής Βασιλόπουλος (Μελίσσια), Κώστας Σιμιτζής (Οίακας Ναύπλιου), Σάκης Γεωργοπαπαδάκος, Κωστής Δεδές (Ερμής Σχηματαρίου), Αλέξανδρος Γκαϊντάσοφ (Έσπερος Καλλιθέας), Ευγένιος Σεργιένκο (Δούκας), Τζόι Κοπακάκης (Ερμής Σχηματαρίου), Ανδρέας Ρεκουνιώτης (ΝΕΟ Ληξουρίου), Φωκίων Φωτόπουλος (Πεντέλη), Νίκος Γεωργοπαπαδάκος (Εθνικός Πειραιά), Στέλιος Χάλαρης (Αμύντας)

Στόχος : Όπως και ο Πρωτέας Βούλας, συμπληρώνει τετραετία στην κατηγορία. Στον Μανδραϊκό έχουμε να κάνουμε μια εντελώς νέα προσπάθεια, αλλά και μια διοίκηση, η οποία μετά από αρκετές λάθος επιλογές τα τελευταία χρόνια, μαθαίνει. Στον πάγκο παρέμεινε ο Σάββας Κατσούνης, ενώ άλλαξε ολόκληρο το ρόστερ, με παίκτες όπως οι Γιώργος Τσιάκος, Σάκης Βεσκούκης, Ιωάννης Ροδοστόγλου, Γιώργος Λυτόπουλος, Διονύσης Καραμπάτσος, Ανδρέας Σκούφης και Αλέξανδρος Μαγιντόμπε να πιάνουν...δυτικά. Η εικόνα στο κύπελλο ήταν εξαιρετική, και πρώτος στόχος είναι οι 13 νέοι παίκτες να γίνουν ομάδα, να έχουν διάρκεια, και στη συνέχεια το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Προπονητής : Αντώνης Μάντζαρης (συνεχίζει)

Έδρα : 

Δυναμικό

Έμειναν : Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Βάρσος, Γιώργος Χατζηκίδης, Κλαούντιο Χαρούνι, Νίκος Χαρούνι, Γιόβαν Θεοδοσίου

Ήρθαν : Αλέξανδρος Γκαϊντάσοφ (Έσπερος Καλλιθέας), Σπύρος Μαγκουνής (ΑΣ Καρδίτσας), Γιάννης Καπώνης (Κόροιβος Αμαλιάδας), Χρήστος Ντακούλιας (Αιγάλεω), Κώστας Ευστρατίου (Δούκας), Μανώλης Ματαλιωτάκης (Πρωτέας Βούλας)

Έφυγαν : Γιάννης-Μάριος Γραμματικός (Παλαιό Φάληρο), Στέλιος Σκουλούδης (Πρωτέας Βούλας), Στέλιος Παπαφλωράτος (Μελίσσια), Γιώργος Βλασσόπουλος (Ίκαρος Καλλιθέας), Ορλάντο Μούτσα (Ίκαρος Καλλιθέας), Ιωσήφ Μπούσι (Καλαμάτα), Χαράλαμπος Κοντραφούρης (Εθνικός Πειραιά), Αλέξανδρος Καρλάφτης (Δραπετσώνα)

Στόχος : Πρόκειται για μια πολύ έξυπνη κατάσταση, που προχωράει βήμα προς βήμα, και επαναφέρει τον Έσπερο Καλλιθέας στα υψηλά πατώματα. Για τους μη γνωρίζοντες η συγκεκριμένη ομάδα έχει αγωνιστεί και στην Α1 την δεκαετία του 90. Όλα ξεκίνησαν από την θέληση και την εξυπνάδα του βασικού χρηματοδότη του Εσπέρου, Αντώνη Τσάτσο, ο οποίος έδωσε τα κλειδιά στον Αντώνη Μάντζαρη, και δεν χάθηκε. Ο ταλαντούχος τεχνικός, έφτιαξε ένα κορμό, τον έφερε από την ΕΣΚΑΝΑ στην Β' Εθνική, και φέτος έχοντας επενδύσει στοχεύει στην διάκριση, και γιατί όχι στην άνοδο. Στην Καλλιθέα πέρα του βασικού κορμού, ήρθαν παίκτες όπως οι Σπύρος Μαγκουνής, Αλέξανδρος Γκαϊντάσοφ , Γιάννης Καπώνης, Χρήστος Ντακούλιας, Κώστας Ευστρατίου και Μανώλης Ματαλιωτάκης, δίνοντας δυναμική που και ομάδες Α2 θα ζήλευαν.

ΠΕΝΤΕΛΗ

Προπονητής : Κώστας Χαρτοματσίδης (συνεχίζει)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Πεντέλης

Δυναμικό

Έμειναν : Μουράτης Κούσουλας, Νίκος Καρούζος, Ορέστης Μπέλης, Παναγιώτης Κουκάκης, Αλέξανδρος Μπίγγος, Κώστας Σαλτουρίδης, Κώστας Τάγαρης, Γιάννης Νάσσης, Λευτέρης Πανέτης

Ήρθαν : Γιάννης Ντιμπ (Τρίτωνας), Νίκος Μπουργάνος (Ηλυσιακός), Φωκίων Φωτόπουλος (Μανδραϊκός), Ετεοκλής Ευαγγελούλης (Νίκη Αμαρουσίου), Βασίλης Αναστασάκης (ανέβηκε από το εφηβικό), Χρήστος Στεργίου

Έφυγαν : Γιώργος Μπούτρης (ΚΑΟ Κορίνθου), Άκης Μάντζιος (σταμάτησε), Μάρκος Γεωργακόπουλος (Νίκη Αμαρουσίου), Δημήτρης Αποστολόπουλος (σταμάτησε). Ορέστης Λίτσος (Αργοναύτης Ραφήνας)

Στόχος : Ίδια συνταγή. Δεν θα γινόταν να αλλάξουν το δόγμα με το οποίο βρέθηκαν την περσινή σεζόν στην Β' Εθνική στα Βόρεια προάστια, με το συγκρότημα του ταλαντούχου τεχνικού, Κώστα Χαρτοματσίδη να παρουσιάζει όμορφη εικόνα και να αποτελεί μια από τις ομάδες της χρονιάς. Οργάνωση και τεχνογνωσία αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην Πεντέλη, η οποία κράτησε το βασικό της κορμό, και είδε τον Δημήτρη Αποστολόπουλο να αποσύρεται από την ενεργό δράση. Μεγάλη μεταγραφή ο ερχομός του Γιάννη Ντιμπ, και βασικός στόχος η εξασφάλιση της παραμονής, και σίγουρα ένα βηματάκι παραπάνω από πέρυσι.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Προπονητής : Ματθαίος Καραχάλιος (αναβαθμίστηκε από μέλος του τεχνικού τιμ) - Νίκος Βούλγαρης (σταμάτησε την ενεργό δράση)

Έδρα : Κλειστό «Γούβα»

Δυναμικό

Έμειναν : Θάνος Καράμπελας, Γιώργος Μπάλας, Γιώργος Σταθόπουλος, Ανδρέας Ψαρόπουλος

Ήρθαν : Γιώργος Παπαδιονυσίου (Δάφνη Δαφνίου), Γιάννης Αναγωνστόπουλος (Οίακας Ναυπλίου), Κώστας Κεφαλάς (Κρόνος Αγίου Δημητρίου), Κώστας Μουμπάρακ (Ιωνικός ΝΦ), Ηλίας Κρασάκης (Περιστέρι),  Σπύρος Δρακωτός (Μεγαρίδα), Ντίνος Κεφάλας (ανέβηκε από το εφηβικό), Θανάσης Πούρης (ανέβηκε από το εφηβικό) , Σπύρος Κατσανεβάκης (ανέβηκε από το εφηβικό), Φώτης Χασαπάκης (Αγία Παρασκευή)

Έφυγαν : Λευτέρης Καλογήρου (προπονητής), Γιάννης Κυριακόπουλος (Αιγάλεω), Μπάμπης Μουρατίδης, Νίκος Βούλγαρης (σταμάτησε), Γιάννης Αναγνωστάκης (ΚΑΟ Κορίνθου), Ντίνος Δούκας (Μαρούσι), Κώστας Μαύρος, Ηλίας Ηλιάδης (Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας), Αλκιβιάδης Ιωάννου (Κορωπί), Γιάννης Πικέας (Εθνικός Πειραιά).

Στόχος : Στην Ελευσίνα έχουν δείξει και στο παρελθόν ότι εμπιστεύονται δικά τους παιδιά, και έτσι μετά το εγχείρημα προηγούμενων ετών με τον Λευτέρη Τσαουσίδη, πλέον έδωσαν τα ηνία στους Ματθαίο Καραχάλιο και Νίκο Βούλγαρη, αλλά τους θωράκισαν με ένα ικανότατο δυναμικό παικτών. Δίπλα στους τέσσερις παραμένοντας, εκ των οποίων ο ένας εκ τον κορυφαίων της περσινής σεζόν, Ανδρέας Ψαρόπουλος, ήρθαν παίκτες όπως οι Γιώργος Παπαδιονυσίου, Γιάννης Αναγωνστόπουλος, Κωστής Μουμπάρακ και Κώστας Κεφαλάς, θέλοντας να οδηγήσουν τους «σταχυοφόρους» πέρα από τέλμα της παραμονής, στο οποίο έχουν μπει τα τελευταία χρόνια.

ΑΙΓΑΛΕΩ

Προπονητής : Δημήτρης Λιόγας (καινούργιος)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω ¨Σταύρος Βενέτης¨

Δυναμικό

Έμειναν : Χριστόδουλος Καράβολας, Νίκος Κούρτης

Ήρθαν : Δημήτρης Τσακίρης (Ποσειδώνας Λουτρακίου) , Σπύρος Ντίλης (Λέοντας Λεχαίου), Πέτρος Μανωλάκος (Άρης Πετρούπολης), Ευφραίμ Αγγελόπουλος (Κορωπί), Στράτος Τσαμπής (Αγία Παρασκευή), Άγγελος Οικονομόπουλος (Γαλάτσι), Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος (Γαλάτσι), Γιάννης Ναυπλιώτης (Δραπετσώνα), Χριστόφορος Γεωργιάδης (ΒΑΟΛ),  Σωκράτης Νικολακάκος (Νίκη Αμαρουσίου), Μάριος Δόξας (Παγκράτι), Θοδωρής Τσιαμπάς (Τιτάνες Παλαμά)

Έφυγαν : Γιώργος Οικονόμου (Νέα Κηφισιά), Αλέκος Μπάρδας (ΦΕΑ), Νίκος Αγγελόπουλος (Εθνικός Πειραιά), Χρήστος Ντακούλιας (Έσπερος Καλλιθέας), Κώστας Κυριακόπουλος (Πεύκη), Γιώργος Ντόκος, Αβραάμ Καλλινικίδης (Οίακας Ναυπλίου), Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι), Γιώργος Σταμάτης (Κορωπί)

Στόχος : Αν ένας διεστραμμένος σεναριογράφος διάλεγε να γράψει ένα σενάριο, θέλοντας να ασχοληθεί με την άνοδο και την πτώση ενός σωματείου θα διάλεγε το Αιγάλεω. Επί δυο χρονιές το «Σίτι» αποτέλεσε τον φόβο και τον τρόμο, κερδίζοντας δυο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο ΕΣΚΑ, ενώ στις αρχές καλοκαιριού έδειχνε και πάλι να βαδίζει στον ίδιο δρόμο. Ωστόσο, ξαφνικά ήρθε το οικονομικό κραχ, αλλά στο Αιγάλεω δεν τα έβαψαν μαύρα, ενώ και ο Δημήτρης Λιόγας, ο οποίος είχε προσληφθεί με άλλες προοπτικές παρέμεινε. Σταθερά στην ομάδα ο Χριστόδουλος Καράβολας αλλά και ο Νίκος Κούρτης, ενώ επέστρεψε στα 40 του χρόνια ο Γιάννης Κυριακόπουλος, αλλά και ο ποιοτικός Στράτος Τσαμπής. Τελευταία προσθήκη στους ψηλούς ο Μάριος Δόξας, και φυσικά στόχος η παραμονή. Στο «Σίτι» υπάρχουν μαχητές η έδρα βοηθάει, και πιστεύουν πως μπορούν τα να τα καταφέρουν.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Προπονητής : Αλέκος Δάγλας (συνεχίζει)

Έδρα : Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων

Δυναμικό

Έμειναν : Παναγιώτης Καραβανάς, Έκτορας Οικονομόπουλος, Βασίλης Καραχάλιος, Βασίλης Κυπαρίσης, Γιάννης Ζήρος, Μηνάς Στεργίου

Ήρθαν : Αλέξανδρος Προίσκος (Νέα Κηφισιά), Στέλιος Παπαφλωράτος ('Εσπερος Καλλιθέας), Βαγγέλης Βασιλακάκης (Άρης Νίκαιας), Παναγιώτης Ζαραϊδώνης (Κρόνος Αγίου Δημητρίου), Παύλος Τοπάλης, Κώστας Κρανιάς (Νέα Κηφισιά), Θοδωρής Βασιλόπουλος (Μανδραϊκός)

Έφυγαν : Νικόλαος Τρίχας (Παπάγου), Ηλίας Σωφρονάς (Παπάγου) , Νίκος Λέπουρης (Απόλλων Σμύρνης), Στράτος Πολιτόπουλος, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Ηλιόπουλος,  Θανάσης Κοντός

Στόχος : Η νέα Πεντέλη ; Με αρκετές ομάδες των βορείων προαστίων της Αττικής γεμίζει ο όμιλος, ενώ στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν ελάχιστοι θα πόνταραν ότι τα Μελίσσια θα έκοβαν το νήμα της ανόδου. Με τον Αλέκο Δάγλα στο τιμόνι ο ΚΑΟ Μελισσίων έγραψε την σπουδαιότερη σελίδα της ιστορίας του, και θα κληθεί να βιώσει μια νέα πραγματικότητα. Κράτησε μεγάλο μέρος του βασικού του κορμού, ενώ απέκτησε παίκτες με εμπειρία, όπως ο Παύλος Τοπάλης, ο Στέλιος Παπαφλωράτος, ο Θοδωρής Βασιλόπουλος και ο Παναγιώτης Ζαραϊδώνης. Για μια ομάδα που θα κληθεί να μπει σε αχαρτογράφητα νερά, πρώτος στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ

Προπονητής : Σπύρος Σταθούλης (καινούργιος)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας "Ζαχαρίας Αλεξάνδρου"

Δυναμικό

Έμειναν : Γιώργος Παπανδρέου

Ήρθαν : Νίκος Μαντζιώρης (Πανερυθραϊκός), Αναστάσιος Πρισκομάτης (Παπάγου), Ανδριανός Περδικάρης (Εθνικός Πειραιά), Αλέξης Σπανός (ΕΦΑΟΖ), Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης (Μεγαρίδα), Λουκάς Βαφιάς (Αγία Παρασκευή), Γιώργος Δουρουντούς (Πολυνίκης Αγίας Βαρβάρας), Παναγιώτης Γερονίκος (Απόλλων Σμύρνης), Ανδρέας Γιαννίκος (Παπάγου), Παύλος Καρβούνης (ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια")

Έφυγαν : Βαγγέλης Παπαπέτρος (Λοκρός Αταλάντης), Στέφανος Άρχος (Αγία Παρασκευή), Αντώνης Γρύλλης (Ιωνικός ΝΦ), Νίκος Κουμουνδούρος (Πανελλήνιος), Νίκος Πέττας (Εθνικός Πειραιά), Κώστας Μουμπάρακ (Πανελευσινιακός), Βασίλης Σταθόπουλος (Ιωνικός ΝΦ), Στέλιος Γκίνης, Χρήστος Κουλούρης, Δημήτρης Κατιάκος (Πανελλήνιος), Δημήτρης Χριστόδουλος (Πεύκη), Βασίλης Μαλτέζος (Μανδραϊκός)

Στόχος : Μαζί ανέβηκαν με το Αιγάλεω, παράλληλες πορείες είχαν και το καλοκαίρι, από τη στιγμή που και τον Ιωνικό ΝΦ χτύπησε η ίδια κρίση, και μάλιστα τέθηκε και εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στην Β' Εθνική. Ωστόσο και εδώ βρέθηκε μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων, η οποία μάλιστα κράτησε τον Γιώργο Παπανδρέου, έβαλε το χέρι στην τσέπη και εμπλούτισε το ρόστερ με εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Νίκος Μαντζιώρης, Ανδριανός Περδικάρης, Αλέξης Σπανός, Ανδρέας Γιαννίκος και ο 46χρονος Παύλος Καρβούνης. Πλέον, ο Σπύρος Σταθούλης, ο οποίος επίσης επέστρεψε στον Ιωνικό, καλείται να τους κάνει ομάδα, και να τους οδηγήσει μακριά από την τελευταία τετράδα.

ΟΦΗ

Προπονητής : Βασίλης Ράλλης (συνεχίζει)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο «Δυο Αοράκια»

Δυναμικό

Έμειναν : Κώστας Αγαπιάδης, Νίκος Κριθινάκης, Αλέξανδρος Πετράκης, Πρόδρομος Τσερκιτσόγλου, Λεωνίδας Μπουμπάρης, Κώστας Πάλλης, Χρήστος Καρλάφτης

Ήρθαν : Γιάννης Λιανός, Δημήτρης Καραδολάμης (Κορωπί), Γιώργος Τασιούδης (Νίκη Βόλου), Νίκος Μποχωρίδης (Δούκας), Πέτρος Καραθωμάς (Ιπποκράτης Κω)

Έφυγαν : Γιάννης Καραλής (Εργοτέλης), Τάσος Μητρόπαπας (Ηράκλειο), Λάμπρος Αντωνόπουλος (Λοκρός Αταλάντης)

Στόχος : Μετά από αρκετά χρόνια ανομβρίας και εσωστρέφιας ο ΟΦΗ επανέρχεται σταδιακά, και έπρεπε να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να το κάνει πράξη. Ο λόγος για τον Βασίλη Ράλλη, τον προπονητή είχε κάνει κάτι παρόμοιο και με το Ηράκλειο, οδηγώντας το δυο φορές στην Α2 και στην καταξίωση, κάτι που σταδιακά ίσως έχει στο μυαλό του για τον λαοφιλή ΟΦΗ, ο οποίος αποτελεί την ομάδα με τον μεγαλύτερο πυρήνα οπαδών στην Κρήτη. Στην παρούσα φάση, ο έμπειρος τεχνικός πρόσθεσε στο ρόστερ παίκτες που γνώριζε από το Ηράκλειο, όπως ο Γιάννης Λιανός, ο οποίος μετά από ένα χρόνο εκτός γηπέδων επανέρχεται, ο Δημήτρης Καραδολαμης αλλά και ο Νίκος Μποχωρίδης που επέστρεψαν στην Κρητική πρωτεύουσα. Ο βασικός κορμός παρέμεινε, το σύγχρονο και πολύ μεγάλο κλειστό «Δυο Αοράκια» θα παίξει το δικό του ρόλο, και ο ΟΦΗ θέλει σίγουρα να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία, κάνοντας ένα βήμα κάθε χρόνο.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

Προπονητής : Γιώργος Μάνταλος (συνεχίζει)

Έδρα : Κλειστό Γυμανστήριο 8ου Δημοτικού σχολείου Μεγάρων

Δυναμικό

Έμειναν : Νίκος Κοντόπουλος, Δημήτρης Μαλούκος, Αντρέας Σπυρόπουλος, Παύλος Βούρτσης

Ήρθαν : Γιάσερ Σάλεχ (Δάφνη Δαφνίου), Ανδρέας Τσακός (Α.Ε.Ε.Π. Χαλκίδα B.C), Σωκράτης Ψαρόπουλος (Τρίτωνας), Κώστας Παπαντωνάκος (Ψυχικό), Ανδρέας Οικονομόπουλος (Αχαγιά 82), Χρήστος Λάκκας (Δούκας), Νίκος Κασπίρης (Απόλλωνας Πατρών), Βαγγέλης Λούκας (University of Northern British Columbia - Η.Π.Α), Γιάννης Δόσης (Ολυμπιάδα Λεχαίου), Γιάννης Χρονόπουλος (Κύμη), Πέτρος Κατσουλάκος (Απολλωνιάδα)

Έφυγαν : Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης (Ιωνικός ΝΦ), Δημήτρη Στεφάνου, Γιάννης Ζακυνθινός (ΑΣ Πέρα), Βαγγέλης Μπαλάφας (Ένωση Νέας Περάμου/Μεγάρων), Χρήστος Σιδέρης (XBA), Δήμος Αβραμίδης (Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας), Μάκης Θέος (Καρδίτσα) , Αλέκος Πέτρουλας (σταμάτησε - εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ της ομάδας), Σπύρος Δρακωτός (Πανελευσινιακός)

Στόχος : « Μην ξεχάσεις ποτέ ότι...Above all, the Team!». Αυτό είναι το μότο με το οποίο παρουσιάζουν τις μεταγραφές τους στα Μέγαρα, με τον Νεανική Εστία να κάνει άλματα και χωρίς να το πολύ καταλάβουν στις τάξεις της να ετοιμάζεται για το τζάμπολ της Β' Εθνικής. Ο Γιώργος Μάνταλος αποτελεί τον άνθρωπο της έμπνευσης και της δημιουργίας μια ακόμη μπασκετικής δύναμης στην Δυτική Αττική που πλέον μετράει τρεις εκπροσώπους. Η ΝΕΜ μετά από χρόνια άφησε το μικρό κλειστό «Αλέκος Σάλτας» για το κλειστό γυμναστήριο του 8ου Δημοτικού σχολείου, ενώ οι μεταγραφές που έγιναν προκάλεσαν αίσθηση. Στο ρόστερ εντάχθηκαν οι Γιάσερ Σάλεχ, Σωκράτης Ψαρόπουλος, Κώστας Παπαντωνάκος, Χρήστος Λάκκας, Ανδρέας Οικονομόπουλος και αρκετοί ακόμη, προσδίδοντας άλλη δυναμική. Δεν γνωρίζουμε αν η ΝΕΜ έχει τη δυναμική και την εμπειρία να φτάσει σε τρίτη συνεχόμενη άνοδο, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Προπονητής : Λουκάς Ζαρονικόλας (συνεχίζει)

Έδρα : Κλειστό Γυμναστήριο Αταλάντης

Δυναμικό

Έμειναν : Ανέστης Μάτος, Άγγελος Μάτος, Μπάμπης Φωτητζόγλου, Μιχάλης Πάσσας , Μάρκος Ψάλτου, Σπύρος Πρεφαντής  Θανάσης Γκραίκος , Στάθης Αγγέλου 

Ήρθαν : Λάμπρος Αντωνόπουλος (ΟΦΗ),  Χρήστος Πάππος (Έσπερος Λαμίας), Βαγγέλης Παπαπέτρος (Ιωνικός ΝΦ)

Έφυγαν : Βαγγέλης Κεχρής (Κορωπί) , Δημητρης Δουρούκης, Γιάννης Παπαηλιού

Στόχος :Η τελευταία ομάδα που βρέθηκε στην Β' Εθνική. Στην Αταλάντη γνωρίζουν ότι γράφουν μια νέα σελίδα στην ιστορία του Λοκρού, βλέποντας τον να αγωνίζεται σε μια κατηγορία που αποτελούσε όνειρο των ανθρώπων του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα το ζήσουν, και μαζί τους ο τεχνικός της ομάδας Λουκάς Ζαρονικόλας που συνεχίζει στο τιμόνι της. Αναφορικά με το ρόστερ, παρέμεινε ο βασικός κορμός, ενώ λίγες ήταν και οι προσθήκες. Στόχος να εκμεταλλευτεί ο Λοκρός την έδρα του, στην προσπάθεια που θα κάνει να παραμείνει στην κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ