27.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Μιλουτίνοφ στο basketa.gr: «Αν θέλουμε τον τίτλο, πρέπει να τα βελτιώσουμε όλα»

Η... κολώνα του Ολυμπιακού σε ένα ακόμη παιχνίδι, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, πιστοποίησε ξανά την κατακόρυφη αγωνιστική του βελτίωση. Ο Σέρβος σέντερ ήταν επιβλητικός και έκανε αρκετή "βρωμοδουλειά" στο 63-58 επί του Παναθηναϊκού.

Σε 25'42" σημείωσε 12 πόντους, κατέβασε 4 ριμπάουντ, έδωσε μια ασίστ, έκανε ένα λάθος και κέρδισε 6 φάουλ, όντας παίκτης-κλειδί για τους "ερυθρόλευκους". Μετά το 1-0, ο 22χρονος άσος , μιλώντας στο basketa.gr, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει γενική βελτίωση ενόψει Game 2, επισήμανε πως τον ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα ενώ σχολίασε και τις... σειρήνες του ΝΒΑ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκολα Μιλουτίνοφ:

-Το πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό έγινε, σε ένα σκληρό παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, ανατρέψατε το σκορ και κερδίσατε…

«Είναι απλά μια σημαντική νίκη. Ο δρόμος είναι μεγάλος και η σειρά θα είναι δύσκολη μέχρι το τέλος. Πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού δεν μας επέτρεψαν να είμαστε καλοί στην επίθεση και να παίξουμε γρήγορα».

-Δεχθήκατε μόλις 8 πόντους από τον Παναθηναϊκό στην τελευταία περίοδο. Πόσο καθοριστική ήταν η άμυνα σε ένα ακόμη παιχνίδι;

«Φυσικά, η άμυνα ήταν το κλειδί για την νίκη μας, ειδικά όταν πέρασαν μπροστά και προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πάντα στηριζόμαστε στην άμυνα, γιατί μας δίνει ρυθμό στην επίθεση».

-Τι πρέπει να διαφοροποιήσετε στο παιχνίδι σας ενόψει του δεύτερου ματς στο ΟΑΚΑ;

«Θα μας περιμένει δύσκολο βράδυ, πάντα είναι πιο δυνατοί στην έδρα τους. Μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα στην άμυνα. Πρέπει να τρέξουμε περισσότερο, να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας και μην δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό από τα ριμπάουντ. Δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε σήμερα κι αν θέλουμε να κερδίσουμε την σειρά, πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς».

-Μετά τον τελικό του Final Four, δυσκολευτήκατε να γυρίσετε τον… διακόπτη και συγκεντρωθείτε στα playoffs της Basket League;

«Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν το σκεφτόμαστε πλέον. Μας ενδιαφέρει το παρόν κι ακόμη δεν έχουμε κατακτήσει κάποιο τίτλο για φέτος. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το πρωτάθλημα για τον κόσμο και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για του δώσουμε μια μεγάλη χαρά. Σίγουρα όμως δεν θα είναι εύκολο».

-Πραγματοποίησες μια πολύ καλή εμφάνιση σήμερα, ήσουν έτοιμος και αποφασισμένος να τα δώσεις όλα απόψε (σ.σ.  χθες);

«Το μόνο που με νοιάζει είναι κερδίζει η ομάδα. Δεν κοιτάω την δική μου απόδοση. Τι να το κάνω αν παίξω εγώ καλά και χάσει ο Ολυμπιακός; Θέλω να βοηθάω όσο μπορώ για να έρχονται οι νίκες».

-Δεν γίνεται να μην σε ρωτήσω για το ΝΒΑ και τους Σπερς. Είναι στο μυαλό σου το ταξίδι στην Αμερική;

«Όχι. Γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η προοπτική αλλά δεν το σκέφτομαι. Με ενδιαφέρει να παίζω όσο καλύτερα γίνεται για τον Ολυμπιακό».

Photo credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ