24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι αναμνήσεις… ξαναγυρίζουν στο ΟΑΚΑ (pics+vids)

Ο Παναθηναϊκός κάνει πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα εντός έδρας φιλοξενώντας τον Ερυθρό Αστέρα (3/10, 21.00) στον οποίο αγωνίζεται ένας δικός του άνθρωπος!

Αλήθεια ποιος φανταζόταν τον Δεκέμβριο του 2012, όταν οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Τζέιμς Γκιστ από τη Μάλαγα, παραχωρώντας ως αντάλλαγμα τον Άντι Πάνκο, ότι σχεδόν επτά ολόκληρα χρόνια αργότερα ο Αμερικανός θα επέστρεφε ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά, έχοντας ήδη γράψει ιστορία με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας; Πιθανότατα κανείς.

Παρ' όλα αυτά απόψε (3/10) θα εμφανιστεί στο γήπεδο με τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα κι αναμένεται να αποθεωθεί από τον κόσμο του «τριφυλλιού». Η Ευρωλίγκα άλλωστε δημιούργησε ένα ξεχωριστό video για την επιστροφή του.

https://www.youtube.com/watch?v=bUEGy9OK7YM

Τα κλισέ που ισχύουν!

Σε κάθε ξεκίνημα της σεζόν γράφονται εκφράσεις όπως «κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη», «το άγχος το έχει πάντα ο γηπεδούχος» κι άλλα τέτοια. Μπορεί να έχουν γίνει... συνήθεια, αλλά δεν παύουν να είναι μία αλήθεια. Αυτό ισχύει και για τον Παναθηναϊκό ο οποίος καλείται να κάνει το καθήκον του στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Ειδικότερα επειδή πρόκειται για εντός έδρας αναμέτρηση, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν σκέφτονται κανένα άλλο αποτέλεσμα και θέλουν να μπουν με το δεξί.

Από την άλλη, οι πρωταθλητές Σερβίας και Αδριατικής Λίγκας θα καταφθάσουν στο ΟΑΚΑ χωρίς καθόλου άγχος. Ο μοναδικός τους στόχος θα είναι να κάνουν τη «ζημιά» στους αντιπάλους τους, ενώ θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις έπειτα από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στα ημιτελικά του Σούπερ Καπ της Αδριατικής Λίγκας από την άσημη Κόπερ Πριμόρσκα.

Η «μάχη» των πάγκων

Στη «σκακιέρα» των δύο προπονητών, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει υπέρ του τη μεγάλη διαφορά εμπειρίας κόντρα στον Μίλαν Τόμιτς. Ο «Άρτζι» επιθυμεί να οδηγήσει τους παίκτες του στη νίκη και γνωρίζει τα «μυστικά» προκειμένου να τα καταφέρει.

Στον αντίποδα, ο πρώην ασίσταντ κόουτς στον Ολυμπιακό θα ντεμπουτάρει ως πρώτος προπονητής στην Ευρωλίγκα! Πέρσι στο Eurocup ο Αστέρας είχε συμπαθητική παρουσία, χωρίς να πετύχει όμως το κάτι παραπάνω.

Οι «μπόμπερ»

Η κάθε ομάδα έχει τον δικό της σούπερ «εκτελεστή». Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε το καλοκαίρι στο ρόστερ του τον Τζίμερ Φριντέτ με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυση του σοβαρού προβλήματος που υπήρχε πέρσι στην περιφερειακή εκτέλεση. Θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση, ενώ το ίδιο ισχύει επίσης για τους Ουέσλι Τζόνσον, Ρίον Μπράουν και Μπεν Μπέντιλ.

Ένας άλλος «μπόμπερ» θα κάνει κι αυτός το ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα, παίζοντας για τους φιλοξενούμενους. Ο λόγος για τον... περιβόητο Μπίλι Μπαρόν ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του, έχοντας στο πλευρό του τους επίσης πρωτάρηδες Ότζο, Μπράουν και Τσόβιτς.

Και... ξανά Γκιστ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι... κόντρες στις δύο ρακέτες. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στον Γιώργο Παπαγιάννη πιστεύοντας ότι ο Έλληνας σέντερ θα βγει μπροστά και θα πάρει βοήθειες από τον Τζέικομπ Ουάιλι και τον Ίαν Βουγιούκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσθεσαν τους Τζέιμς Γκιστ και Όγκνιεν Κούζμιτς, με τον τελευταίο -ο οποίος επίσης έπαιξε στον Παναθηναϊκό για τα 3/4 της σεζόν 2015/16- να μένει εκτός, καθώς είναι ανέτοιμος μετά το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Γκιστ θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στους πρώην συμπαίκτες του και πλέον αντιπάλους του, ενώ επικίνδυνος για την «πράσινη» άμυνα είναι και ο ικανός σκόρερ Ντέρικ Μπράουν.

Το βέβαιο είναι ότι η βραδιά απόψε (3/10) θα έχει έναν μεγάλο πρωταγωνιστή ο οποίος θα είναι ο Τζέιμς Γκιστ. Παρ' όλα αυτά στο τέλος της ημέρας αυτό που θα έχει σημασία για τον Παναθηναϊκό θα είναι να έχει πάρει την πρώτη του νίκη.

Θυμηθείτε αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων από το παρελθόν:

https://www.youtube.com/watch?v=slY1MhMkbp0

https://www.youtube.com/watch?v=_ejKXgVH5rI

https://www.youtube.com/watch?v=1kFaGkOnF5s



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ